Mehanicke sejalice za kukuruz

ja sam taj mehanizam sam napravio i super radi samo sam kupio posebno ove izbacivace

Zanimam me jel i ma neko sejalicu tursku kopija gaspardova od 4 ili 6 r ?Planiram kupiti,pa bih da cujem vase utiske o tim sejalicama?Unapre se zahvaljujem..

Procitao sam veci deo ove teme i nekako je ostala prica nedorecena u vezi OLT sejalice za kukuruz,taj nadogradni mehanizam,kako se to u praksi pokazalo,realna preciznost,jel stvarno mora mnogo semena u kutiji da bi mogla da seje,kako podnosi lose kalibrisano seme i sama dugovecnost tih mehanizama sto se ugradjuju posto vidim po oglasima i vaseima da je to sad dosta jeftino.

za dugovecnost ti nemogu reci jer sam ga koristio dve god.semena ne mora da bude mnogo,ali ti je veoma bitno da tanjir bude veci za 2 broja od broja koji je na frakciji pakovanja!a preciznost 90% i sto je veoma bitno retko kad izbaci po dva semena odjednom!

Koliko vidim nisu skupi ti izbacivaci ako je to stvarno tako da lepo seje,mislim samo na kukuruz.Ja bi na tu sejalicu izbacio pogon na zadnje tockove i ubacio po jedan krampon tocak izmedju baterija da pogoni ceo sistem jer skoro sve ima na gotovo.Pozadi bi skinuo one velike tockove i ubacio zagrtace kao na bekeru ili imt mehanickoj.

Jel hoce to da lomi zrno,da preskace da ne poseje i slicno.Koliko trpi losiju pripremu.Jel ima veze uzbrdo,nizbrdo na strani.

ploče nemam, al imam jednu komplet kutiju za tu sijačicu, ako nekome treba

- - - - - - - - - -

Olt počeo proizvodit metalne ulagače sjemena

14dil1j.jpg

29erkzk.jpg

Cijena oko 13 eura u Hrvatskoj,ja sam kupio i veče su se isplatili na uštedi sjemena.

ovo nije ni blizu originala, prvo se vidi po kutiji, na kojem jeziku piše......a drugo, čovjek koji je pisao, je totalno nepismen, tehnički, jer se neradi o zupčanicima, nego lančanicima, itd, al prije mene je barem 5 ljudi reklo svoje mišljenje i to potpisujem!!!!

ploče nemam, al imam jednu komplet kutiju za tu sijačicu, ako nekome

ovo nije ni blizu originala, prvo se vidi po kutiji, na kojem jeziku piše......a drugo, čovjek koji je pisao, je totalno nepismen, tehnički, jer se neradi o zupčanicima, nego lančanicima, itd, al prije mene je barem 5 ljudi reklo svoje mišljenje i to potpisujem!!!!
zavrsavaju ovi posao odlicno,ja ih imam posejali 50ha do sad bez problema,a cuo sam da je OLT riknuo kao i nas IMT

ploče nemam, al imam jednu komplet kutiju za tu sijačicu, ako nekome treba

- - - - - - - - - -

A tu tablicu sam ja proračunavao, i crtao. Ima original slika u ovoj temi samo se treba vratiti 5 godina unazad...

eto, sve ste potvrdili.....ja nekažem da nevaljaju, nego olt uopće koliko ja znam nepravi takve izbacivače, nego one sa plastičnim kučištem......ja ih kupio dok sam imao mehaničku sijačicu i dobri su, posijali su dobro i tvrda je plastika, pa se nesavijaju, a kupljeni su direktno u oltu, oni nemaju alat za to, al vjerojatno to za njih radi neka druga firma, a na izbacivačima kada sam ju prodavao se nisu ni vidjeli tragovi trošenja.....

Kolega, imam i ja od tvrde plastike standardne izbacivace sjemena pa je uvijek bilo i preskocenog i dva zrna malo-malo na njivi. Ovi novi mehanizmi nemaju veze s OLT firmom ali puno bolje odradjuju posao od obicnih izbacivaca. Ovi mehanizmi koriste oprugu i izbijac IDENTICAN starom tipu ali je cistac siri, bolji, i samo kuciste je bolje uradjeno. kad se ovaj mehanizam ugradi u sijacicu, treba se malo cekicem cistace dovesti na pravo mijesto i to radi fantasticno u usporedbi s onim sto sam prije imao.

U kradje tablica i slika ne ulazim, to je za cjelu pricu manje vazno...

Ja sam kupio na vasaru pre 2 god. metalne izbacivace, ne secam se tacno cene, ali jako lepo zavrsavaju posao, cak su me par komsija pitali: "el si ono sejao pneumatskom", metalni izbacivaci i :veseljak::

Nazad
Vrh