Mehanicke sejalice za kukuruz

Nem'm pojima.Zaboravio sam kako se čovek zove.
Mislim da mi je pričao da ima dosta ovaca.:osmeh:

Ovaca nema ni danas neko ko ima puno,a ne pre 15god da je neko drzao ovce u selu...
Jedini koga njusim da bi mogao kupovati takve stvari,a i danas drzi ovce ni puno ni malo je Kurtic,a voli da kupi te oldtajmere onda mu bolje raste korov u dvoristu. :osmeh:

Obecao sam slike kako seje moja OLT-ovka:

2zgaijo.jpg

eijaz6.jpg

8zhb7o.jpg

Ja imam imt-ovu mehanicku sejalicu,za 2 godine kod mene posejala 40 hektara,od toga 18 hektara meni . U nju nisam ulagao nista,ali je doslo i to vreme. :osmeh: Prema tome,procitao sam celu temu o mehanickim sejalicama i nisam nasao nista korisno uvezi moje. Treba da je remontujem,znaci potreban mi je majstor koji to radi. Potrebno je menjati gume gde je seme,valjke za djubre itd. Inace je veoma precizna,kako je podesim tako seje. Placena je 280 evra. Jos uvek nisam sejao soju,zato sto nemam tu plocu,i to kad bi nasao,bilo bi super,posto je planiram sejati dogodine. Ako znate nekog za preporuku,javite mi telefon,moze na pp da ne bude reklama. Ovde kod mene jos nikog nisam nasao ko bi to kvalitetno odradio.

ove imt mehaničke ne da siju dobro nego odlično OLT mehanička nije joj ni do koljena.Kod mene ih dosta ima i gledao sam njene njive i mogu ti reći da je odlično posijala

Ja i stari si uzeli OLT mehaničku sijačicu da ju malo ofarbamo i prepravimo za soju. Više ne sije preko malih kutija nego smo kutije za gnojivo okrenili i iz njih sije.
kad je kupita:

pa lagano odvajanje djelova:

kutije ofarbane:

redovi i konstrukcija ofarbani:

Eno ovakvih mehanizama na limundu za 1200 dinara...

A evo kako moja sjalica izgleda na današnji dan:

21ahbip.jpg

n3udug.jpg

izyja8.jpg

Tačnije, već je ofarbana u plavo, ali ne mogu sad da slikam jer je mrak!

Nazad
Vrh