Људи моји, овде се полемише о половњацима и да је боље купити некг старог израубованог уместо НОВОГ Руса. Ја сам увек за ново, јер је ново ново, а ово све што узимамо је мачка у џаку. Може се налетети на трактро који ће ти радити без проблема пар година, али се увек мора очекивати отказ било чега, јер су то истеране машине.
Када сам вагао између новог руса од 130кс или половног узео сам полован трактор јер сам за разлику у цени узео и плуг и тањирачу. Да ли је удобнији кејс од руса, па вероватно да јесте, јер нисам радио у русу, већ сам их овак отерао. Ја сам са мојим кејсом задовољан али увек има то АЛИ, много је већа вероватноћа отказа код њега, него код новог руса, а да не пирчамо колко делови коштају за кејса, а колко за руса...
Свака машина има век трајања са фабричким деловима и када полако почињу да отказују, странци их се решавају, тако што их или терају код свог дилера па мењају уз доплату (што велика већина ради), а ти дилери продају нама те половњаке, тј. нашим препродавцима који те успут малко одеру.
Мој зет је имао масеја 3085, а за три године колко је био код њега, а када га је узео био је у доличном стању на око, орг фарба, ништа дирано на њему, радио је прве године генералку, друге године му је отказала хидро пумпа, а треће је отказ брзина на мењачу (масеј је био 1995 годиште имао је динашифт). Радио је са њим око 60кј земље а поред њега је имао 560 као и два 539, који су радили већину површинских радова, од сејања, прскања док је он искључиво орао и спремирао (није радио са грубером нити са тањирачом). 3 отказа за три године...на крају га је средио и продао и сад тера САМЕ код кога је имао прве године проблем са хидрауликом, за сада после поправке исте ради одлично без кварова...
Док је рецимо кум купио 3125 и дан данас ради ко швајцарац, а ради око 60кј плус услуге са њим (транспор зрна до силоса, грубирање вуче хуђиков грубер са 10 радних тела који је предвиђен за тракторе од 200кс, сетвоспремитрања). У ствари имао је једини квар на цилиндру од квачила, јер је пуштао уље, па је то замењено са новим...једини квар а ради код њега већ 6 година....
Што би се рекло убо је правог...