Maline-berba 2011. i cena u vasem kraju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo da pozdravim sve malinare....:ppozdrav: za one koi su naj....i .:sta: nista utesno neznam reci samo Dukanac...:sta: ...PREZIVECE SE NEKAKO
Za one koi se raduju kisi i vecoj ceni ... budite optimisti ..... i ja sam okoreli optimista.
Trudim se oko malinjaka da bude u fulu *( bice slika) bez obzira na ovakvu situaciju...? jednotsavno nemam NO COOMENT

evo ovoga trenutka sela oko Arilja ubi grad velicine oraha i koliko sam uspeo da saznam berba maline u visim predelima Arilja je gotova iako jos nije ni pocela

Katastrofa

Velicine jajeta, srecom kod mene nije bilo mnogo. Auto mi je dobio par oziljaka. Mada čujem da je u nekim selima gotovo sa malinom.

Kod mene onih 20 ari ubio grad, a onih 10 ari u selu odneo potok. Da se smejem il da placem?! Sreca da nemam veliku povrsinu pa da ciknem.

Vladan.Spas,ja nemam maline i ne mogu zbog toga da ih povadim,a to sam rekao jer je bruka i sramota brati ih po takvoj ceni.Nisam to rekao iz iz zluradosti i sto mi je milo,nego mi je zao proizvodjaca maline a znam koliki je rad i trud ulozen.A sto se tice tog skladistenja maline,slobodno zaboravi.Prosle godine imao sam 20 tona jecma koji nisam mogao da sklonim kod kuce,pokusao sam da ga uskladistim u nekom silosu i niko od tih koji imaju skladiste nije hteo ni da cuje za skladistenje moje robe kod njih,hteli su da ga kupe i dali su cenu od 8,30din.Kad sam rekao saopstenje ministarstva o javnim skladistima odgovorili su "neka ti uskladisti onaj ko ti je to obecao".Jecam sam dao privatno po 8,40din i vise ga ne sejem.Svako neka se uzda u svoju pamet i radi onako kako ga Bog uci.Posto nemam malinjak,malinari,izvinite sto sam upao kod vas.Pozdrav

Valjda ce posle ovoga GRADA glupi srbin nauciti da osigura ono sto obradjuje!!!!!!!!!!! Ovome gradu se najvise raduju ljudi koji su osigurali malinu koju je pokosiograd jer im je premija bila na 140din po kg (bar u Arilju).

E sad da se nelazemo, min. 70% nas i dalje primenjuje onu strategiju !!!NECE VALJDA!!!

Jel to istina sa gradom kada ubije malinjak,onda je to dobra stvar što ubi grad,zaradiš a ne mora da radiš ništa.Koliko košta to osiguranje?

Poslednja izmena od urednika:
Prvo da kazem da je i sela oko Pozege sravnio grad i to ona sela koja imaju najbolju malinu , a kao drugo da podelim sa vama jednu recenicu koju je rekao moj poznanik otkupljivac maline veceras - "Imam ugovorenu dobru izvoznu cenu maline i mogao bih da je platim ljudima posteno , da svi budemo zadovoljni ali kad bih to uradio ovi moji hladnjacari bi me zivog pojeli , ne smem !"

Mi smo prosli bez grada, ali je vetar izlomio rodnice maline i kupine, omlatio dzanariku i sljivu....

Kod mene,jak vetar prejaka kisa mestimicno grad, sljive sa manjom stetom kao i ostalo , sem maline obrano ono sto sam ja ostavio.

Rece neko neki dan da ce se hladnjacari otimati, e sad ce stvarno da se otimaju za ovo malo sto je ostalo.

Moje iskreno zaljenje za kolege malinare kojima je grad odneo danak glavu gore bice boljih godina nadamo se

Kod mene u Azbukovici (Ljubovija), cena maline 1. klase je 80din., extra klasa je 90 ( i to samo ako malina stigne u hladnjacu pre 14h). Znao sam da ce cena biti losa, ali ovoliko......

Mene nije tukao grad ove godine ali jeste 2009 ko teniske loptice to je bio uzas za videti sto se tice maline nece da bude dobro gde je grad tukao ,meni je iseckao lastare da nisam imao da povezem na prvu zicu tako da al vec ove godine se povratio 150 % al aj bilo neponovilo se nego i nama sto je ostalo malina ima problema niska cena pa sad berem napola pola beraci beru pola opadne za njima al neka nije neka ni cena evo malo i slika
219crar.jpg

20f6fk7.jpg

Ako sada cena nebude krenula gode neznam kada ce , neda onaj odozgo da se crveno zlato kupi za jeftine pare to je rajsko voce koliko muke i znoja treba da se proizvede malina a hoce da je kupe za male pare sada kad im netreba malina nece je ni imati zao mi je samo ljudi sto ih je grad omlatio al dok nekm nesmrkne drugom nesvane kaze stara izreka ko zna zasto je ovo dobro

Koje su veceras cene kod posle ovog loma juce kod mene bila samo velika kisa isto i u pozegi kod kuma rece mi veceras telefonom da oko cene nista novo isto ko pre 75 +5 i druga klasa 60din cak se hladnacari traze da se ne bere veceras jer je kazu mokro od juce kako mogu i pored svega ovoga

mene nije tukao grad ove godine ali jeste 2009 ko teniske loptice to je bio uzas za videti sto se tice maline nece da bude dobro gde je grad tukao ,meni je iseckao lastare da nisam imao da povezem na prvu zicu tako da al vec ove godine se povratio 150 % al aj bilo neponovilo se nego i nama sto je ostalo malina ima problema niska cena pa sad berem napola pola beraci beru pola opadne za njima al neka nije neka ni cena evo malo i slika
219crar.jpg

cunami beri ove tvoje maline u gajbu cistu manje ti ze gnjece a ove godine se i klasira u prvu i drugu pa je to bolje za tebe sa cenom jos ovako malom ako ti jos ode u drugu klasu vidim da si imo jakog sunca ima po neka ozegotina

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh