Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
jel mi moze neko reci nesto o massey 3065 autotronic. cito sam po netu svasta nesto ali je to sve nepotpuno sto mene zanima. jel on ima 32 brzine? jel to dyna?
svana mi traktor izgleda kulturno i svidja mi se na oko. kako da ja bez ikakvih instrumenata probam mjenjac sto je "bolna" tacka? vozio sam se u tom modelu samo jednom i svidjelo mi se sto vidim. mozda bude iznenadnih sredstava(nasljedstva) pa bih kupio nesto komforno i da usput prosirim obradivu povrsinu. snagom i svime mi odgovara samo se bojim mjenjaca i hidraulike. negdje sam procito da je autotronic bolji od datatronic. da li je to tacno? i sto nisam priupito a vrijedno spomena slobodno napisite.
rijec je o ovom traktoru.
http://www.olx.ba/artikal/19794163/massey-ferguson/
Po cemu zakljucujes odakle je uvezen Milose?Prvi menjač do sedišta 4 brzine tu menjaš i brze spore tako što kad je u leru udariš ručicu do šedišta 8 drugi menjač A i B brzine napre 8 i rikverca 8 na konzoli donje zeleno dugme polovi svaku brzinu bez kvačila još 16 brzina
Ovaj traktor sa oglasa je uvežen iz Danske ili Francuske
znaci desnom rucicom biram smjer a na lijevoj rucici prema sjedistu biram 1,2,3,4 i biram brze-spore na prekidacu sa strane te iste rucice ako sam shvatio? gdje se nalazi dugme za polovljenje?Prvi menjač do sedišta 4 brzine tu menjaš i brze spore tako što kad je u leru udariš ručicu do šedišta 8 drugi menjač A i B brzine napre 8 i rikverca 8 na konzoli donje zeleno dugme polovi svaku brzinu bez kvačila još 16 brzina
Ovaj traktor sa oglasa je uvežen iz Danske ili Francuske
cito sam kolega sta si piso da mu se desavalo. traktor mi izgleda ocuvano kako izvana tako iznutra. tako da polazem velike nade u njega. elektricar sam. nisam radio sa tom elektronikom ali sto se tice pronalaska kratkih spojeva, prekida, ciscenja kontakata i slicno mogu sam rijesiti i pronaci. bar tako mislim. e sad srce elektronike ne bih se smio upustat.Čuvaj se elektronike mjenjača i hidraulike na tom traktoru, komšija je imao 3060 i naje*ao je sa njim samo tako, više je bio u kvaru nego u radu.
Po poteznici
Da ovaj je mjenjač 32x32 , nije dinašift ali ima jedno polowljenje (power) bez kvačila . Trebalo bi da je mjenjač 16x16 malo izdržljiviji od 32x32 , ali ni ovaj nije loš . (Dinašift je u osnovi mjenjač 16x16 ali zbog 4 brzine bez kvačila opet dodje 32 samo na drugi način , moje mišljenje je da su dugotrajniji mjenjači bez A_B rangova pogotovo dynashift ali samo moje mišljenje ) .
Autotronic je verzija kompjutera , da te ne umara sada nebitno , a datatronic je kada ima sa desne strane u kabini ekran sa pokazateljima brzine , površine , potrošnje i sl )
Ovaj traktor izgleda solidno , samo ako mjenjač sada radi sve kako treba bez krčanja i ispadanja iz brzina ništa drugo nemožeš znati niti trebaš.