Maline-berba 2011. i cena u vasem kraju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
u Ivanjici cena 75 dinara za prvu klasu..ljudi u neverici i šoku..samo ćute i mole se Bogu da barem bude 100 dinara..kako je lako prevariti ljude..pre berbe niko nije ni pomislio na cenu manju od 120 din..a sada bi sve dali i po 100..

Od jutros do sada sam vodio vodu i zalivao . Jednom recju tako sam nadrljao da jedva kucam post.
Kopao sam kanal od potoka do malinjaka kroz sumu duzine oko 1.6 km .

Pustio sam da u svaki red ide po malo vode nocas i da dobro natopi , pa cu ujutru odvrnuti vodu i necu zalivati posle jedno 3 -4 dana , mada u subotu po prognozi treba da bude solidna kisa .

Kod nas , covek kome ja predajem malinu je rekao da ce da se krene sa 100 ali da nece izgurati preko 130-140 dinara .
Ma samo da nije ispod sto pa cu biti zadovoljan ove godine .
Po sistemu daj sta das , kad ne moze vise .

Mafija je opasna stvar , samo se pitam da li ce joj u ovoj drzavi ikada doci kraj.

Za sve nas koji zivimo u ovoj zemlji u kojoj Boris Tadic i kompanija sprovode samovolju, bilo bi najbolje da se sto rece Bora Djordjevic, nadje neka budala da pritisne dugme i svi odemo u P.M.... Veceras dosli neki nakupci oko 19 h, placali maline po 100 dinara, u roku od 20 minuta pojavila se inspekcija sa policijom i provela ih. Izbio totalan haos... Narod ogorcen na vlast. Samo kompletna budala moze da glasa za nekog ko uzima hleb iz ruku nasoj deci.... Bruka...

Poslednja izmena:
Potpuno ista situacija bila veceras u Dragodolu. Inspekcija i policija najurila nakupce koji su placali 120 dinara...

Poslednja izmena od urednika:
u Ivanjici cena 75 dinara za prvu klasu..ljudi u neverici i šoku..samo ćute i mole se Bogu da barem bude 100 dinara..kako je lako prevariti ljude..pre berbe niko nije ni pomislio na cenu manju od 120 din..a sada bi sve dali i po 100..
sta bre to pricas u ivanjici je jos daleko berba bio sam juce , vas kraj ima srecu da stize sa berbom kasnije pa cete i izaci na stotku kasnije sta mi da radimo u nizim predelima dodjose danas neki i nude mi 70 dinara odma kazu mi jos moze da pada cena za kilo ove sezone pa jos mi prebacuju prvu klasu u drugu klasu samo zato sto ima po neka sa peckom i na dnu gajbe malo budji to se nije radilo nikad a svi na tome sad insistiraju te prva te druga klasa, te treca za 40 dinara ::jako_besan:: poludeo sam i samo sto im nisam pustio mog baljka (sarplaninca mog)

evo mali googlam i nemogu da verujem svojim ocima da ce izgleda braca Poljaci da imaju skoro duplo bilju cenu od nas nemogu da navodim izvor jer je informacija nepotvrdjena a kvalitet njihove maline nemoze da se meri sa nasom sti znaci da nekome idu velike pare od nase maline pa ako bude tako ja cu daoberem samo koliko mi treba da se poklopim pa cu cekati 2013 god do tada ce se resiti neke stvari

Strasno je da je danas otkupna cena visnje sa 35 din. otisla na 45-50din. Pa ljudi moji kako je pocelo i sljiva ce biti skuplja od kilo maline. Sto samo nismo mocni i svi situirani da se ovoj gamadi(hladnjacarima) ne preda ni kilo maline, da im banke oduzmu hladnjace, jer su sve do jedne pod hipotekom pa da onda dodje neki Nemac,Francuz, pa da krenemo u pravu trzisnu utakmicu pa kom obojci a kom opanci, ali garantujem da bi bilo bolje nego sa : Zivojinom Plavsicem, Duskom Krsmanovicem, Tomicem, Cedom, bivsim direktorima Srbijanke iz Valjeva jedan je vec u zatvoru a i ostali ce polako Bata Djokovic, ovi lopovi iz Osecine, dabogda im se seme satrlo.......................................
stefane jesu jesu mnogi pod hipotekom i ne nude ovu godinu dobru cenu (neki jos nisu platili malinu od prosle godine nekim mojim poznanicima koji kao i ja nose ove godine na pijac ) ja zato pitah juce ko su hladnjace koje placaju i ne do bi niotkoga odgovor.... nego dal neko moze da mi objasni sto je cena bila pre dve- tri godine 250 dinara prosle 156 dinara a ove ovaj jad od 75 dinara a moj komsija prodao jagodu za 100 dinara i 120 dinara na kraju i to po kursu koji tad bese oko 98 za euro da ovo banke nama ne rade da vrate pare od hladnjacara od proslih godina ? gde su pare isparile za moje crveno zlato ? ko se od vas u ovu ujdurmu razume imalneko sa sredjom enkonomskom da ovo objasni ?

danas ubrao 20 gajbica ,javili za cenu oko 90 din,dodjemi da im je..m mater .malina je neverovatne krupnoce extra.ali nevredi sa ovim lopuzama na vlasti moze nam malina narasti ko lubenica oni ce to obezvrediti.
za par dana imacu punu berbu neznam sta da radim ,jednu gajbicu sam odlucio da prospem ispred opstine kod mene a nekoliko kada odemo u Beograd,
moja malina nije zasluzila da je prosipam ali bandi cu rado da je lupim o glavu.
Sto se tice izbora od mene mogu da ocekuju umesto glasanja da ih popljujem izvredjam i oteram u P.M..... djubrad belosvetska!!!

Danas 78 dinara sa tendencijom opadanja cene, nešto se razmišljam, kad bi obrali maline i sve poklonili hladnjačarima oni bi tražili da im doplatimo i da odemo da im preberemo? ? ? ? Mamu im lopovsku!!!

pa kad je tako onda mozemo lagano da je stitimo za iducu godinu,malo Qvadrisa+cipkord po malini pa moze onda i za 50 din po kilogramu

Danas 78 dinara sa tendencijom opadanja cene, nešto se razmišljam, kad bi obrali maline i sve poklonili hladnjačarima oni bi tražili da im doplatimo i da odemo da im preberemo? ? ? ? Mamu im lopovsku!!!
ko kompir preprosle godine poce da pada i nezaustavi se pa ga baci al zato prosle poce da raste i ode na jedan euro bice bolje sacekajmo kad hladnjace pocnu da panice u julu pa pocnu da se utrkuju ko ce pre videcete bice dobro

Sta ce biti dobro u julu? U Podrinju berba na polovini, a u Podgorini i Radjevini za dan dva ulazi u spic sezone... Kakav crni jul, u toku je pljacka na pravdi boga... Iskusniji otkupljivaci kazu da bolji kvalitet malina nije bio poslednjih 10 godina...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh