Maline-berba 2011. i cena u vasem kraju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E tek ce za tu zamrznutu malinu da te ucenjuju Vladane.

Cena i dalje nepromenjena i ne verujem da ce se i menjati pre neg ja zavrsim berbicu.
 
posle ovoga seo je i pojeo celu kanticu malina bez odmora i sve sto je reko je istina , nije mu bilo pretnji batinama , i rekao je slobodne volje i zdrave pameti
 
evo mene mili malinari zavrsena berba kod kuma u pozegi predali smo ariljskoj hladnjaci na zamrzavanje i cuvanje skoro 10 tona vilameta i oko 3 tone mikera (dobili prve pare od drzave subvencije) sada cekamo cenu zna li neko cenu za orginal vilamet nas ima oko 80% rolenda neke partije pre vrucine i vise zna li ko koliko se placa miker orginal i ko ga kupuje nas miker je bolji nego ikada poslednje partije nesto sitnije ali sve u svemu 90 % rolenda ? saljite odgovore otkupna cena sveze nas nije brigala ovako treba raditi ono jes nema para odmah ali zato je roba prava:bravo:

Memoj da zavitlavas ove ljude sa foruma!!!!!! U Ariljsku hladnjacu nikonije predao ni jedan kilogram na cuvanje!!!!!! pa ni ti 10 tona
 
Pozdrav svima na forumu i da se i ja na kraju prikljucim raspravi. Iz Bajine Baste sam i kod nas je sa branjem gotovo, samo u malo visim predelima ima jos po malo. Cena kod nas je od prve berbe ne promenjena, vilamet I klasa 80 a miker I klasa 90. Da li ce povecavati nesto cenu to samo bog zna (a i oni), mada na priznanicama pise da je ovo akontna cena,
 
Malinari potrebna mi je pomoć.

Ja se bavim povrćem (proizvodnjom i exportom) ali mi se javio Rus da mu je potrebna Malina.

Potrebno je svaki dan( dok god je ima) 2.000kg sveže maline visokog kvaliteta u ambalaži 125gr, 250gr, 500gr.
Malina se šalje svaki dan avionom za Moskvu.
Može li mi neko pomoći i preporučiti nekog proizvođača, udruženje(zadrugu) ili hladioničara za saradnju, tražim poštenog čoveka a ne bitangu kao što sam pročitao u ovoj ali i ostalim temama da ih ima.
Ne razumem se u Maline uopšte tako da je stvarno bitno da sarađujem sa poštenim ljudima da nebi upropastio mogućnost da se izvozi Srpsko zlato.

Zahvaljujem svima koji dobronamerno posavetuju.
 
Ja mogu da te posavetujem da to vidis sa malinarima sa vece nadmorske visine, ali mislim da od tog posla slaba vajda jer nasa tradicionalna malina je na kraju berba je u nizim delovima vec zavrsena pare uzete tako da ti ja predlazem samo krajeve 850 met nadmorske visine i plus ovo sve proslo samo me cudi da treba malina u Rusiju a Rusi toga prave kolko oces aj raspitaj se sta se tamo desava sa malinama pa nam lepo ovde na forumu saopsti bicemo ti zahvalni
 
Poslednja izmena od urednika:
Potrazi uzgajivace "polane" i imaces svezu malinu sve do prvog mraza. Mislim da u okolini Pozege jedan proizvodjac ima oko 3h. I obavezno javi koliko placaju Rusi. pozzz
 
Nije tačno da niko nije predao maline u ariljsku hladnjaču. Više hladnjača šalje maline na čuvanje u veliku ariljsku hladnjaču, pa je verovatno i Vladan.Spas poslao maline iz svoje hladnjače. :haha:


