Mehanicke sejalice za kukuruz

Ja sam ovakve narucio i upasovao komsiji iz Mladenovca su mehanizmi.Rade kao sat nemam reci.Evo treca godina bez odrzavanja i radi bez frke.
Sto se hoda u nazad tice to ne mora da znaci.Ovu sejacicu sto sam ja skompletirao tj vratio u zivot mozes terati i unazad i unapred svejedno je

Bas tako kolega.... Ako je ispravna mozes da teras unazad ako hoces...

I moji mehanizmi su iz Mladenovca i mislimo na istog coveka... Nije da su dobri nego ODLICNI!!!! :ppozdrav:

neznam po pijacama dali ima ovakve kao moje,moje su crvene,al kupio sam kod jednog prevaratna sto ima radnju auto delova a skoro sve delove donosi iz bubanj potoka :riba:

ajsto kaze cira da nebude sa pijace,narucite kod mene a ja cu vam kupiti u ponedeljak na buvljaku i Gradistu i poslati vam sitijem :haha:

- - - - - - - - - -

moja je oltova i bojim se a i ako malo krene unazad pre nego skroz digne hoce da zatvore ona cev gde seme ispada posle ostane jalovo :cvetic:

Uf to niako nemojte unazad!!!!!!!!!!! Odmah se napuni sa zemljom raonik i posle neseje!!!!!! Samo u pokretu podizite... A da se polomi onaj okidac to nece ...

Mozete i od mene da narucite... :haha::haha: Malo korisceni jednu sezonu.. :haha: :ppozdrav:

meni je za 1.2ha otislo skoro 2 dzaka sj i to ns 6010 (krupno seme) i ZP 555 super seme sve jednako, a koristio sam resetko 10. kazem skoro 2 dzaka od 25000 zrna jer mi je ostaolo oko 200-300gr semena. Da li mislite da je ovaj odnos povrsine sa utrosenim semenom kompatibilan?

meni je za 1.2ha otislo skoro 2 dzaka sj i to ns 6010 (krupno seme) i ZP 555 super seme sve jednako, a koristio sam resetko 10. kazem skoro 2 dzaka od 25000 zrna jer mi je ostaolo oko 200-300gr semena. Da li mislite da je ovaj odnos povrsine sa utrosenim semenom kompatibilan?

pa sve zavisi kako sejete,na koji razmak,imate obicno na deklaraciji preporuceni razmak i utrosak semena po jedinici povrsine

- - - - - - - - - -

Uf to niako nemojte unazad!!!!!!!!!!! Odmah se napuni sa zemljom raonik i posle neseje!!!!!! Samo u pokretu podizite... A da se polomi onaj okidac to nece ...

Mozete i od mene da narucite... :haha::haha: Malo korisceni jednu sezonu.. :haha: :ppozdrav:
ciro posto mehanizmi? :)))

ja sam kupio mehanizme u Svilaincu 1000 din po komadu sa rezervnim delovima. Ako zelite poslacu Vam broj covek salje brzom postom sa njegovom postarinom tako da nNisa je 210din sto znaci da je za toliko i smanji cenu.

tako je dali su mi 2 plasticna dela koji izbija , federe i petlice. to je to jer je sve ostalo isto od metala.
A sad neznam ima ih razni , ali ovaj lik kao ima i prodavnicu za to jer sam kupovao i ploce. mada verujem da ima i prevaranata.

aha pa da oni beli plastični delovi od daske za meso su krti hoce da puknu,a kroz nezatvorenu cev odozgo i pored one splente upadne prah sa zrna pa onda glavi skidač,a opruga nije pričvršćena pa dok se čisti u njivi može da ispadne,razumljivo je da daju i rezervne delove ;-)

jedno pitanje ko može da odgovori : da li oltov 4redni sejač može da seje na razmak zrna od 8cm treba mi za pasulj, pošto hoću da ga sejem 35x8( dupli prohod!)
hvala

Nemam knjigu sad kod mene ali mislim da je minimalno rastojanje izmedju zrna oko 12cm ako negresim.... Neka me neko ispravi....

Ih bre za 1cm sam pogresio... :haha: Problem je sto nema zupcanike za tako gustu setvu!!!!

Nazad
Vrh