Velimir
Član

---------- Poruka napisana 11-01-12 u 00:01 ---------- Prethodna poruka je 10-01-12 at 23:59 ----------
Женско јагње, мајка романов х бергамо, отац шароле х сјеничка ( или праменка налик њој)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
. A zašto svi na klanje? Ako se radi rotacijsko ukrštanje sa tri rase onda se samo menja priplodnjak tj ovan. Znači if rom sarole. Malo je komplikovanije ali izvodljivo. Zato ja mislim da je bolje sa dve rase naizmenično. Svi smo na početku u meleženju treba da prođu godine da bi se videli pravi rezultati. Očekujem da mi Mirko nastavi od sinoć.Uh kakav miks rasa na Velimirovoj slici, lepo jagnje. Po meni ako se zeli raditi jagnje za klanje najbolje bi bilo RomxIDFxSarole. U jednom oboru manje maticno stado kvalitetnih IDF zenki i kvalitetan Rom ovan tu se proizvodi zenska linija u drugom oboru zenke melezi iz prethodnog i sa njima Sarole ovan sto bolji. Jagnjad dobijena od njih SVA NA KLANJE.
Misko rodjeni si komplikator zato sto ovako imas ujednacenost grla i znas sta mozes da ocekujes a sve ostalo je macka u dzaku i gubljenje u svemu tome da posle neznas vise ni gde si ni sta imas u stali. Moje misljenje od kojeg neodstupam dok se neuverim u suprotno.. A zašto svi na klanje? Ako se radi rotacijsko ukrštanje sa tri rase onda se samo menja priplodnjak tj ovan. Znači if rom sarole. Malo je komplikovanije ali izvodljivo. Zato ja mislim da je bolje sa dve rase naizmenično. Svi smo na početku u meleženju treba da prođu godine da bi se videli pravi rezultati. Očekujem da mi Mirko nastavi od sinoć.
Sarbanac kad će pramenka doći na red ako je rotacijsko?Ja nisam izmislio ništa već sam o ukrštanju rasa pročitao u literaturi. Istrajaću u svojoj nameri a konačan sud ćemo videti za par godina. Pramenka je bila osnova nastavljam naizmenično rom i šarole.