Massey Ferguson

Neko je pitao za razliku izmedju autotronic i datatronic , mogao bi detaljno da opišem ali nema potrebe smatrajte da je to isto .
Fali mu automatska poteznica to je baš dobra stvar.

znaci sto se tice mjenjaca samo ga saltam u sve brzine i ako nema krcanja ili iskakanja sve bi trebalo biti ok sa njim? a sto se tice hidraulike dal se neregularnosti sa njom mogu uociti u oranju? kakvi su simptomi i znakovi kad ona ne radi kako treba?

Slaba pumpa jako sporo diže na leru kad se dobro zagrije . Ne sekiraj se za hidrauliku pusti priče,
Najbolja je fora za ručnu kočnicu :haha: , obično neradi , i onda ako ti se traktor svidja uhvatiš se što neradi ručna :haha: , on će vjerovatno reći ko da je bitno , a ti mu reci daću ti još 500e da mi namjestiš ručnu a za tolko para nema šanse da je popravi .

Ja sam dva puta bio kod tog Cukica u Jarak. I ni jednom nisam video sacuvan traktor, ili je bio farban, ili malo losije stanje. Bio sam iednom za sebe da gledam, a jednom je hteo drugar da kupi. Jednom sam se potrfio kada je imao 3125, trazio je 13500e, ali je radio bas dosta

može i po žutim nalepnicama :ppozdrav:

Pa nas ima i te nalepnice zute isto pise Hysk,al sve mi to nesto mnogo nesigurno da bi se odredilo odakle je masina...ima neke uslove i sto se menjaca tice-za neke zemlje je radjen menjac sa 30,35,40 km/h...pa dimenzije guma,pa dal ima grejac antifriza u bloku ili ne,pa po felnama(teg felna ili klasicna) i poluosovinama...sto cuda.

Slaba pumpa jako sporo diže na leru kad se dobro zagrije . Ne sekiraj se za hidrauliku pusti priče,
Najbolja je fora za ručnu kočnicu :haha: , obično neradi , i onda ako ti se traktor svidja uhvatiš se što neradi ručna :haha: , on će vjerovatno reći ko da je bitno , a ti mu reci daću ti još 500e da mi namjestiš ručnu a za tolko para nema šanse da je popravi .
znaci rucna toliko skupa? u cemu je fazon? znaci ona je odvojena od nozne negdje i gdje? jer se vodim logikom ako nozna radi a rucna ne onda je odvojeno.
jel to mana da rucna brzo crkava ili dokaz puno radnih sati?

Svi iz Danske moraju da se farbaju i krpi limarija jer stižu bukvalno truli odande.

Onda Maticu ovaj definitivno onda otalen...salu na stranu,trulez je obicno radio na farmi.gledao sam jedan takav traktor,strasno kako bukvalno progori svaki deo traktora.
Ima li neko sliku kocionog diska sa MF,da je sam slikao-tj da nije sa interneta?

Чини ми се да сам видео ламели ручне кочнице за серију 3600 у Југометалу и цена је била око 100е. А и мислим да годиште није тачно,не слаже се мењач са контролном таблом хидраулике...сигурно!

Послато са Tab2A7-10F

Svi iz Danske moraju da se farbaju i krpi limarija jer stižu bukvalno truli odande.
Nisu bas svi... Ima i nefarbanih traktora. Primetii sam da su ovi manji farbani, verovatno zato sto sa njima razbacuju vestak.
Ja kada sam isao, bas je imao izakane traktore. Taj 3125, bio je u prvoj boji, ali bas los traktor.

Poznajem nekoliko uvoznika polovnih M.F traktora i dosta puta sam video kako izgledaju kada stignu iz Danske.Bude tu i lepih ali jako retko i takvi se prodaju još u putu.Iz Francuske budu u malo boljem stanju ali opet ih obavezno farbaju.Najbolje od svega je to što su motori na svakom u ekstra stanju a ostatak kako se kome zalomi.

