Mešaone stočne hrane

dodacu jos jednu stepenastu remenicu 23cm i z cm posto mi je na motoru 7 cm i treba po racunici da dobijem negde oko 64 obrtaja ja mislim da ce moci da mesa tako 50 kg jesi ti punio sviju 50 kg?

Ako vec radis nove remenice zasto ne spustis broj obrtaja vratila mesaone na 50 obrtaja u minuti . Toliko je sasvim dovoljno a sa tom redukcijom ces dobiti veci obrtni moment na vratilu mesaone i tako ce moci da mesa svih 50kg bez problema.

pa kako je aleks dobio 202 okretaja sad sa jednom stepenastom remenicom gdje je manja 70 mm a veca 280 mm dobiva se otprilike 50 okretaja u minuti

3e6c42b1.jpg

na brzaka bi to ovako nekako izgledalo

Poslednja izmena od urednika:
Trebao bi da smanji broj obrtaja da bude manje od 50 u minuti jer mu je i motor slabiji od motora na poljostrojevom prekrupaču da se ne bi pregrevao. Npr. nekih 35-40 obrtaja u minuti da bude

moj motor je 1.5 KW 1430 obrtaja monofazni a na prekrupacu od poljostroja je isto 1.5kw sa 2800 obrtaja po cemu je ovaj jaci od poljostroja?

Idi kod metalostrugara i reci mu na koliko obrtaja da ti svede,i nek napravi covek.Ima par sema za to,zato sam i pitao Robinsa kako misli da uradi,da uporedim ideje.Najbolje je sa duplom remenicom.

stepenasta remenica aluminijumska 280mm i 7mm 1500din bio sam kod metalo strugara u utorak treba da lije pa ce mi uraditi

moj motor je 1.5 KW 1430 obrtaja monofazni a na prekrupacu od poljostroja je isto 1.5kw sa 2800 obrtaja po cemu je ovaj jaci od poljostroja?

s vecim prijenosom se povecava zakretni moment jer je kod njega smanjeno s 2800 na 50 (1 : 58 ) a motor od 1,5 KW ima zakretni moment 3 N/m znaci kod njega je prijenosom dobiven zakretni moment od 174 N/m (58 x 3) , a tvoj motor ima zakretni moment 2,3 N/m a prijenos je 1 : 28,6 znaci ti imas zakretni moment od 65,78 N/m . podaci o zakretnim momentima su iz končarovog kataloga elektromotora. zakretni moment ti je najlakse objasniti s primjerom traktora kad vuce teski teret, jer ces ga lakse povuci u manjoj (nizoj) brzini nego u visoj a traktor uvijek ima istu snagu samo se promijenom omjera prijenosa povecao zakretni moment.

stepenasta remenica 280mm 7mm 3000din a ova 230mm 70mm 1500din neznam koju da uzmem ova veca mi je skupa a neznam dal ce na ovu manu motor imati snage da okrece 50kg?

Mislim da ti to i nije neka velika razlika, ako kod Svikija može i da melje i da meša onda će kod tebe sigurno mešati i ta jeftinija remenica

Juče sam bio kod drugara pa sam fotografisao njegovu mešaonu, proizvođač piše, a nisam siguran koliko kg stočne hrane meša... ::super::

10e1w07.jpg

Nazad
Vrh