Massey Ferguson

Вероватно је због тог зуба и био растављен трактор.

Pa nije bas isto kao na seriji 3600 . Kod mene na 3645 je drugacije pa nemogu savjetovati .Ovo sto si oznacio crveno je davac koji samo daje informaciju lampici i procesoru dali je u zecu ili kornjaci . Ventil je onda donji od tih 5 vertikalno poredjanih .

Pa nije bas isto kao na seriji 3600 . Kod mene na 3645 je drugacije pa nemogu savjetovati .Ovo sto si oznacio crveno je davac koji samo daje informaciju lampici i procesoru dali je u zecu ili kornjaci . Ventil je onda donji od tih 5 vertikalno poredjanih .
Da ventil je na hidro-ploči a ovo je davač .Uglavnom žice tu prave problem .

Što se onda treba napraviti ako zeza s ubacivanjem u brze-spore?pod uvjetom da su žice ok,tj ima struje na el.mag ventilu?

Mozda krenuti od toga da skines solenoid,spulu sa ventila i zamijenis drugom , ako ima ista , a onda ,ako opet nece , ventil izvaditi i zamijeniti takvim istim ako ima ,...onda ako opet nece skinuti poklopac,..

Nije to davac za lampicu to je taster za el.ventil koji prebaci brze spore..
Sigurno..

n24vjsh5.jpg

Pa dobro , ujedno upali lampicu , i posalje struju preko procesora na taj ventil kad se jednom pritisne , a sledeci put kad se pritisne iskljuci struju . Jel tako ?

Kada spojis te dvije zice treba da prebaci brze spore ako nesta drugo nije u kvaru...
To sam morao jedne godine da uradim ,pošto nikako nisam mogao da ga prebacim iz sporih .Pukla je stopica pošto je suncokret ili neki korov zakačio žice .Žica nije mogla da stoji na svoje mesto i nisam mogao iz kabine da menjam sa ručicom a kada sam pipnuo žice došlo je do prebacivanja.Kući sam sredio kontakte.
Ako me sećanje služi na kraju tog davača ima kao kuglica koja kada se utisne da kontakt koji se prenosi na procesor. Pošto inpuls ide prema procesoru svaki put kada pomerimo ručicu ,verovatno je procesor progamiran za davanje ili oduzimanje struje elektroventilu a ne prekidač.
Nedavno sam skidao davač paljenja kod rusa, on ima sličnu kuglicu za kontakt.Već dve godine ne pali ako ne držimo ručicu menjača u skroz napred ili skroz nazad neutralan položaj.Probao sam unimerom ,tek kada je kuglica skroz unutra ,daje kontakt.Verovatno je i kod ovih davača na MF problem istrošenosti unutar samog davača ili ...........

Nazad
Vrh