Metalne ploce su bolje zato sto su tanje od plasticnih. Kod plasticnih ako sejes pljosnato zrno hoce da se spakuju dva zrna jedno iznad drugog pa skidac nemoze da ga skine. Kod metgalnih ploca imas samo problem ako sejes jakom krupno okruglo seme onda hoce skidac da ga vadi. Sejalica sa metalnim plocama je starija i dosta je teza jer su profili deblji. Sa metalnim plocama se lepo cuje kako kuca takom da mozes sa traktora da pratis sta radi. Trpe nesto losiju pripremu od pneumatskih, ali nevole veliku brzinu, kod mog komsije cuje se kao mitraljez. Znaj da nemozes da ukrstas delove sa metalne i plasticne. Ja sam sa metalnom sejao 10 godina radila je lepo dok se nije pojela pa je trebalo para da se sredi ko za pola pneumatske pa se nije isplatilo.Kod mene je jos uvek ali nisam sa njom sejao dve godine.Ako je pristojno namestena nije joj potrebna pratnja, pogledas da li trosi seme podjednakom posle 2do 3 kruga. Naj gore seje kad na cetvororednoj stoji jedan pomocnik.Ako je nekom ovo pomoglo drago mi je.