Mešaone stočne hrane

Ako ti nije problem slikaj,jer imam dobar krunjac-prekrupac,pa nebih kupovao novi.

sviki je napisao(la):
Nikola ja sam resio pogon preko krunjaca, odzackog standardnog! Mesaona pase na sve modele tog njihovog krunjaca nebitno koja je god. proizvodnje!
Uz mesaonu se dobija jos jedna remenica i kais, tako da za pogon koristite dva kaisa a sve ide preko istog motora. Mogu sutra da slikam pa da vidite. Vrlo je jednostavno, ali treba se potruditi da sve bude u osi i utegnuto. Moze da radi i na nezavisan pogon, samo onda treba i neki reduktor pored elektro motora, jer je brzina okretanja spirale bitna, pa najbolje da se pita u samoj fabrici koliko obrtaja treba da bude spirala. Ulje nisam probao da dodajem.
obavezno slikaj!!

posto sam novi nemam iskustva sa mesaonama sta se desava kad pustis mesaonu duze da mesa od predvidjenog vremena da li to utice lose na hranu

da li mozete ojasniti pojam dehomonigizacija? :sta:
Post je spojen: [time]1295984273[/time]

Kod horizontalnih mesaona od 100kg optimalno vreme mesanja sarze je od 4 do 4,5 minuta i nije dobro mesati duze. Treba uvek sinhronizovati vreme mesanja i vreme pripreme smese tako da nema praznog hoda. Horizontalne imaju i tu prednost jer se moze u smesu ravnomerno dodavati ulje ili mast a na taj nacin se postize bolje vezivanje vitamina u smesi, bolji ukus hrane i veca metabolicka energija sto je vazno zimi.

Dehomogenizacija se javlja u slučaju produžetka optimalnog vremena umešavanja.
Svaka sekunda nepotrebnog mešanja dovodi do toga da se javljaju neizbalansirane smeše.
none 73 je napisao(la):
to znaci da masa nece biti ravnomerno izmesana a 10 minuta vise nema problema :ppozdrav:

Kada none 73 kupi mešaonu i počne sa radom ovakvu neistinu više neće napisati.

mozda ja neistina ali 10 minuta duze je suvise kratak rok da bi doslo do dehomogenizacije i covek nije rekao koliku kolicinu koncetrata mesa da li to ima veze "majstore"
Post je spojen: [time]1295993633[/time]

Količina smeše je vrlo bitna "majstore".
Za 300kg. u vert.mešaoni je potrebno 8 minuta.
Pitajte šta Vam nije jasno a nemojte pametovati ljudima koji su 10-20 god. u ovom poslu.
Veliki pozdrav od "majstora".

meni to nije jasno,kako može nešto što se jednom izmeša dehomogenizovati :sta:
kao kad bi rekli iz mešalice pune izmešanog betona daljim mešanjem izdvojiti cement,odnosno neće biti raspoređen homogeno kao prvobitno :sta:

Zoran Kostović je napisao(la):
Dehomogenizacija se javlja u slučaju produžetka optimalnog vremena umešavanja.
Svaka sekunda nepotrebnog mešanja dovodi do toga da se javljaju neizbalansirane smeše.
none 73 je napisao(la):
to znaci da masa nece biti ravnomerno izmesana a 10 minuta vise nema problema :ppozdrav:

Kada none 73 kupi mešaonu i počne sa radom ovakvu neistinu više neće napisati.
ja nepisem neistinu tacno je da po matematickoj verovatnoci u jednom trenutku doci do razdvajanja elemenata u mesaoni ali kada i posle koliko vremena drugo u fabrikama hrane gde se spremaju premiksi mora se mesati odredjeno vreme i tu nema odstupanja od toga ali isti se zna kad sta i koliko se stavlja od preparata koliko se koji elemenat moze mesati a sto se tice spremanja koncetrata da li mesao 8 ili 10 oili15 minuta nece doci do neke bitne"dehomogonizacije"i to nece bitno uticati na kvalitet koncetrata a neko moze da bude u nekom poslu i 50 godina i da ne uradi nista ja nisam dugo u ovom poslu ali sam dosta postigao i napravio od svinja iako nemam jos idealne rezultata takvi "savetnici"odavno ne dolaze kod mene jer rezultati govore svoje od dva praseta sam uspeo da napravim mini farmu sa 15 krmaca i zgradu gde drzim te svinje u planu mi je nova zgrada sto je sve zaradjeno od svinja a da neznam sta radim nebih dosao dovde i posedujem neko znanje i rado cu podeliti sa drugima a nikome necu reci da "laze" ili "iznosi neistinu" vec pogresne informacije i pokusat cu to da objasnim a ako neznam necu nista odgovoriti

MONTOYA je napisao(la):
meni to nije jasno,kako može nešto što se jednom izmeša dehomogenizovati :sta:
kao kad bi rekli iz mešalice pune izmešanog betona daljim mešanjem izdvojiti cement,odnosno neće biti raspoređen homogeno kao prvobitno :sta:

Mešanje betona je druga stvar, jer je tu voda glavni činilac.
Kod mešanja hrane, posebno gde ima veliki postotak komponenti koje imaju veliku specifičnu težinu (kreda, DKF) dolazi do prostog "secovanja"...

@none
Tvoji rezultati u radu sa svinjama nemaju veze sa samom problematikom dužine mešanja hrane. A da grešiš što se tiče "odokativne" dužine vremena za mešanje hrane - grešiš. Sedamnaest godina radim sa time i isprobao sam sve i svašta vezano za ovu problematiku.
Broj svinja koji imaš je suviše mali da bi razlike u pripremi hrane bile suviše vidljive.
Uglavnom sve velike farme tačno znaju zašto se procedura mešanja mora tačno ispoštovati, jer je ulog ogroman pa i šteta može biti ogromna.

slazem se sa tobom ali ovo sto mi mali proizvodjaci radimo i sto rade savremene farme nema veze oni imaju uslove da vode racuna o svakom gramu hrane onda njihove mesaone hrane nisu kao nase a za nasu proizvodju i uslove drzanja to sto oni rade i kako prave hranu je samo misona imenica ja nism dovoljno jak za tako nesto ali se ponosim svojim rezultatima i branim svoje misljenje kao sto svako ima na to pravo :ppozdrav:

Nazad
Vrh