Maline-berba 2011. i cena u vasem kraju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
?

Mi onako lepo zapakovane maline neznamo da prodamo, mi to zapakujemo u kutiju od 10 kg i prodamo za 17 eur dok u drugim zemljama rade to po istoj ceni ali za 1 kg pa sad ko je kriv . nase je izgleda da im i zapakujemo , prodamo i da im damo zaradu evo
evo veceras po prvi put Poljaci istakli otkupne cene od 0.68 eur za kg

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi osiguravajuce kuce lobiraju na sve strane da se ukine protivgradna zastita kao navodno nije isplatljiva,kako sve ove godine bila isplatljiva i za vreme nato bombardovanja je bila isplatljiva a ne ovako gde prodje oblak(superceliski) napravi pustos.Potpuno razumem gnev malinara i svih ostalih pogodjenih ovom nepogodom.....

Šta reći za katastrofu koja je zadesila ljude pogođene vremenskim nepogodama i gradom, osim da iskreno saosećam sa vama. Jer znam koliko je nadanja, novca i rada uloženo u ovu proizvodnju koja od neba zavisi.

Kod mene srećom nije bilo nepogoda, samo dobra kiša za sada. Berba maline počinje za koji dan. :ppozdrav:

Na cijoj li je strani onaj ZAHARIJE sto je jednom nogom u grobu da mi je znati!!!!! Ladno covek jutros na b92 kaze da bi proizvodjaci malina u Arijskom kraju sa prinosom od 15 do 20 tona po hektaru bili ZADOVOLJNI otkupnom cenom maline od 80 do 100 dinara da je nije ubio grad!!!!!!!

Pa sta covek da kaze posle toga......... osim putuj ZAHARIJE u vecna lovista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ariljci pa sta vise cekati Marka Kraljevica pa nema neodlucnosti nego napred u Boj,ako se izgubi bitka nista strasno ratovacemo .

Nisam predavao malinu vec 4 dana danas me zvao otkupljivac od 80 digo cenu na 90 e tako ga volim sutra ce biti vec 95 din

URA ZA MENE :ppozdrav:

Iskreno suosjecam sa vama. svima kojima je nevrijeme unistilo njihov trud. ja imam maline i zaista ne znam sta bi bilo da se desi slicno. Ali sve je od Boga. Izdrzite

I kod nas placali pojedinci 80+10 dinara. Pise 80 a placa 90 al da cutis da njemu kako kaze ne bi otisla glava sa ramena... Sramota, stvarno sramota...

Pozdrav svima na forumu, da se i ja ukljucim malo u raspravu. Iz Bajine Baste sam i kod nas je ista muka. I klasa 80 vilamet, 90 miker. Izgleda da jos nepomisljaju da dignu cenu i koliko vidim danas jos i vise zezaju oko kvaliteta maline kod predaje. Nevreme je nas ipak obislo, samo mali naleti grada ali je ipak dobro proslo.

super gde je tacno ta pocuta mi onda vise ni grama necemo dati po 80 dinara ali sta god bude nosimo u cetvrtak da zamrznemo i skladistimo u Arilje jednu kolicinu pa ce da cekamo (jer iduce nedelje krece zestoko i bice malinica :osmeh: i tuga za sve kolege koji su udareni gradom::lose:: (predlazem da oganizujemo mi koji nismo pogodjeni berbom solidarnost sa kolegama koji nisu osigurani a izgubili su malinjake i osnujemo jedan fond za obnovu njihovih maminjaka sta mislite o ovoj mojoj ideji i ko od starih clanova ovog foruma sa puno autoriteta se nudi da prima srestva za tu solidarnu pomoc svih nas ugrozenim malinariuma) pokazimo sada forumasi da smo jedinstveni i pravi i da ne gledamo samo svoje interese evo ja nudim od mojih 1900 kila ubratih 5% za taj fond ubedicu i kuma za on ima mlogo vise njegove maline (a zajednicki zasad raste za sledecu godinu 1 hektar)

veceras gledam mog komsiju koji ima visnju oblacinsku i zadovoljno trlja ruke kaze otimaju se oko visnje i veceras evo prodaje po 0.60 eura kilo a prica se da ce cena da skace jos i da moze da dodje do 1 euro a ja gledam u njegove gajbice sa visnjom i vidim da je sitna da nema mesa sve sama kostica i reko mu da to na dobro nemoze da izidje jer kda kospicu izbijes ne osta nista i tu cena mora da bude i 2 eura za kilo bez kostice reko mu kad cena raste a kvaliteta nema to na dobro nemoze da izadje i reko mu da nista logicno nije nasa malina nikad bolja nije od kad je ja radim a cena joj nikakva a njegova visnja nikad sitnija nije bilaa cena joj raste stra me da mu se "kola ne ulupaju na nekoj krivini" iduce godine bas ko sa kupinom pre neku godinu (moj primer je da sam pre dve godine baco odlican kompir a prosle losiji skupo prodao) tu logike nema visnja da bude skuplja od maline to na dobro da izadje ne moze

Pozdrav svima na forumu, da se i ja ukljucim malo u raspravu. Iz Bajine Baste sam i kod nas je ista muka. I klasa 80 vilamet, 90 miker. Izgleda da jos nepomisljaju da dignu cenu i koliko vidim danas jos i vise zezaju oko kvaliteta maline kod predaje. Nevreme je nas ipak obislo, samo mali naleti grada ali je ipak dobro proslo.

darko u pozegi i arilju se miker placa vise 95 dinara pa ako imas racuna donesi kod kuma on toliko dobija za prvu klasu mikera pa nosite zajedno

Vladane, pravilo je da se ne pišu postovi u nizu jedan za drugim.
Otprilike pola sata posle slanja posta imaš mogućnost da nešto dodaš sa "uredi poruku".
Ja izbegavam da ovako šaljem postove, da ne bih bio dosadan kolegama na forumu.
:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh