Massey Ferguson

Za šta služe ventili na hidrauličnim izlazima? Pročitao sam pre dve godine, ali ne mogu da nađem na forumu kada se pisalo o tome. Ako hoću da kipujem prikolicu, crevo priključim na donji izvod i zavrnem slavinu gore? Za plug i setvospremač slavina treba da bude odvrnuta?
a5c49de0bfa0dd6da4cc1389de29802b.jpg

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Desna slavina je za protok ulja (brzina dejstva). Te dve slavine sluze za plivajuci sistem... koliko se secam iz dokumentacije:

"Plivajući položaj – se postiže kada se ručica gurne skroz napred. Ulje tada slobodno cirkuliše i oruđe prati konture tla. Plivajući položaj se može postići samo u dvostrukom dejstvu. Pomeranjem unutra šrafa 2 se dobija dvostruko dejstvo, a izvlačenjem šrafa 2 se dobija jednostruko dejstvo. Hidraulička creva treba spojiti na isti ventil (po vertikali)."

Ko?Ja posaljem klipove,klipnjače i radilicu kad ide blok na hilznovanje ili ravnanje,vecina problema sa dihtungom bude baš zbog toga.

Vlasnici 3xxx serije, kako vam je podešen EHR? Osetljivost hidraulike sam stavio na najosetljivije, točkić za položaj priključka je na 3, točkić za dubinu je na 8. Međutim u priručniku za 3100 seriju sam pročitao da je točkić za dubinu od 1-7 za biranje dubine, a da je 8 i 9 plivajuća hidraulika.
c3400b6594ba8780a877ce5ae7d182e2.jpg

Au majko moja, šta je ovde dugmića. Ja sam isto vlasnik Fergusona serije 5xxx i mam za sve ove operacije samo jedno dugme tj okruglu srnu ručicu.

I pored silnih "dugmica" ovo je jako jednostavno za koriscenje

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Peh od juče,puklu crevo od ulja.Desilo se u oranju,sva sreća video sam na vreme.Crevo koje ide na hladnjak od ulja.
bdbbc1c4abe4b168b300f221998cc6a1.jpg
81dc732584d80f4ead507b59a74cdd08.jpg
a67aa5a17f573cf797350ca859e142fc.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Ovo je drugo crevo koje je propišalo,jedno sa orbitrola je prolizao metal.Češalo je na jednom mestu ko zna koliko dugo ali tad je polivalo ulje po auspuhu i sevnula je vatra.

Danas bio u Tuzli kod familije pa ajd da vidim ovaj MF, nije daleko (20 minuta voznje).

https://www.olx.ba/artikal/49731606/traktor-massey-feguson-698-dv/

A jbte koji ej ovo grob. Stavio lik sve 4 nove gume da bi ga tako nekome uvalio.Veze nema sa stanjem na slikama. Motor stavljen od nečega, čudna plava boja ispod koje se vide tragovi žute, možda od nekog bagera, viljuškara ili ko zna čega. Karter je njegov originalni kako se čini jer ima specifičan oblik. Priključak za kardan je toliko pohaban da bukvalno pola nutova fali, ne znam šta je mogao da pogoni da ga onoliko podere . Nema jednih vrata nikako i zadnjeg stakla.

I mene slike povukle, paše mi snaga i veličina i odem da vidim. Znači strašno u kakvom je stanju. Otprilike su slike nastale kada je uvezen a u medjuvremenu je vjerovatno bio u šumi na vitlu.

Nazad
Vrh