Mislim da je ovaj ,zakasneli protest,u sluzbi tajkuna,hladnjacara i ljudi iz vlade.Znao sam da ce biti zla po nas malinarae kada sam procitao da inspekcija kontrolise otkup.
Dajte predloge sta da radimo za sledecu godinu.Mislim da je kasno da se ceka prolece.Ja predlazem da se makar mi,prijatelji foruma,organizujemo u jedno udruzenje,bez obzira sto nismo iz istog mesta i pariramo ovom sumnjivom udruzenju iz Arilja.Takodje predlazem da sami nadjemo hladnjacare koji ce saradjivati sa nama i stupimo u kontakt sa nekom stranom firmom koja se bavi otkupom voca. Kao udruzenje,statutom,mi imamo pravo na takvu saradnju.
Takodje da se pre pocetka radova u malinjaku za sledecu godinu zna minimalna otkupna cena,ukoliko se to ne postigne,da po predlogu jednog naseg clana foruma,smanjimo drasticno sadnu povrsinu,i hladnjacare oteramo u aut,kao sto su oni nas ove godine.Dolaze nasi gastarbajteri u mom malinjaku i kupuju po kilo ili dva i ne mogu verovati da je tako lepa malina toliko jevtina(mada je prodajem po 2 eura /kg)ali je to zanemarljiva kolicina.