Mehanicke sejalice za kukuruz

Dali ima neko da mi proda za OLT mehaničku sejalicu dve kofe za seme ali na metalne ploče da je kompletno, imam dve pa mi dve još fale.

Koliko bi dao? Imam Žitoradjinu, potpuno ispravna, samo fale lanci na depozitore za djubre.. Inače sam sa njom sadio do pre dve godine, posle stigla pneumatska.. Ne bih je dao ispod 400 evra...

Ja sam uzeo IMT mehanicu sejacicu prosle godine, ovo ce joj biti prva sezona kod mene. Komplet sam je remontovao, dosta prost mehanizam ima, samo jako treba paziti na frakciju semena, skidac je u obliku gumenog valjka koji se okrece i skida visam semena sa ploca/cilindara. Nema mogucnost stelovanja skidaca i desi se da uhvati po dva zrna i da zdrobi. Inace kad se to uskladi deluje da ce raditi dobar posao, nemogu reci posto jos nisam probao u njivi.

sejalica.jpg
Pre dvadesetak dana doterao sejalicu, placena 340 eura, ocuvana je dobro

jel metalne ploce ili ? gde je nadje i ja bi takvu jednu samo da nisu metalne ploce !?

Ja sam imao olt mehaničku najnovi tip ali je imt mehanička bolje sijala,preciznije.

To me zanimalo olt svakako baca pa ako je tako bolje mi imt kupiti onda.

- - - - - - - - - -

Ja sam uzeo IMT mehanicu sejacicu prosle godine, ovo ce joj biti prva sezona kod mene. Komplet sam je remontovao, dosta prost mehanizam ima, samo jako treba paziti na frakciju semena, skidac je u obliku gumenog valjka koji se okrece i skida visam semena sa ploca/cilindara. Nema mogucnost stelovanja skidaca i desi se da uhvati po dva zrna i da zdrobi. Inace kad se to uskladi deluje da ce raditi dobar posao, nemogu reci posto jos nisam probao u njivi.

Da izgleda prema oltu kompliciranija a sad eto najbolje ju probat pri kupovini

- - - - - - - - - -

Ako se odlučim na imt sijačicu šta treba gledat obratiti pažnju

Ako se odlučim na imt sijačicu šta treba gledat obratiti pažnju

Pazi da nisu kosevi za umjetno gnojivo truli, posebno obrati paznju na klapnu za nastavljanje kolicine gnojiva, tu se cesto desava da gnojivo ispada kad pogonski tocak miruje.
Takodje pogledaj u kakvom su stanju pogonski lanci, ako je kupis gledaj da nabavis one segmente za nastavljanje u slucaju da pukne lanac.
Sto se tice cilindara za seme, mislim da je najbolja opcija sa 10mm rupama, ja imam 12mm i gusto mi baca seme iako su gumeni valjci za skidanje semena novi.

Dali neko zna gde mogu da se kupe rezervni delovi za imt sejalice mehanicke treba mi par stvari kao na primer :plasticna petokraka sto izbija seme kukuruza ili ti izbijac,i zupcanici...Unapred hvala

Nazad
Vrh