NIje baš pusti priče, kod komšije su nekoliko puta otkazivali elektrohidraulični ventili, znam da ih je sve mijenjao. Takodje znam da mu ej traktor bio neupotrebljiv u sred sezone kad mu ej otkazao "računar" kojim se upravlja hidraulikom tj. ona konzola sa desne strane gdje su dugmići i točkići za podešavanje. POluge su išle gore dole kako im se prohtije, nekad krenu da rade dobro pa čim osjete otpor u oranju podignu plug kao iz topa. Svojim sam očima gledao kad umalo nije prevrnuo traktor kad je pokušao da prenese rotodrljaču i to se desilo, skočio je prednji kraj traktora dobar metar u zrak. Morao da kupi novu tu konzolu, nije ova mogla da se popravi. odnio je u Njemačku U ovlašteni AGCO servis. Na kraju kupio novu za 1200E, ja mu ugradio u traktor.

Kad budeš gledao traktor probaj sve moguće dugmiće i okreći onaj točak u sve položaje. Imao sam negdje prevedeno šta koja pozicija znači, ovom komšiji sam preveo malo uputstvo da se lakše snadje, penzioner čovijek, ako nadjem postaviću ovdje.

- - - - - - - - - -

To si u pravu. Bio sam kod jednog uvoznika koji dovozi samo iz Danske i traktori su truli kao da su u močvari stajali. Mehanički su onako, kako koji ali limarija je strava i užas na ama baš svakom traktoru. Valjda je klima takva, vlaga ili nešto, ne znam ni sam.

Evo to je taj, kad god sam bio svi su bili kao ovaj Fendt sa oglasa, sad vidim na profilu da ima i par traktora u normalnijem stanju

http://www.olx.ba/artikal/20028026/fendt-massey-new-holland/

Ljudi, zasto i gledate takve traktore? Razumem kada se kupi nov traktor, ali sta ce vam to na polovnom traktoru. Kupujte lepo traktore sa cistom mehanikom, npr. Massey 690, on je snage 80ks, kao i taj 3060. Sve isto mogu uraditi ta dva traktora, a i taj Massey 690 je tih i udoban traktor.
Ja isto gledao Massey traktore iz serije 61**, cak sam ih nalazio i povoljnije od mog traktora, plus mladji. Ali ih nisam uzeo bas zbog te elektronike, kompijutera i ostalih stvari.
Isto misljenje imam i za reverzere. Osim za hidro reverzer gde se menja mretanje bez kvacila, to je stvarno dobra stvar.
A ovi mehanicki po meni nemaju nikakvu svrhu. Kod mene na reduktoru je levo napred rikverc, a iza njega radne brzine, brzine su uskladjene, ako tanjiram 4 radnom, 4 idem u rikverc, ako radim 3, isto sa njom ide u rikverc. Jedino je 5 rikverc, prebrza, ali sa petom ne radim nista u njivi.

Morao da kupi novu tu konzolu, nije ova mogla da se popravi. odnio je u Njemačku U ovlašteni AGCO servis. Na kraju kupio novu za 1200E, ja mu ugradio u traktor.

Kod Sinise Elkotim je ta remontovana konzola za hidrauliku 250 evra i garancija godinu dana a kompjuter je 300 evra takodje remontovan uz garanciju.Ja sam menjo kompjuter pre 3 godine.............Radi se o seriji 3000-3100

Ova kod komšije nije mogla da se remontuje nikako, ne znam kakav je kvar bio. Gledao sam račun, original MF u kutiji i antistatičkoj foliji, upakovana kao da su dijamanti unutra.

@Manjević

Isto mišljenje imam. 690 ili 699 kome treba veći, ima iz 6xx serije i manjih traktora. Dobre mehaničke mašine, još ako nema powershift (a većina ima...) stvarno super mašine. Ja sam gledao jedan 699, bila neka opcija da ga zamijenim za ZEtora ali sam odustao zbog powera, gledao sam na netu koliki on problem zna da napravi a čitao sam i patnje jednog člana HR foruma sa njegovim 595, kosa mi se digla na glavi.

Nazad
Vrh