Rale 83
Prijatelj Foruma
Ajde dajte jedan savet omladincu , Koja je naj ovca za meko Sjenicka ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Petrovo je napisao(la):hvala kolega nicolai oni ipak kazu a i ja sam vidio tog ovna od ovog jagnjeta bio je bijeli i slovenka tako oni kazusta mislite za one dvije
Post je spojen: [time]1298445907[/time]_________________________________________________
slike
majilovac je napisao(la):Kolega dejan.jablanica.
Lepo receno, medjutim evo mog misljenja u vezi melezenja. Ja sam ljubimac tovne rase šarole i teksela i toj jagnjadi za klanje može samo još da se pridruzi safolk i nijedna druga.
Što se količine mesa tiče, ljudi pokušavaju da rade neke kombinacije i da dobiju nešto ok, a investicija da ne bude velika.
U slučajima gde se jaganci prodaju za klanje iz iskustva preporucujem tovnu rasu pogotovu šarole, jer uz ove dve tovne rase imam i bergamo koje mi sluze za melezenje i od tih iskustva pišem ovo.
Stvaranje rase je duga procedura i treba čovek znati sta radi i udružiti i institute da bih stvorio rasu. Ljudi meleze za svoju dušu, jer mislim da su svi svesni da stvarati rasu je predug proces.
Iz iskustva znam da ekonomika je to što svima nama odlucuje šta i kako. pa još jedan razlog za melezenje. Ja licno sam zadovoljan sa tovnom rasom ali nijedna rasa nije idealna. Ja sam se odlucio za klanje jagnjadi i nasao te tovne rase ali bi voleo da i one imaju garantovano to trece jagnjenje po mogucnosti po 3 jagnjeta u jagnjenju i prirast fantastican i kolicinu mesa onda bi bilo i para ali nije tako.
To je jedan razlig zasto se melezi, koliko ja pratim ovo ljudi i neznaju da meleze nego od prilike, cesto se melezi iz lepih prica pa da se proba. Mora se znati malo sta i kako paše i sta se dobija jer verovali ili ne da sigurno su vecina varijanti isprobane. Ja sa mojom tovnom rasom mogu ocekivati ekstra jagnje za klanje i to je to, a da bi dobio moram i da hranim.
Ok, pozdrav od mene i nemoj neko da se nadje uvredjen jer ovo je licno moje misljenje!