Massey Ferguson

Jel sami radite ili placate majstora.? Koliko ce ruke da izadju?
 
Sinoć je sastavljen ,pojavio se problem koji je danas rešen.
Problem je bio u nemogućnosti pumpe kvačila da protera vazduh.Kada smo oslobodili cevi , ulje je procurelo ,kvačilo je proradilo.Provozan je nekoliko krugova oko ulice , da bi sve leglo i radilo normalno.Momentalno sve radi bez ikakvih sumljivih zvukova.Ima dva snimka koji su napravljeni dok ulje nije "popunilo" praznine u menjaču.


 
Više faktora .Kvaren je zbog reverzera ,pošto nije hteo da menja napred nazad.U njemu nije bila originalna viljuška .Jako teško se ubacivao u brzine ,problem su bile lamele ,treba ih 5 a ovde ih je bilo 6.Jedan sinhron je bio polomljen ,verovatno je dobio "lufta"pošto smo našli podloške koje nisu bile original.Šta je od toga uzrokovalo oštećenje zupčanika od 1 i 2 brzine ,ne znamo .Možda delovi sinhrona ,koji se polomio.
 
Komšija je njegov MF 6180 kupio početkom 2012 ,ako se dobro sećam.Tada smo u JK gledali MF 6180. Da li je moguće da stoji od onda tamo ?
 
Imam nekog posla ovih dana u Ns pa sam mislio da idem da pogledam,inace u potrazi sam za nekim Reno-om 110-130ks,ima ih za 10k...
 
Nazad
Vrh