Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
obavezno slikaj!!sviki je napisao(la):Nikola ja sam resio pogon preko krunjaca, odzackog standardnog! Mesaona pase na sve modele tog njihovog krunjaca nebitno koja je god. proizvodnje!
Uz mesaonu se dobija jos jedna remenica i kais, tako da za pogon koristite dva kaisa a sve ide preko istog motora. Mogu sutra da slikam pa da vidite. Vrlo je jednostavno, ali treba se potruditi da sve bude u osi i utegnuto. Moze da radi i na nezavisan pogon, samo onda treba i neki reduktor pored elektro motora, jer je brzina okretanja spirale bitna, pa najbolje da se pita u samoj fabrici koliko obrtaja treba da bude spirala. Ulje nisam probao da dodajem.
none 73 je napisao(la):to znaci da masa nece biti ravnomerno izmesana a 10 minuta vise nema problema
ja nepisem neistinu tacno je da po matematickoj verovatnoci u jednom trenutku doci do razdvajanja elemenata u mesaoni ali kada i posle koliko vremena drugo u fabrikama hrane gde se spremaju premiksi mora se mesati odredjeno vreme i tu nema odstupanja od toga ali isti se zna kad sta i koliko se stavlja od preparata koliko se koji elemenat moze mesati a sto se tice spremanja koncetrata da li mesao 8 ili 10 oili15 minuta nece doci do neke bitne"dehomogonizacije"i to nece bitno uticati na kvalitet koncetrata a neko moze da bude u nekom poslu i 50 godina i da ne uradi nista ja nisam dugo u ovom poslu ali sam dosta postigao i napravio od svinja iako nemam jos idealne rezultata takvi "savetnici"odavno ne dolaze kod mene jer rezultati govore svoje od dva praseta sam uspeo da napravim mini farmu sa 15 krmaca i zgradu gde drzim te svinje u planu mi je nova zgrada sto je sve zaradjeno od svinja a da neznam sta radim nebih dosao dovde i posedujem neko znanje i rado cu podeliti sa drugima a nikome necu reci da "laze" ili "iznosi neistinu" vec pogresne informacije i pokusat cu to da objasnim a ako neznam necu nista odgovoritiZoran Kostović je napisao(la):Dehomogenizacija se javlja u slučaju produžetka optimalnog vremena umešavanja.
Svaka sekunda nepotrebnog mešanja dovodi do toga da se javljaju neizbalansirane smeše.none 73 je napisao(la):to znaci da masa nece biti ravnomerno izmesana a 10 minuta vise nema problema
Kada none 73 kupi mešaonu i počne sa radom ovakvu neistinu više neće napisati.
MONTOYA je napisao(la):meni to nije jasno,kako može nešto što se jednom izmeša dehomogenizovati
kao kad bi rekli iz mešalice pune izmešanog betona daljim mešanjem izdvojiti cement,odnosno neće biti raspoređen homogeno kao prvobitno