Bobo ,probaj da vidiš kako to izgleda iz radioničkog.
https://www.sendspace.com/file/vzrvcd
https://www.sendspace.com/file/vzrvcd
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega, nisi ti mene razumio.
Traktor ima dvije rucke mjenjaca:
Na prvoj zec/kornjaca i 1-2-3-4
Na drugoj Grupe "A" i "B" i ispod A i B ima po jedna rikverc grupa.
Dakle u A grupi imas kornjacu/zeca i 4 "glavne" brzine oznacene s brojevima 1-2-3-4. Ovime dolazimo do 8 brzina naprijed i jos dodas speedshift koji to sve dupla i dobijes 16 brzina naprijed. Drugu rucku samo povuces nazad i dobijes sve te brzine u rikverc, samo usporene za nekih 10-ak%. To sve ponovis samo za "B" grupu i dobijes 32 naprijed i 32 nazad ukupno. Nije uopce komplicirano.
Mjenjaci 16x16 nemaju izbor "A" i "B" grupe. Druga rucka nije mjenjac nego mehanicki reverzer, samo naprijed-nazad i ti mjenjaci su navodno bolji jer ove s 32 brzine muci bas to prebacivanje izmedju A i B sto muci i ovaj traktor o kojem pricam. Na britanskom forumu preporucaju da se tako pokidan mjenjac ne popravlja nego da se odmah radi konverzija na 16x16 i budes miran...
Kazem, meni se to ne cini kao neka velika komplikacija al bolje volim pitati nekoga tko se u to razumije da me uputi sta da se gleda u ovakvoj situaciji i sta sve tu moze biti u problemu. Britanci tadjer spominju neki hidraulicni sklop koji salta izmedju grupa a u upuststvima traktora podebljano velikim slovima pise da se pri ugasenom motoru ne salta izmedju A i B grupe nego samo kad je upaljen tako da tu sigurno radi neka hidraulika u sprezi s viljuskom koja to salta.
Kolega kaze da mjenjac "usalta" ali to je samo mehanicki dio a hidraulicni dio ne odradjuje svoj dio posla... Velika je to igranka ali po uputstvu gledam i dosta toga se moze odraditi da se traktor ne polovi pa me to malo tjesi da se da vidjeti iz vana sta je u problemu i tek onda odluciti sta je dalje za raditi.