Mehanicke sejalice za kukuruz

Pozdrav!
Gdje ima za kupit sita sa onim plasticnim zupčanikom za IMT mehaničku sejalicu?
Hvala!

Neskida se cak ni onaj mehanizam koji sam kupio da neprodju po dva zrna Kukuruza??? :sta:

Znaci da je podesim da seje na 27cm (preko zupcanika) i da stavim tu plocu kolega Mityoo???

- - - - - - - - - -

I samo mi reci da li si je suzio na 50cm???

Ja imam u planu da kupim jos jednu sejalicu sa plasticnim plocama (jednu imam) i da ot tih dve napravim jednu sa 6 redi na 50cm... A da bacim koseve za vestak da bude sto laksa da je moze nositi 539..

ili da uradim nekako da Soju seje iz velikih tih koseva za vestak Soju??? Da nekako sprovedem do ploca i tako sejem.... Vise stane u tim velikim nego u orginalnim moracu stalno da sipam Soju....

Za taj mehanizam ne znam jer ja sa njim još nisam radio, onaj fabrički olt-ov mehanizam u soji radi radnju. Ja soju sejem na 70cm i ne nameravam da menjam....U one limene kutije na 4 reda stane semena za celo jutro soje...

sta moze da zeza na oltovoj sejalici jedna baterija mi baca malo vise semena od ostalih?

verovatno zbog čistača,imate one plastične originalne,jel da? probajte zamenite mesta baterijama pa vidite da li opet ista baca više onda je do njih a ako opet na istoj vrsti baca više tražite krivca u prenosu...mozda je neki zupcanik ostecen pa preskace na nekom mestu i samim tim baca nejednako

- - - - - - - -

ako se radi o olt-sejalici imas tabelu po kojoj stelujes razmak zrna
tako sto menjas mesto lancu na onim zubcanicima,ako hoces da sejes na 30cm treba da stavis lanac na najveci zubcanik napred tj.kod korpe koji ima 14 zubca,a na predzadjni zupcanik po velicini na osovini tocka od 4, koji ima 15 zupca.Tako je projektovala fabrika e sad uvek tu postoji odstupanje gore dole,ali ako je dobro nastelovana i ako ne vozis brzo delimicno je tacno.Ja ti ne bi preporucio da sejes na toj razdaljini to je mnogo maksimum 25cm ali tvoj je izbor.
ja sam kupio remontovanu 2-rednu sejalicu i ubacio izbijace i sejao 1ha ali imao probleme i to neravnomerno seje razdaljina od 15,28,20,35cm i sve razlicito a vozio malo brze a i lanac mi je odpadao kad bi postavio po gore navedenom principu
gde sam gresio

Imas pozadi dve rupe za stelovanje zupcanika nastelujes da budu u pravcu i onda ne pada lanac.... Moras nastelovati pomocu onih rupa da ti lanac uvek bude prav i zategnut...

Pa i nisu bas ovi crveni mehanizmi nesto... Posebno ne za tu cenu od 1600din za komad... Ima MNOGo boljih za 1000din po komadu....

JA sam zadovoljan... Sejao sam nekoliko njiva sa njom i potorsila mi je isto toliko semena kao i pneumatska.... Ubrzao sam posao i kupio mehanizme samo za jednu sezonu ali se nekajem ponovo bi to uradio jer stvarno vrede...

Da zavrsio sam sa setvom za ovu godinu...

- - - - - - - - - -

Sve pohvale za ove mehanizme sto sam ja uzeo bolje nisam mogao da pronadjem nigde.... Dosta je sirok cistac i ni zrno Psenice nemoze nigde da prodje pored njih...

p2102141935.jpg

- - - - - - - - - -

A cena je dosta povoljna... :ppozdrav:

Nisam uzeo sa pijace... Narucio sam od naseg kolege sa foruma... Da nepude reklama moze na PP.. :ppozdrav:

sve je to isto mozes gde nadjes,vodi rcuna samo da kad izadjes na uvrati prvo podignes sejalicu jr ako krenes nazad ice da polomi onu plastiku sto upucava

Ja sam ovakve narucio i upasovao komsiji iz Mladenovca su mehanizmi.Rade kao sat nemam reci.Evo treca godina bez odrzavanja i radi bez frke.
Sto se hoda u nazad tice to ne mora da znaci.Ovu sejacicu sto sam ja skompletirao tj vratio u zivot mozes terati i unazad i unapred svejedno je

sve je to isto mozes gde nadjes,vodi rcuna samo da kad izadjes na uvrati prvo podignes sejalicu jr ako krenes nazad ice da polomi onu plastiku sto upucava

Nemora da znaci... Ako ti je ispavna sejalica nece.... Ja mogu moju da teram u rikverc po zemlji jer ima tamo one zupce koje preskacu kad vratis u rikverc... Ali mnogi to zavare i tad lomi... A ako je to ispravno mozes da vratis kako hoces...

kod mene na pijaci ovakve mehanizme nisam nasao... Nemogu ni da se porede sa ovima sto sam kupio po kvalitetu i po tome kako nalegaju....

ajsto kaze cira da nebude sa pijace,narucite kod mene a ja cu vam kupiti u ponedeljak na buvljaku i Gradistu i poslati vam sitijem :haha:

- - - - - - - - - -

moja je oltova i bojim se a i ako malo krene unazad pre nego skroz digne hoce da zatvore ona cev gde seme ispada posle ostane jalovo :cvetic:

Nazad
Vrh