Mehanicke sejalice za kukuruz

Evo sejalice! sklopljena je!

8zqsli.jpg

dq1z4g.jpg

da li si bio 15. u Sd. palanci?
moglo se videti na 10 mesta konkretno ovi imaju nedostataka..

Nisam bio.. Pa to i pitam recimo ja ne vidim ni jedan nedosatak.. Neznam kako da izaberem prave jer sad svaki drugi to pravi.. Pa ako bi mogli da mi kazete na sta da obratim paznju i sta da gledam???? :sta:

@ cira92: ako ovo pisanje u množini znači persiranje …nemoj molim te,pa nisam ja baš toooliko mator :osmeh:
…a što se mehanizama tiče odmah ću reći da ja prenosim svoje iskustvo sa tim mehanizmima jer ih mi imam već 5-6 sezona.I ne želim da reklamiram mehanizme koje pravi moj drug ,na kraju krajeva svako za svoje pare kupuje šta hoće,a meni ni iz džepa ni u džep.
Kao što sam već ranije napisao u originalu je taj mehanizam napravio neko u okolini Valjeva,da li je negde video ili je sam smislio neznam,potom je taj sistem stigao u Jagnjilo,pored Mladenovca,i mi smo po ugledu na taj mehanizam napravili svoje,da bi nekoliko meseci kasnije moj drug počeo malo masovnije da ih pravi.
Ako govorimo o učinku sa njima I bez njih razlika je ogrooomna ,uglavnom vise nema razređivanja kao što je bio slučaj pre ugradnje,utrošak semena je i do 40% manji.
E sad da bi sve to funkcionisalo kako treba i ploče se moraju pravilno odabrati jer ako je otvor veliki pa unutra upadnu dva zrna mehanizam nemože izvaditi jedno,a ako su zrna baš mnogo nejednaka ja ih prosejem na sito pa u jedan koš krupnije u drugi sitnije.
…a razlike…kažeš da ne vidiš nikakve razlike pa predpostavljam da si ih gledao samo ovako po oglasima na slikama…ako izuzmemo estetiku koje je barem meni bitna,ne kažem da je na prvom mestu ali je bitna (neobrušeni varovi,poklopci kućišta priheftani na par mesta,ili jos ruznije plasticni poklopci,skidači zalepljeni izolirom…)evo jos nekih razlika koje ćeš sigurno primetiti kad budeš na licu mesta:

• ugao nosača skidača semena(cev u kojoj je onaj beli deo plastike)
  • dimenzija skidača semena(plastičnog dela)
  • materijal od kog je skidač(uglavnom je od one bele plastike za daske za meso)
  • položaj nosača izbijača(petlića)
  • osovinica izbijača(rascepka umesto klinčića)
  • dimenzija metalnog kljunića koji smanjuje zazor pored skidača

to su neki od funkcionalnih nedostataka a sto se tiče praktičnih recimo da na mnogima nedostaje fiksator skidača(zalepljeni su izolir trakom dok stoje na tezgi) pa ako morate u njivi da menjate ploče može se desiti da vam skidač i opruga ispadnu.

Eto to su neke bitne stvari koje treba uporediti na svim tim mehanizmima pa ti sad sam odluci koji ces uzeti.
A razgledajući ih ja sam došao do zaključka da je tamo 15. osim ovog mog druga bilo još njih 3 koji su to počeli da prave a svi ostali su preprodavci koji nabavljaju na istom mestu pa samo prodaju.

Da li ovi mehanizmi mogu da se koriste i na starijim sejalicama, sa metalnim pločama?

Ljudi pomagajte. Ukarali mi sa masina delove. Sa OLT-ove sejalice komplet kutije za seme, i za djubrivo. Sa IMt-ovog setvospremaca duple valjke i dasku, četvorokrilnu drljaču, tanjiraču pokušali da rasturaju ali nisu dovrsili, poteznicu donju klateću od Ursusa C-355....
Najhitnije mi trebaju valjci za setvospremač i komplet kutije za seme za OLT-ovu sejalicu (Plastićne kutije). Ako neko zna gde to mogu kupiti neka mi javi. Ili privatnom porukom ili na ovom forumu ili na mob. tel. 060/5854-258 Milan G.

Nazad
Vrh