Mehanicke sejalice za kukuruz

Sejalica se kao i ostale mašine šteluje na toplinku da piramida stoji vertikalno, a na onom vijku što sam sliku postavio se šteluje dubina setve! U suprotnom ulagač(raonik) ne stoji pod odgovarajućim uglom u odnosu na zemlju.

Dali se i kod vas dešava da seme na oltovoj sejalici ispada prirodnim padom a i ne sačeka da ga izbaci izbacivač.

U 75% slučajeva je tako! Izbacivač je tamo zato da izbaci seme koje se zaglavi u rupi, a ono koje nije zaglavljeno ispadne i samo....

Video sam na jednoj sejalici da je ona velika rupa kolika je kod mene zavarena i ostavljena samo rupa gde je izbacivač. Dali bi takvom doradom sejalice uz mehanizam bila preciznija setva nego kada seme ide sobodnim padom ?

Slike sa nekog terena(nije fudbalski):osmeh:
Setva kukuruza
15z2oue.jpg
oj08yf.jpg
ngr3x1.jpg
5z46dt.jpg
33tkv8n.jpg

Prijatelji interesuje me mehanicka olt sejalica sa plasticnim plocama i kantama za vestak. Ako neko ima na prodaju javite na pp .

Prosto neverovatno, da bi kobajagi penumatskim sejalicama sejali i smanjili troskove oni vas savetuju da kupujete skupe masine jos skuplje traktore i time pojeftinjujete proizvodnju, a par dzaka kukuruza viska sto ce te posejati kostaju oko 70 evra, a pneumatska (koliko sam cuo ) 5000 evra a traktor isto nov deset puta vise otprilike, e sada mene zanima kada sve to neko od vas kolega kupi koliko hektara treba da radite da bi ste otplatili sve to i recimo ovako kazete ove godine sam otplatio, a od sledece zaradjujem????

U procesu sam remonta IMT 639 mehaničke sejačice, biće slika remonta, ali imam prvo jedno pitanje, tj. više molbu nego pitanje. Da li neko može da mi uslika i pokaže kako izgleda raonik na ovim sejačicama (naravno ako neko ima istu)? Moji raonici su dosta potrošeni. Moze i sa neke druge IMT sejačice, verujem da je isti princip. Hvala unapred!

Nazad
Vrh