Mehanicke sejalice za kukuruz

Krecem u sredjivanje posle praznika, dosta bolje izgleda uzivo nego na slikama. Druga guma sluzi za pogon kad imaju kutije za vestak, a ovako nema nikakvu pogonsku funkciju pa nije neophodna ripnjaca. A ova druga je nova.

Krajisnik javi se na PP ako te interesuje oltova, lako cemo se dogovoriti.

Mana tih sejacica je sto je lagana na delu gde su tockovi za ogrtanje semena oni metalni.trebala bi da se oteza na tome delu jer hoce da povuce tockove da se ne okrenu ako je teren tj njiva specificna tj ako je grudve ili premekano

Meni se desilo samo jednom da stanu ti tockovi pozadi,zaglavila se busa zemlje. Spadao mi lanac od djubreta usled vece brzine voznje. Prosle godine sam je terao 3 brzom citavih 50 ara sa imt 542 zbog kise koja je pretila da padne,a njiva je specificna,ako se spremi a ne poseje mora ponovo da se tanjira ako pokisne. Inace vucem je drugom na 1200 obrtaja motora.

Pogledaj bolje snimak od pola recimo i tamo kad setvena ploca stoji ukoso. Nigde ja tu ne vidim vakum vec se mehanicki odstranjuje seme, a sve se kontorlise uz pomoc el. motora i senzora.

Itekako ima modernih sijačica sa mehaničkim sistemom rasporeda zrna . Čest je slučaj da kod većih sijačica sa centralnim rezervoarom za sjeme i drugim za djubrivo (bilo tečno bilo čvrsto ) doprema sjemena i djubriva do baterija je pneumatska , vakumska kako god a opet sam mehanizam u bateriji može biti i mehanički .

[video=youtube_share;u6GN73e9tdk]http://youtu.be/u6GN73e9tdk[/video]

Evo rasporeda kako seje OLT mehanicka sejalica.... Jeste da je pregazilo vreme (slazem se) ali neije bas to kao sto neki misle da to potrosi celu vrecu semena na jednom mestu ili da njiva pola ostane ne posejana!!!!

Ove godine cu 101% kupiti Pneumatsku sejalicu ali OLT cu da zadrzim ako nedaj boze nekad zagusti moze da se seje sa dve sejalice Kukuruz jer nevidim koji je problem ako se sa njom poseje...

Jedino zbog Suncokreta mora Pneumatska!!!!

050614193434.jpg

Pitanje za članove koji znaju... Kako su se pokazale Rau mehaničke sejalice, uglavnom po oglasima viđam 5,6 i sedmoredne za repu i soju u setvi istih? Cene ih uglavnom oko 1000 evra. Kako su se pokazale u rasporedu isejanih semena i mogućnosti podešavanja?

Nazad
Vrh