Mehanicke sejalice za kukuruz

Zavisi kako gde tj kome je sta skupo, a sta jeftino, kod mene 40e po hektaru sejanje pneumatskom, a 4000-5000 dinara sejanje mehanickom, pa aj sada...

Jeste, to izadje oko 25 po hektaru.... Ili oko 1evro 1kvadrat...

- - - - - - - - - -

Jel ima neko broj telefona nekog ko proizvodi delove za meh. sejalice OLT? dugo mi je da čekam do vašara u Senti, a treba mi izbijača i brisača, par komada, nemam više u rezervi ni jedan....

NEbi da ispadne reklama ali najbolje se obrati neasem clanu Dejanu Americu,on ce te najbolje upututi na najbolje... (1000% najbolje).. :ppozdrav:

Da li je tko sa oltovom mehaničkom sijao Pioneer premium sjeme, ja sam sa svojom probao i jednostavno neide. Ona prašina od srestva se nakuplja ispod ploćice i nakon dva prolaza mi blokira pogonske kotače na mjestima gdje je pjeskovito tlo, na tvrdom ide dobro ali onda škripi ko luda.

Malo sam se zezao brusilicom i elektrodama.... i od ovog parceta metala:
3445vnl.jpg

xwytd.jpg

28tro8.jpg

adj1ts.jpg

14xj5tc.jpg

2623asw.jpg

5u1rvc.jpg

34fazps.jpg

33vkoz6.jpg

...ispade ovo sto ispade.
Ovo su slike od pre dva dana,jutros sam ih zavrsio i pustio u pogon.Slikacu i finalni proizvod

Svake godine ona poseje dosta kukuruza preko 20-25h sa mojim i usluznim... Pa sta da ti kazem do sad nisam sejao Suncokret pa mi nije trebala Pneumatska... Kod nas sad tek pocele polako da pristizu pneumatske i ja cu morati da kupim zbog Suncokreta uglavnom,nemogu da molim da mi seju..

Kod mene ce jos dugo da ostane OLT jer ima parcela kad sejem usluzno ne pomaze naj novija Pneumatska koliko je tvrdo i koliko ima dzombi... Tu OLT poseje duboko... Ja kad kupim Pneumatsku ostavicu je za te slucajeve... Kod nas spremaju njive ubi boze... Svi tanjiraju zimsko oranje i urade 10000 puta gore nego sto je bilo oranje ali svi strucnjaci jer imaju preko 50-60 god i ko njima sme neko nesto da kaze... Ja vec nekoliko godina ne pipam tanjiracu i svi me pitaju kako tvoje njive tako lepo spremljene a ne tanjiras... :haha:

I kod mene vec pneumacke vecinom uzimaj ko god sije vise od 5ha uzima pneumacku, ja sam uzeo dvorednu olt posto mi veca netreba a i fergo nebi mogaso nositi cetverorednu sa depozitorima za djubre, i sa ovom dvorednom prednji tockovi cesto znaju biti u zraku, kod mene u kraju ko ima mehanicku imt kazu da preciznije sije od oltove.

Kod mene u selu niko ne koristi mehanicku sejalicu da seje kukuruz,ko kod ima bar 10 lanaca je kupio pneumatsku sejalicu. Ja imam mehanicku sejalicu ali sa njom belezim za papriku i belezio sam za kupus dok sam radio

Kod nas ima gomila mehanickih... A ove godine vise nego ikad,svi ih izvukli iz garaza stavili one dodatke i seju... Ja cu ove godine da kupim Pneumatsku ako da bog... :bravo:

Kako sije imt mehanička sijačica jel sije na dobar razmak pošto oltova mi ne sije nikako baca ih i na 5 cm .

Nazad
Vrh