Mešaone stočne hrane

Da ja imam vertikalnu mesaonu od 1000 kg sa mlinom a pre toga kosu 400 kg sa mlinom zamesala pitaj boga, ova od 1000 kg prve godine samlela i zamesala 100 vagona pa je uzeta i druga obe u proseku godisnje po 60 vagona zamesaju, a ona kosa se naradila prodao rodjaku i dan danas melje i mesa

Da li ima neko mesaonu i mlin od firme Prokic i kako je zadovoljan?
Imaš ovde u okolini Sremske Mitrovice nekoliko proizvođača mešaona,puževa i te opreme.Mislim da je konkretno Prokić bio nešto skuplji, imaš u Bogatiću Rajka golubara zatim još jednog u Bogatiću pa onda mislim da je i u Dublju bio jedan proizvođač.Mogu ti kolege iz Bogatića i okoline reći ko sve proizvodi mešaone.Moja je iz Bogatića,uzeta još 2003-e godine od nekadašnje firme 1.maj(koja više ne postoji).
Kupljen komplet:mlin,puž koji vuče iz mlina u mešaonu,mešaona 500kg,kosi puž koji vuče iz mešaone u koš od 500kg i koš od 500kg.
Evo nekih:

Poslednja izmena:
Iskomentarisao bih 2 mesaone sto je naveo @emigrant a to je Prokiceva a da je sogor moj ima od 500kg i mesa vidim bez greske vec nekih 5god. Pre godinu dana sam uzeo ovu drugu zutu od Radovanovica jer Prokic je bio rezervisan par meseci. Ova od Radovanovica radi posao,od 300kg je ali knap staje i nemesa lepo tih 300 dok sa 200 peva. Materijal nije savrsen,morao bih zavrsne radove da lepse uradi,farba probija,ima po neka tackica. To nije kritika vec to je za tolike pare ta je i muzika jal....covek nije u pdv i dobio sam celih 50% povrata nedavno. Inace kostala je 1.500. Prokic nema greske po meni,em je na hvali jako em zagledao sam je na sajmu i deluje dosta kvalitetno.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Pisao sam zbog cena i svakako treba proveriti na više mesta.U svakom slučaju treba obratiti pažnju na odnos cene i kvaliteta.
Pre par godina sam kupio jedan manji pužni transporter za punjenje koša od ekstrudera od Rajka golubara i zadovoljan sam s njim.

Radi, ali nisam bas odusevljen.
Isto i ja mislim. Kupiljena mesaona od 500kg sa mlinom kod prokica pre 2 god. Sto se tice kapaciteta moze da stane preko 500kg bez problama,nebitno koje zitarice idu. Zavrsni radovi su lose odradjeni,luft u motoru na lezaju od mesaone pokazao posle 2meseca. Zvaog 5 puta nikad nije ni dosao. Imam isto od njega od 2007 nista pipnuo nisam na toj. Pre je dosta kvalitetnije pravio. Cenovno su svi tu priblizni male su razlike.

Nazad
Vrh