Massey Ferguson

Pocece to i ostali na zahtev sve vise kupaca da prave ponovo traktore bez da kazem nepotrebne elektronike i ostalih kosmickih uredjaja

Pozdarav drugari,treba mi broj nekog od majstora za mf,naime 3655 nece da mota i hidraulika mi slabo radi sve dok se ne ugreje po sat vremena mislim da mu je pumpa kaput.

Ako proradi kad se ugreje onda nije pumpa, pre ce biti neko sito, filter ili neki ventil...

Послато са C1905 уз помоћ Тапатока

Kod mene na kombajnu slicni simptomi su bili jer je bio razstelovan sigurnosni ventil na pumpi...

Veceras sam i ja doziveo slican problem.Problem sa volanom,poceo je tesko da ide,medjutim kad podizem plugove i okrecem volan ide lagano,stane hidraulik,volan teze od mehanickog ide,cak se i lako okrece dok se aktivira da se okrenu plugovi.I to je bilo neko vreme,e sad vise nece ni tako da ide lako,od jednom je stao volan da radi,jedva sam dosao kuci.Ulje je novo,nema 100 radnih sati,sve je radilo perfektno i od jednom stalo.Ima li neko neki savet odakle da pocnem da trazim uzrok. radi se o mf 2620

23h4v9u.jpg

rign6c.jpg

Pozdrav, krajem nedelje idem da gledam/probam MF 6150, vlasnik kaze da ce da zakaci setvospremac i dozvoli mi da probam traktor u radu, jel ima neko savet na sta da obratim paznju?
Hvala unapred.

Imam problem na traktoru ili šta je već kad je hladan nekih dobrih pola sata možda malo i više kad obrtaji pređu 1600-1700 obr upali se lampica na kojoj je kao neki zupčanik i u njoj gore prazna kapljica a dole prazna ( ili obrnuto zaboravio sam) i trougao, a u radu sve radi isto kao i pre a kad se malo zagreje posle ceo dan ne pali ni jednom šta može biti. Neki filter ili ulje bi trebalo da se zameni? Filteri su menjani pre 380rč.

Imam problem na traktoru ili šta je već kad je hladan nekih dobrih pola sata možda malo i više kad obrtaji pređu 1600-1700 obr upali se lampica na kojoj je kao neki zupčanik i u njoj gore prazna kapljica a dole prazna ( ili obrnuto zaboravio sam) i trougao, a u radu sve radi isto kao i pre a kad se malo zagreje posle ceo dan ne pali ni jednom šta može biti. Neki filter ili ulje bi trebalo da se zameni? Filteri su menjani pre 380rč.
Tako je bilo i kaod nas na seriji 81-ali smi smo u cugu sve radili...obe pumpe,vodove pod pritiskom sve predihtali,plocu sredili...probaj prvo senzor pregledaj,ocisti-a bilo bi dobro da premeris pritiske male i velike pumpe.

Mislim da je to do hladnog vremena i gustog ulja.
Meni se to isto desava na mom Same-u kad je napolju ispod nule...
Gusto ulje pa nemoze brzo proci kroz filtere i onda skace pritisak ulja pre filtera hidraulike a senzor koji ocitava pritisak ocitava visoke vrednosti kao da je zaprljan filter, ili su pak stvarno zaprljani filteri...

Pa i ja sumnjam na filter da se zaprljao jer sam zimus kipovao neke prikolice koji su predhodno koristili sa svakakvim traktorima pa da je uvuko neku prljavštinu. Jer filter sam menjao pre 380rč a bivši vlasnik traktora kad smo ga kupili od njega pričao da filtere treba menjati na 500rč a na 1000rč ide filteri i kompletno ulje.

Pa i ja sumnjam na filter da se zaprljao jer sam zimus kipovao neke prikolice koji su predhodno koristili sa svakakvim traktorima pa da je uvuko neku prljavštinu. Jer filter sam menjao pre 380rč a bivši vlasnik traktora kad smo ga kupili od njega pričao da filtere treba menjati na 500rč a na 1000rč ide filteri i kompletno ulje.
Svakako proveri i filtere,postoji mogucnoct da ti traktor ima opiljke,a posto su filteri voma fini,ne treba mu puno da izgubi funkciju...tada se otvara baj pas vod koji radi bez prolaska ulja kroz filter,a to pumpe narocito ne vole.

Nazad
Vrh