Massey Ferguson

Pravili su mi jednom prilikom za Hanomag motor, nije bilo problema.Kontaktiraj ih, firma se zove Zaptivač.

Ja sam stavljao Bepco i nema problema.
Pre toga stavljen neki,zaboravio sam naziv,propustio odmah.Da sam stavio karton od pizze duže bi trajao.

Taj Bepco kosta 35€. Da li mijenjati sve 4 hilzne ili samo ove dvije sto su ostecene?

Mogu da ti naprave u B.Jarku po uzorku.Rade ljudi zaptivače.

Ja sam prošle godine uzeo njihov bakarni zaptivač za rusa, i sad kad smo skidali glavu kaže majstor da nije još video tako čistu glavu i dihtung. Sam dihtung je u savršenom stanju i kaže majstor da ćemo ga ponovo vratiti kad glava dođe sa remonta. Ja sam mislio da uvek mora nov dihtung, ali eto izgleda da ne mora. Jedino će tefloni biti novi. Preporuka i sa moje strane za bakarne zaptivače!

Ako ja dobro vidim na slici a mislim da vidim i da ove hilzne imaju povisenje iznad bloka kao na S motoru onda na pogresnom mestu trazite krivca.
Nije ovde dihtung crkao na napravio dar mar, ovde su nadvisenja iznad bloka stradala a nema tog dihtunga koji to moze da izdrzi da ne izgori .
Sve u parcice, ravnanje bloka, upustanje hilzni na meru, kracenje klipova (ako ima potrebe) ravnanje glave i kad sve sve lepo stegne nema trika da izgori ili bilo sta da mu se desi.

Prije tri godine sve novo uradjeno, nove hilzne, novi klipovi, karike, lezajevi, komplet glava uradjen, novi duhtunzi. Da hilzne imaju uzvisenja. Ulje i filtere redovno mijenjam. Traktor se uopste ne sili, godisnje uzorem oko 35-40ha ( to radim sa 3 traktora), on uradi sam to sa rotodrljacom od 2.5m, i obere godisnje sa dvorednim beracem oko 50ha.. Nakon dvije sezone dihtung pustio vodu u stibline. Stavimo novi dihtung, napisao sam u prethodnon postu da sam odmah morao dotezati glavu. Traktor nikad pregrijan nije..

Kao sto sam napisao ako hilzne nemaju pravilno povisenje dzabe i celicni dihtung izduvace ga kad tad ili ako je blok kriv sve je dzabe.
Znaci ozbiljna radionica da uradi sve kako treba (poravna blok, uradi hilzne kako treba, poravna glavu) i po fabrickim merama, sve lepo da se namontira i nema sanse da bude problema.

Sutra vozim, u jednu mozda i najacih masinskih radionica u Bih, vidjecemo sta ce reci..

Nebojsa jedno pitanje i savet kada upalim traktor na proj izduvnoj grani se pojavi da curka ulje dok je hladan posle ga verovatno sagore,sta moze biti greska.

Nazad
Vrh