Berba malina u opštini Surdulica:
http://www.poljoprivrednaemisija.com/2011/07/berba-malina-u-opstini-surdulica/

dragi ljuljke a i tebi majstore gero upravo su danas kupci koji kupuju za neke francuze kupili nas miker moj i kumov (pa makar se prvrnuli od muke ja volim i postujem mog kuma) cenu koju su nam dali od sada saljem samo onima koji mi se privatnom postom obrate (dacu im i ime kupca) i jos su mi ponudili saradnju za sledece godine gde su mi ponudili protivgradnu mrezu (za nas novi zasad od 1 hektara koji stize za berbu iduce godine)vi samo sumljajte u sve i u ovo zamrzavanje u arilju a ja vam kazem da sam mnogo zadovoljan jer sam sam svoj car i ne prodajem jeftino svezu malinu cak mi apetiti rastu da napravim (opet sa kumom) jednu malu hladnjacu tunel pa da vise ne budem vas clan nego da zaista postanem hladnjacar koje vi tako ne volite za sada je samo projekat ma mozemo jos da se volimo (sada sam polu hladnjacar jer sam zamrzavao na strani) vi ostanite pa kukajte i cekajte cenu za svezu robu ja vatam drugi voz i drugu brzinu a vi nastavite kako ocete nisam se javljao skoro mesec dana ovom forumu jer smo vredno brali kum i ja (u pozegi nemamo internet) a cim sam se javio zasuli ste me paljbom neverice sumlje i kritike vas nekoliko koji me kritikujete ste *** tipovi koji nece da idu u buducnost ove nase branse,,,,, ili cemo biti proizvodjaci i hladnjacari u isto vreme ili cemo prestati da postojimo i biti zrtve salnih ucena velikih za razliku od par ovih tipova koji me kritikujeu ja sve vas volim i postujem i naucio sam mlogo od vas o malini (pogotovu kako to ne treba raditi kao sto neki od vas rade)

V
 
Poslednja izmena od urednika:
E kolege da popijemo po jedno 'ladno pivo, konačno sam završio berbu, za prinos mogu reći solidno, mimo toga što me je grad dva puta udarao malo je falilo da dođem do prošlogodišnjeg roda, slobodno mogu reći da sam što se tiče toga zadovoljan, hladnjača mi je isplatila 70% roda, ostalo su rekli do oktobra. Ja sam isplatio radnike i svi se srećno rastali.... Moji će za neki dan da poseču stare i da očiste malinjak a ja polako prelazim na organizaciju sabora trubača, čeka me 20 dana besprekidnog posla... Živeli vi meni 100 godina bez praznika!!!
 
Samo da kazem da ukoliko je samo pola tacno od ovoga sto pise vladan spas- a postoje realne sanse da jeste - ispasce da je on mnogo bistriji sto se tice ovog posla od mnogih na ovom forumu ! Direktna trgovina je jedini put ka kome cemo se morati okrenuti u narednim godinama e sad problem je u kesu jer za sopstvenu hladnjacu treba poprilicno para a sto se tice udruzivanja u bilo kom smislu ja mislim da to kod nas srba nema nikakvu sansu oci bi povadili jedni drugima !
 
Ljudi, trebalo bi da ima malo više tolerancije na forumu. Naročito je ružno prepucavanje po regionalnoj, nacionalnoj ili verskoj osnovi. Svi smo mi u istim problemima. Da bi probleme rešavali treba da budemo složni. Ružno je praviti podele na ratare, povrtare, voćare... Forum treba da bude spona između članova, a ne mesto za svađu, vređanje i omalovažavanje neistomišljenika.
:ppozdrav:


Još jedno pominjanje krupne i sitne stoke i sličnan neprimeren rečnik pa da vidimo ko će na odmor. I pored želje da niko ne bude kažnjen već da komuniciramo na razumnom nivou, pojedini članovi prosto traže da budu udaljeni sa foruma,... želje će im biti ispunjene.

Ovaj post ostavljam kao glas razuma i POSLEDNJE upozorenje iako je off topic.
 
