Pozdrav svima
Evo 10-ak dana imao sam problem sa kompom ,pa sam samo malo kao gost citao vase postove .....Prilicno ste se ucutali .... zasto..?
A SVE JE TAKO JEDNOSTAVNO A TAKO KOMPLIKOVANO i oko cene i dr.
Sami ste krivi ...ispali ste naivni ...i nasankani od nekih PREVARANATA sa cenom
Predlazem da ubuduce nikad niko ne da malinu na otvoreno ( bez unapred utvrdene cene ), pa ako je neko od nasih komsija i poneo da da ... a mi da ga presretnemo i da ga izgrdimo , pa i da se posvadamo ako treba .....izmiricemo se kasnije s njim.
Da pokusam slikovito ...recimo pocinje BERBA (prva branja i onako nisu kolicinski nesto narocito ,pa ni steta nebi bila prevelika) A mi oberemo i bacamo jer nema cene A otkupljivaci zauzeli pozicije i cekaju i
se . Sta mislite koliku bi dugo izdrzali ....2-4-5 ili vise BRANJA
I da nikad vise niko ne naseda na otrcanu FORU ...ej donesi kod mene tebi cu platiti vise al nemoj nikom da pricas...
Ova i sl. fore generalno uruse cenu
Ne slazem se forumasima koi tvrde da su svi hladnjacari pohlepni, i alavi ...... ima vise krivice od VLASTI nego od hladnjacara ...nedo bog ne branim ih.....NEKI od njih i jesu naj vise krivi.Bar oni koi su bliski VLASTODRSCIMA, znate ih vi dobro ...
Kod mene pocela berba na 800 m duznih 1 branje povecava se sa 30 do 50 kg ...na krupnocu i kvalitet sam prezadovoljan kao i oni koi mi placaju po 140 i 150 din do 170 ako beremo u posudice
Nisam zadovoljan na kolicinu ocekivao sam i vise .... Ali kako je sad krenulo ako sve stigne do kraja septembra da se bere bicu prezadovoljan i na kolicinu....SVIMA