Mehanicke sejalice za kukuruz

NA pijacama ima stalno... Vidjao sam mnogo puta...

JA sam bacao pre pa sam sad batalio to... Sad u spartanju to odradim... OLT sejalica bas ume da zaglavi depozitore za djubrivo i nista nisi uradio!!!!!! MA da je cimnes 2cm unazad gotovo zapusili se!!!!!! Mene je to jako nerviralo i batalio sam!!!

Uglavnom bacamo... A na svojim njivama gde sam vuko stajnjak te godine jok.... Samo bacim SAN u spartanju i to mu bude to...

Cuo sam neke price da ova OLT mehanicka sejalica lepo seje SOju????

Mene interesuje dali je neko to probao i dali ima poloce d ase kupe za nju za Soju??? Kod mene vise nece sejati Kukuruz pa bi da je prepravim da seje samo Soju...
Suzio bi redove na 50cm da se ne maltretiram da uvek suzavam Pneumatsku...

Znam da je pricano o setvi Soje sa njom ali nemogu nigde da nadjem.. Ima li neko da seje Soju sa Olt mehanickom (sa plasticnim plocama)..????

Cuo sam ovdje na forumu da soju siju tako što iz kućišta gdje se nalazi ravnjač i izbijač sve to povade vani tako da ploča slobodno izbacuje soju.

Citao sam o tome ali uvek se govori o OLT sa metalnim plocama dok je moja sa plasticnim... Neznam dal na ovu moju OLT sa plasticnim plocama mogu da se stave te metalne???

Cuo sam da se na te metalne jos izbuse t eploce pa se tako seje...???? :sta:

- - - - - - - - - -

Pronasao sam sta je pisao nas kolega ali to je pisao za metalne ploce neznam sad dal tako mogu i ja sa ovom mojom sa plasticnim plocama???

NE mogu metalne ploče da se stave u sijačicu koja ima sijaći mehanizam za plastične. Metalne ploče se nove kupuju bez rupa sa označenm (zabušenim) mjestima gdje bušiš rupe koje ti trebaju. Za imam neke plastične ploče, našao ih nekad davno bačene pored puta (6 komada) za OLT mehaničku sijačicu sa neobičnim rupama, nikad nisam znao zašta su, možda su za soju? Slikaću sutra pa ću ti pokazati, možda je to to što ti tražiš.

EDIT

Sad razmišljam, pa isto bi dobio ako bi povadio izbijač i ravnjač iz platičnog kućišta i stavio neku ploču za kukuruz (plastičnu) u koju paše sjeme soje. Jedini je problem broj rupa, čini mi se da plastične imaju više rupa no to može da se riješi prebacivanjem lanca na neku sporiju kombinaciju lančanika.

Nazad
Vrh