Mehanicke sejalice za kukuruz

Da pojasnim:
fotografija0163.jpg
[/IMG]
fotografija0158.jpg
[/IMG]
fotografija0160.jpg
[/IMG]Potrebne su mi ploče prstenovi i ovo što je označeno kutije i dno kutije imam.

Jer ima neko upustvo za sejalici imt634.24 potrebno mi je zbog jednog dela da vidim kako se zove posto treba da nadjem takav (metalni zupcanik sa oprugom deo je dvodelni kroz njega prolazi metalna sipka 16*16).Ako neko ima da proda moze i tako

Da li je neko imao problem da mu imt mehanicka sejacica lomi seme? Dosta solidno ima raspored semena, ujednacen, ali lomi seme. Stavljao sam i one duboke cilindre za kukuruz, i plitke za repu, ploce 10.5, 11.5, 12.5 njih imam i jednostavno nemam resenje. Nagura seme pod skidac i drobi.

Da li je neko pokusavao da napravi dodatni skidac? I da li mi bilo ko moze uslikati unutrasnjost kad se otvori poklopac gde se sipa seme? Da vidim kako izgleda kod vas. Hvala unapred.

Problem je tu u čistaču koji se trenjem ugrije i omekani pa se savija pa hvata po dva zrna i drobi kad treba progutati tj izmaciti.Ako su ti novi čistači a vjerovatno su mala privreda onda ga skini i čelo čistača ( skidača kako ko kaže) malo sturpijaj.Govorim o ovici koja je prva u kontaktu sa pločom.Ona drobi jer nemože da klizne čistač preko zrna zato što je ivica oštra pa cvika,drobi zrno.Skina nako lijepo pod većim uglom da ništa ne odupire od zneo nego da je lijepo zaobljeno da može da klizne.

jel koji je broj na tanjiru sivom al 7 broj??merio sam 4 tanjira 200 grama.ja imam osmicu al to veliko???

Problem je tu u čistaču koji se trenjem ugrije i omekani pa se savija pa hvata po dva zrna i drobi kad treba progutati tj izmaciti.Ako su ti novi čistači a vjerovatno su mala privreda onda ga skini i čelo čistača ( skidača kako ko kaže) malo sturpijaj.Govorim o ovici koja je prva u kontaktu sa pločom.Ona drobi jer nemože da klizne čistač preko zrna zato što je ivica oštra pa cvika,drobi zrno.Skina nako lijepo pod većim uglom da ništa ne odupire od zneo nego da je lijepo zaobljeno da može da klizne.
Evo skidaca viska semena, sta treba obraditi?

Na slici sto je @ivann postavio se vidi kako izgleda cistac (valjak br 2). On je od aluminijuma, oko njega je gumena navlaka, a ispod nje su dva kanala naspram dva reda rupa na plocama. Prnjavor nisam siguran da pricas od IMT mehanickoj sejacici, koja pravi taj problem.

LTZ T-40 i ja takodje mislim da ne prica o IMT sejalicama, zbog toga sam i postavio sliku. Desava se i kod mene da lomi ali to je zanemarljivo, i najcesce lomi okruglo zrno

Ljudi, imam drugara koji bi mi prodao mehaničku OLT sejalicu dvorednu za kukuruz...stara je negde tridesetak godina u solidnom radnom stanju...Šta mislite koliko bi je trebao platiti? Ili , zna li neko cenu nove dvoredne sejalice?

Ja sam kontao da je priča o Olt sijači,izvinjavam se.Usput ja sam svoju sijaču mehaničku prije 4 hodine prodao za 300 evra a posijala je oko 15 ha.Bila je najnovi tip olta crveno plava.Bila je plaćena nova 850e.

Nazad
Vrh