Massey Ferguson

Ovaj MF je 1988 godište, a cure hidraulične spojke, zato je mastan.
Sledeći put ću oprati traktor, pre nego što postavim sliku na forum :D Jer ipak je to traktor, ne sme biti prljav ili mastan.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Drugar ima mali 254s turbo, voze svi zivi, krljaju ga, u sumi je cesto.
Motor je u losijem stanju, '85 god, nigde jos ulja nema napolju.
Ozbiljne sate pravi i jos uvek nigde lufta na poteznicama i polugama nema, zaista se prepozna kvalitet.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Spolja se takođe pere i riba.Na traktoru iz '74 nema ulja niti ikakve prljavštine.Svi se čude i pitaju kako da je tako suv, pa ne razumem da li treba da bude mastan i prljav samo zbog toga što je star!?Stakla ako ne opereš ima da oslepiš a na nekim traktorima oprana su verovatno nakon montaže u fabrici, eventualno ako te uhvatila kiša na njivi ili u putu.

Perem traktore 4-5 puta godisnje. Ljepse se covjek osjeca kad se osjeti cistoca..

Лети сваки други, трећу дан перем тракторе због прашине. Одем и на бунар кад укључим пумпу не треба ми пуромат бије као луда црево од 1 цола опере сву прљавштину. Споља, изнутра и оставим га на сунцу да се лепо осуши и мулина га возити после кад одише свежином. Не знам за вас али ја из године у годину све више имам проблема са прашином, чак и психолошки кад видим прашину у кабини ја почнем да се гушим. Стакла сваки пут кад седнем у трактор нафајтам оним за рибање и крпом или убрусом обришем. Док мој отац он је катастрофа док је пушио опушака у кабини зло сада грицка сунцокрет значи јрза да те ухвати, кроз стакла не видиш само дланом или масном крпом колико обрише, а пивских боца иза седишта мајко мила. Е зато кад ја уђем у трактор прво што урадим све боце на гомили изломим и онда генерално прање. Кад чује како ломим пивске боце одма иде са лопатом и метлом да почисти, а реч не проговара. 😁

Dvije godine posle generalnog remonta motora, juce propustio dihtung. Sinoc glava skinuta, danas zamijenjen..

Da li MF 3630 koristi hidraulično ulje i za kočnice? Neko crevo mi se izderalo i pušta ulje, čini mi se da je od kočnice, ali po mraku nisam najbolje video.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Kod mf6180 imaju 3 ručice za izvode hidraulike, jedna se sama (vrv oprugom) vraca u srednji polozaj a druge dve ostaju u polozaju u koji se gurnu.

Jel probao neko da namesti da se sve vracaju same u srednji polozaj?

Javio mi se problem,naime,nije hteo traktor da digne poluge,volan se tesko mota,i cuje se neko fijucanje konstantno,e sad zamenio sam i ulje i filter hidraulike i idaljr se cuje,brze/spore rade,blokada radi,ehr radi,prednja radi,ali da podigne prikljucnu masinu jako teskoo,posto nije do filtera j ulja sta moze biti,jel imao neko takav problem. U pitanju je MF 3080

Moguće da je pumpa .Izmeri pritisak na priključku za kipovanje .Pumpa je tandem ,jedan (manja )snabdeva ,volan ,kočnice .... a veća hidrauliku .

Nazad
Vrh