Mehanicke sejalice za kukuruz

Prelistaj temu, opisano je kako mora da se modifikuje da bi sijala kako treba. Bez te male dorade sijanje joj je užasno loše ali kada se to sredi, sije fantastično.

OLT ima jedna u Baču stoji već par gpdina ispred kuće,moraću pitati koliko traži za nju

znaci voleo bih da uzmem ispravnu i da radim, planiram samo nesto kukuruza da sejem za silazu meni i rodjaku, ovde sejanje puno skupo pa mi jeftinije naci neku sejalicu nego placati sejanje, oko sejalica nista ne znam, ni sta da gledam pri kupovini, bas nista

odlucio sam da kupim dvorednu mehanicku sejalicu pa kao znate gde ima neka dobra ili vi imate, vidim da ugradjuju nesto na njih da lepse seju pa sad ne znam, voleo bih da uzmem nesto dobro da posejem 1.5h kako treba

pa imao bih da sejem samo od 1.5 do 2 najvise, samo dvorednu bi uzeo a nisam primetio da ih ima pneumatskih i koje su im cene

Pneumatska ti se nikako ne isplati za 2 reda jer ispod 1000e je nema bar ove Nodet-Olt. Jedino Bekericu koja moze kukuruz i suncokret da seje ali ti ni nju ne preporucujem za tako malu povrsinu,moze i mehanicka da poseje precizno samo je moras sporo terati a vremena imas.

pa zato i kazem da je neisplativa pneumatska za ovu povrsinu, sta mislite kojom brzinom bi trebao sa 539 da idem, onaj sto nam je sejao prosle god sa nekom dvorednom iso 1 brzom

video sam da dosta njih prodaje neke dodatke dole da bolje seju, ima li to posle uticaj na brzinu setve

Imam u planu do proljeca nabavit mehanicku sijacicu olt 4 reda. Znam da postoje 2 vrste:sa metalnim i sa plasticnim plocama. Mozete li mi reci koje su bolje? Vidio sam tu na forumu da za plasticne postoji onaj mehanizam da se poboljsa rad sijacice. Za metalne ploce taj mehanizam nije potreban ako sam dobro shvatio. Ali di nabaviti te metalne ploce,pogoto za suncokret. Jedan komsija je imao ali je on sam pravio,valjda je prosirivo rupe i to samo jedan komplet ploca. Svaki savet i iskustvo je dobrodoslo da mi pomognete da odlucim koju kupit.

Zašto bas tamo,ne znam sta ima u Vajskoj?
Molim vas da mi pomognete. Koji se prednosti i nedostaci jedne i druge.

Cigani prodaju polovne delove za poloprivredne mašine ,a za mehaničke OLT sejalice ima čudo delova.A i nije ti daleko

Negde sam procitao da neko koristi mehanicku sejacicu sa metalnim plocama za setvu samo soje (uradi se neka dorada..?)Dali neko zna sta i koliko je to dobro?

Nazad
Vrh