Mešaone stočne hrane

Moram da kupim krupnije sito da brzinom Sam probao sve moguce

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Probaj vece sito, alu probaj i da prvo izmesas kukuruz i zitarice koje meljes... Ako vec se melje na samo 1 sito... Mnogo lakse se melje onda psenica-jecam.
 
Svaka čast na hrabrosti i upornosti. Odavno je propast u stočarstvu, ali sada sa ovim cenama i ovom godinom biće tek veselo.
 
Cestitke, zvao sam ga ali je u odnosu na druge bio skuplji dosta pa sam se odlucio kod nekih iz Trstenika.
Koliko je bila ova?

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Ja ima dva puzna transportera od 8 metara i mesaonu 1000 kg vertikalnu sa mlinom sve od prokica ,sve je pocinkovano ,puzevi su od cevi a ne od lima savijenog pa varenog ,prosla mesaona je isto prokic kosa od 300 kg ,zadovoljan i kvalitetom i cenom .
 
Dobro izgleda, mislim i da je povoljna cena na ovu devalvaciju i cenu gvozdja. Eventualno da je mogao biti mlin od 11kw al verovatno im ovako sigurnije zbog struje
 
U martu sam platio 1800 e istu ovakvi a kad sam ga pitao u septembru za drugu cena je bila 2400 e da bi sad u decembru cena pala na 2100 e ,verovatno se cena pomerala u zavisnosti od cene gvozdja .
11 kw na mlinu skuplja je za 400 e ali mi je struja problem morao bih je pojacavati a druga stvar je sipanje zitarica u usipni kos jer sa ovim motorom i sitom 3 mm mogu da sipam zrno u kos pa da malo sedim dok ne samelje ili da ubacujem komponente .A sa sitom 4 mm to je samo sipanje amperima i nista vise ide jako brzo.
 
Ja ne sipam komponente dok krupara radi, nesto mi duva napolje premiks, a moja je 11kw i imam jedan dodatni kos od ~800 kg za kukuruz naspram mlina da curi u njegov kos, milina. Samo jos da cena svinja ne zeza ::jako_besan::
 
Nazad
Vrh