Mehanicke sejalice za kukuruz

jedno pitanje ko može da odgovori : da li oltov 4redni sejač može da seje na razmak zrna od 8cm treba mi za pasulj, pošto hoću da ga sejem 35x8( dupli prohod!)
hvala
Prodacu ti ja sejacicu dva reda ja sa njom sadim pasulj.Nemacka moze da sadi i repu razmak ideo od 4.5 cm do 20.Ja pasulj sadim na 6 cm to je standard.Ove godine 15 ari sam posejao vec lepo nice.150 evropskih za tebe ima i depozitore za djubar radi sve kao sat masina gotovo nova

jedno pitanje ko može da odgovori : da li oltov 4redni sejač može da seje na razmak zrna od 8cm treba mi za pasulj, pošto hoću da ga sejem 35x8( dupli prohod!)
hvala

Koliko je zrno tog pasulja? Imam ja ploče za soju, koje hvataju 8-10 zrna soje, pa kad namestim na 27cm, izađe gustina 2,7-3cm... A sa tim pločama kad voziš 7 km/h soju poseje lepše nego pneumatska..

N.A. Nisi pitao koja mehanicka, postoje mehanicke masine koje dosta lepo seju. Imas jednu u selu pored tvog, nova dosla.

Odgovorno tvrdim da sa OLT mehaničkom sejalicom sa plastičnim pločama može posejati soju lepše nego sa nodetkom!...

Evo kako moja OLT sije, mehanička sa plastičnim pločama.

2h5k0mt.jpg

Odgovorno tvrdim da sa OLT mehaničkom sejalicom sa plastičnim pločama može posejati soju lepše nego sa nodetkom!...

Ja samolt-ovu sejalicu pre par god bacio i presao na pneumatsku,3 godine sejao i 3 god nisam imao kukuruz,prosle god sredio staru odbacenu oltovu sejalicu i imao kukuruz za primer,i ove sejao sa njomi dosta prijatelja sejali sa mojom pa cemo videti kad nikne :ppozdrav:

Biće i boljih slika samo da malo stane kiša i da zasuši, ne može da se naidje na zemlju nikako, sve se pretvorilo u duboko blato.

Za kukuruz je pak dobra pneumatska sejalica zakon! Nema te mehaničke koja će posejati ravnomernije od pneumatske!

Dobar dan.

Mogu li da cujem vasa misljenja o ovoj sejacici, da li se isplati uzimati? Citao sam malo o njoj u ovoj temi, ali bih voleo da cujem jos koje misljenje, cena je dosta privlacna, a i iz mog mesta je pa bih otisao da pogledam. pa na sta da obratim paznju? Hvala unapred.

Miislim da sam ovu video negde na oglasu da je cena 200e moj zet ima taku ali dvorednu i zadovoljan je radom nije imao problema oko nje a i kaze lepo seje...............

Jeste na oglasu je, samo sam prebacio slike. Idem ili sutra ili posle praznika da je vidim pa mozda padne trgovina.

Imam OLT-ovu dvorednu ali stoji 6-7 godina, imali smo problema sa njom. Ali mi je dosta da placam sejanje, nije mala stavka...

- - - - - - - - - -

Sejacica kaparisana, stize posle Uskrsnjih praznika. Bice posla na njoj, ali je mehanicki ispravna.

ovu gumu obavezno da zamenis da stavis ripnjacu.Ove sejacice imaju jednu veliku manu.Kad osposobis i krenes da sejes javices mi kako ide.Ali jako prosto se resava meni se licno svidja i ja bi je uzeo da je blize.Neka ti je sa srecom pametan izbor sto si uzeo mehanicku.Ja imam takvu gotovo istu samo nemacku i ima diskove metalne ne prstenove.Ide na doradu danas videces po slikama sta joj fali kad zavrsim doradu

- - - - - - - - - -

A da posalji ti meni tu oltovu dvorednu za male pare da iscupas bar neki deo ove sto si kupio :ppozdrav:

Nazad
Vrh