Majstor Gera
Član
Podaci o proizvodnji maline u Poljskoj 2008. godine:
http://www.red-raspberry.org/info/ira08_polandeconomic.pdf
http://www.red-raspberry.org/info/ira08_polandeconomic.pdf
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Budak u ruke sinovac i povadi to pa onda nek kupuju od koga znaju za te pare.Danas su moji prvi put brali, večeras sam oterao imao sam 92 kg a cena 75 dinara i to sa tendencijom opadanja....
Budak u ruke sinovac i povadi to pa onda nek kupuju od koga znaju za te pare.
cunami moj kum iz pozege mi je javio on od sutra nosi u ariljsku zadrugu na zamrzavanje i cuvanje svako registrovano domacinstvo ima pravo na subvenciju od oko 1000 dinara po toni javo se odoeljenju ministarstva koje mu je izdalo potvrdu i od sutra nosi i zamrzava za sebe (svako ce imati obelezen deo de ce cuvati svoju robu pod projem imace i cuvari) nece ni da kosi ni da vadi malinjake nego ce da preskoci hladnjacare po ce nuditi zamrznutu robu a ove godine je tako dobra i suva malina 80% rolend kad se bere po malo u gajbicu dva reda budji skoro da uopste nema samo je malo sitnija nego obicno i nabavio je kese i kutije pa ce cim se zamrzne da svoju robu preruci (bicu od iduce srede i ja tamo da mu pomognem u branju i prerucivanju) pa ko zeli vidimo se u arilju dobro doso dule majstore da se upoznamo i neku rakiju zajedno da popijemo (al ne mnogo jer posle mi se pomuti svest) kakvi ministri kakva njihova malina to je nas trud i rad i nasa muka pa daj da je sacuvamo glavu gore niti zrno da se baci ni pokosi nego da se zamrzne i sacuva jel smo posle mi koji imamo robu na ponudu stranim kupcima a ne hladnjacari pa ce doci kod nas na pregovore-jedini je rizik ko meni sa kompirom da jos padne cena jer kako vec rekoh kad pada ono nezna da stane (govorio stole stocar iz mog kraja) a kad raste isto tako (sto se desavalo proslih godina) zato cuvajmo malinjake i budimo tu kad pocne da raste a ne da se posle kajemoto su ministri doneli odluku da o trosku drzave cuvaju njihovu malinu, nemojte ljudi biti smesni nikoga od nas te uredbe nece dokaciti verujte mi na rec