Mešaone stočne hrane

Evo moje, nova je. jos nije radila. Kapacitet 500 kg i placena 1200 eura. Trebalo bi da je dobra kako su mi rekli neki koji je korrìiste.
2cgj6ee.jpg

Koliko je visoka ova vertikalna mjesaona??
Ja planiram da kupim Mjesaonu od 500 Kg,ali neznam dali uzeti Kosu ili Vertikalnu :sta:
pozzzzz......

Fontana je napisao(la):
Koliko je visoka ova vertikalna mjesaona??
Ja planiram da kupim Mjesaonu od 500 Kg,ali neznam dali uzeti Kosu ili Vertikalnu :sta:
pozzzzz......

Ne znam jel ima kosa mesaona od 500 kg,mislim da je najveca od 300 ili 350

todor je napisao(la):
topalovic je napisao(la):
kupio sam mesaonu kosu od jednog mog drugara stala mu je oko 7-8 godina i platio sam je 400 eura.Po mojoj proceni moze da mesa oko 200-250kg ,nema mlin pa me interesu je dali sam je mnogo platio sutra cu je da je slikam pa cu okaciti slike.proizvodjac je iz bogatica
zavisi u kakvom je stanju ja imam od 600kg sa mlinom i pre 3 godine sam je platio 550e proizvođaš milenko jovišić skrađani ove godine sam ubacio čekićar i 5,5kw motor za 15min 600kg

Pa moze da se napravi kosa od 500 Kg,mozda je bolje od 350 Kg kosu praviti,nego koju da mi pravi kosu ili vertikalnu,jos uvjek se dvoumim??
Imam motore od 7,5 Kw 3000 2,2 KW 1400 uvozni,mislim da su mnogo bolji od ovih nasih!!
evo jedne od tih kosih i vertikalnih mjesaona sto prave:
2it5yt0.jpg

2zyc22q.jpg

izvinite što upadam u temu ako već kupujete mješaone stočne hrane idite na uvozne dosta su kvalitatnije naprimjer marka kramer ,massio itd imaju na sebi odmah ugrađen mlin jače motore kolega mi je kupio nekakvu proizvedenu u hrvatskoj imao je 100problema slabi motori itd

@ljusha
Svida mi se tvoja mjesaona ,koliko si je platio?
Bas je prakticna i koji su motori na njoj,ja jos neznam koju da pravim Kosu ili Verikalnu?'
kako si zadovoljan mjesanjem hrane za koliko minuta odradi i izmjesa li dobro hranu??
Hvala!!

Fontana je napisao(la):
@ljusha
Svida mi se tvoja mjesaona ,koliko si je platio?
Bas je prakticna i koji su motori na njoj,ja jos neznam koju da pravim Kosu ili Verikalnu?'
kako si zadovoljan mjesanjem hrane za koliko minuta odradi i izmjesa li dobro hranu??
Hvala!!
900 eura pre 3-4 godine
motori su 7,5 kw i 2,2 kw
odlično meša hranu,kad se završi mlevenje,još 5 min i to je to.
kod nas u selu 90% ljudi koristi kose mesaone

U Caffeu sam postavio temu Uradi sam i u njoj sam dao slike i tehnicku dokumentaciju za horizontalnu protivstrujnu mesaonu stocne hrane. Moze se lako napraviti i sigurno ce vas kostati manje nego da je kupite novu. Kod mene ovakva mesaone pravi svakog dana od 1000 do 2000 kg koncentrata vec 15 godina i osim zamene lezajeva nikakvih problema nije bilo.

Mesac se sastoji od dva puta po dve spirale koje su namotane u suprotnim smerovima tako da se prilikom okretanja mesaca hrana mesa u u uzduznom (aksijalnom ) i u poprecnom (radijalnom ) pravcu. Zahvaljujuci ovim spiralama hrana se u uzduznom pravcu mesa naizmenicni na jednu i drugu stranu tako da za kratko vreme od 4 minuta smesa bude odlicno izmesana. Vazno je da je sirina spoljasnje spirale 40mm a unutrasnje 50 mm da bi porvsina spirala bila ista. Na ovaj nacin gornja povrsina smese prilikom mesanja mora da bude horizontalna. Stavio sam nove slike mesaca na kome se vide smerovi ovih spirala. Kod ove mesaone najskuplji je motor koji kosta do 200E a mozda i manje a sve ostalo moze da kosta jos toliko.

Jos ne snalazim bas najbolje na sajtu ali ova tema me je bas zainteresovala ,,mesaone stocne hrane "
Vec sam postavio pitanje ali je neko izbrisao verovatno iz opravdanih razloga ( mora da sam nesto zezno) pa evo idem ispocetka
Interesuje me mesaone sa tri spirale , i znam da radi Sarcevic iz Subotice i trebao bi mi broj telefona da ga kontaktiram , ako neko zna neka mi posalje na privatnu poruku ili napise ovde
Mesaona sa tri spirale mi treba zbog mesanja trebera sa hranom , imam obicnu kosu od 300 kg i motor od 3 KW ali tesko mesa 100 kg hrane sa treberom ( zavisi koliko je treber vlazan)
Prijatelj je kupio polovnu sa tri spirale (jedna spirala vuce gore i dve manje vracaju dole hranu) i perfektno mesa 100-150 kg hrane
Zato ako neko zna broj neka mi javi ::pomoc:;

ta Peera je napisao(la):
Jos ne snalazim bas najbolje na sajtu ali ova tema me je bas zainteresovala ,,mesaone stocne hrane "
Vec sam postavio pitanje ali je neko izbrisao verovatno iz opravdanih razloga ( mora da sam nesto zezno) pa evo idem ispocetka
Interesuje me mesaone sa tri spirale , i znam da radi Sarcevic iz Subotice i trebao bi mi broj telefona da ga kontaktiram , ako neko zna neka mi posalje na privatnu poruku ili napise ovde
Mesaona sa tri spirale mi treba zbog mesanja trebera sa hranom , imam obicnu kosu od 300 kg i motor od 3 KW ali tesko mesa 100 kg hrane sa treberom ( zavisi koliko je treber vlazan)
Prijatelj je kupio polovnu sa tri spirale (jedna spirala vuce gore i dve manje vracaju dole hranu) i perfektno mesa 100-150 kg hrane
Zato ako neko zna broj neka mi javi ::pomoc:;

poslao sam ti broj na pp

sad izvinite ovo ne spada u ovu temu a nisam našao ništa koji bi odgovaralo jel bi mogo neko nešto da kaže o extruderima za soju gde može da se kupi i koja cena

Ima kosa mesaona od 500 KG 1200 evra uzeo drugar koji ima farmu koka nosilja negde neko mesto severno oko Beograda,garancija,vise vrsta sita za mlevenje i servis na licu mesta (dolazi covek)

Nazad
Vrh