Poslednja izmena od urednika:
Prvo da Vas sve pozdravim kolege malinari nov sam ali sam čitao forum redovno a sada i da napišem nešto.
Berba je završena ne znam zašto Ariljci hoće sami da idu u BG sa traktorima. Oni nisu brinuli o nama koji dolazimo mnogo ranije od njih do roda i uvek su imali bolju cenu od nas a sada zovu sve da im pomognu kažu to je i za nas. A na papiru koji sam ja dobio od hladnjače Zadrugar ne piše akontna cena već krajnja cena i sa prevozom izađe po 1 kg oko 81.70 RSD a prevoz se plaća 5.00 RSD pa vi vidite kolika je cena maline. Onim što prevoze za hladnjače se najviše isplati za tih mesec dana svaki zaradi više nego malinar na 40 ari pod malinom. Ali najgore što može da se desi je izjava vlasnika hladnjače Zadrugar jeste da je trebao platiti i manje malinu jer se niko ne buni svi donose. Kada se ta izjava složi u naredni period vidim kuda se ta kola voze i ne lezi vraže hoću da malo razgovaram sa ljudima o udruživanju, ne kao udruženje vilamet već kao zadruga, a ono me gledaju kao neprijatelja br1 misle hoću da ih pređem. I tako će seljak u ovom slučaju malinar biti uvek donji jer niko nikom ne veruje a hladnjačari koji tvrde da ne dogovaraju cenu jer ih ima koliko 500 neka ne lažu jer ih ima samo 36 sa haccap standardom koji dozvoljava izvoz a samo 2 koje mogu da izvoze i u Ameriku i u Veliku Britaniju. Što će reći kako se ova dva dogovore ta je cena. A na youtubu ima neka cena veleprodajna neke firme Driskoll iz Amerike koja kaže da je 1kg maline oko 5.35 eura.
Zaključke izvlačite sami.
 
Pozdrav svima
Evo 10-ak dana imao sam problem sa kompom ,pa sam samo malo kao gost citao vase postove .....Prilicno ste se ucutali .... zasto..?
A SVE JE TAKO JEDNOSTAVNO A TAKO KOMPLIKOVANO i oko cene i dr.
Sami ste krivi ...ispali ste naivni ...i nasankani od nekih PREVARANATA sa cenom
Predlazem da ubuduce nikad niko ne da malinu na otvoreno ( bez unapred utvrdene cene ), pa ako je neko od nasih komsija i poneo da da ... a mi da ga presretnemo i da ga izgrdimo , pa i da se posvadamo ako treba .....izmiricemo se kasnije s njim.

Da pokusam slikovito ...recimo pocinje BERBA (prva branja i onako nisu kolicinski nesto narocito ,pa ni steta nebi bila prevelika) A mi oberemo i bacamo jer nema cene A otkupljivaci zauzeli pozicije i cekaju i :haha: se . Sta mislite koliku bi dugo izdrzali ....2-4-5 ili vise BRANJA

I da nikad vise niko ne naseda na otrcanu FORU ...ej donesi kod mene tebi cu platiti vise al nemoj nikom da pricas...

Ova i sl. fore generalno uruse cenu

Ne slazem se forumasima koi tvrde da su svi hladnjacari pohlepni, i alavi ...... ima vise krivice od VLASTI nego od hladnjacara ...nedo bog ne branim ih.....NEKI od njih i jesu naj vise krivi.Bar oni koi su bliski VLASTODRSCIMA, znate ih vi dobro ...

Kod mene pocela berba na 800 m duznih 1 branje povecava se sa 30 do 50 kg ...na krupnocu i kvalitet sam prezadovoljan kao i oni koi mi placaju po 140 i 150 din do 170 ako beremo u posudice
Nisam zadovoljan na kolicinu ocekivao sam i vise .... Ali kako je sad krenulo ako sve stigne do kraja septembra da se bere bicu prezadovoljan i na kolicinu....SVIMA :ppozdrav:
 
Poslednja izmena:
@ pole

A Ti si mnogo pametam posto jos nisi obbeo ni jednu malinu od one koje si posadio ove godine a vec si popio svu pamet ovog sveta. Pitao sam te zadnji post gde si slikao one maline u cijem malinjaku posto sigurno nisu tvoje. A kititi se tudim perjem ne dolici jednom ozbiljnom proizvodacu.
 
@peto 1
E nemoj tako :osmeh: u nedelju imam branje bice i slike kako se EVROPSKI bere sa rukavicama ekoloski......itd. prepoznaces i parcelu od ranijih postova jos od same sadnje ...uverices se :ppozdrav: a mozda snimim i video na licu mesta obuka za berace ....pravilno i kvalitetno branje maline
 
Procitao sam sve postove koje si pisao i dosao do cudnih zakljucaka.

34i3d4x.jpg


Zatim da ne nabrajam ostale fotografije koje si postavljao koje se ne poklapaju sa istim zasadom koji tako zdusno hvalis.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh