Maline-berba 2011. i cena u vasem kraju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene strasno zanima sta radi to udruzenje "Vilamet" iz Arilja dal cekaju da padne plafon ili sta ? A mi smo dragi moji malinari izgleda pretili "praznom" puskom dok smo pricali da je cena ispod 1,5 e neprihvatljiva , sad svi beru po ceni od 0,7 e i cute , lanjski sneg je bio u pravu a ja po ko zna koji put vidim da smo mi kao narod jaki samo na recima ...

jasta nego beruu mojih 2.5 tona neznaci puno dal brao ili ne neznaci nista,i nije mi glavni izvor finansiranja ali sta ce ljudi koji stvarno zive od toga em nema nekoga roda , a sa time kvaliteta sto proiziazi da nema ni bilokakve realne cene predosecam da ce za malinarstvo uskoro doci kraj u ovoj nasoj drzavi, zivi bili pa videli jer gde god je bilo neki ile novaca je upropasteno toliko od mene za sada

Пласирали смо слике на почетну страну: поставили смо их на покретној траци у средини стране и навели Пољоинфо као извор...

http://www.vaseljenska.com/

Hvala vam sto informisete ljude koji ne posecuju poljoinfo o realnim cenama od 150 do 200 dinara .

Ova nasa drzava stvarno uzas.
Sad se zestoko kajem sto sam sadio vilamet , a ne miker .

Dosta ljudi iz Arilja ne predaje svu malinu hadnjacarima nego samo jedan deo kojim otplate troskove obrade i branja!!! Ostale kolicine koje nisu male usluzno zamrznu kod hladnjacara (mislim da je prosle godine bilo 0,15 eura po kilogramu). Vise njih se udruzivalo i nalazilo direktnog kupca pa im je malina prosle godine isla i preko 2 eura kg.

Dosta ljudi iz Arilja ne predaje svu malinu hadnjacarima nego samo jedan deo kojim otplate troskove obrade i branja!!! Ostale kolicine koje nisu male usluzno zamrznu kod hladnjacara (mislim da je prosle godine bilo 0,15 eura po kilogramu). Vise njih se udruzivalo i nalazilo direktnog kupca pa im je malina prosle godine isla i preko 2 eura kg.

Ma kakva 2 eura, mnogi tu zamrznutu malinu jos nisu ni naplatili.

slabo nesto to u arilju u vezi cene. u macvi za sada je 110 din i mozda krene jos gore..klasa uopste nema niti se pravi bilo kakva razlika cena izmedju mikera i vilameta. bitno je samo da nema trule, kao i da nije mnogo prezrela i smrvljena.. za sada u odnosu na vas deo macva je dobra i sa 110 din se isplati platiti berace. dnevnica se krece od 1100 do 1200 din..

jako mala cena 80 dinara,koliko ce onda biti dnevnica berača,i šta je uopšte dnevnica kada ljudi rade od 5 ujutro pa sve dok se može videti,preko 12 sati??!!!!

prevaranti samo mesetare, ko placa u kesu placa 80 din.. Ja dajem jednoj maloj hladnjaci u Bastavu, gde se cena jos ne zna.... Ne mogu da verujem da ce biti moguce maline ovakvog kvaliteta platiti tako mizerno... Kvalitet je ne dobar, vec odlican..

Danas je istaknuta cena maline u Arilju(hladnjaca frucom)

vilamet-80 l klasa
vilamte-60 ll klasa
miker-95 l klasa
miker-60-ll klasa

KATASTROFA

ja jos prodajem po pijaci 130 -150 dinara hladnjace oko Brusa istakle cene
vilamet-80 l klasa (75dinara u malinjaku)
vilamte-60 ll klasa i klasa III 40 dinara
miker-95 l klasa
miker-60-ll klasa
brate mili cisto ludilo

Gde su ti radnici po 1000 do 1200din za ceo dan.....ja placam od 1300 do 1500 za 10 sati rada i opet nema ko da se prijavi...

Boze daj kise molim te....

kod nas u pocerini ljudi i rade za 1000 din dnevno,bitno je samo da se radi, jer je doslo do kraja. svi bi radili samo da ima bilo gde kakvog posla, niko vise nista ne pita samo da se radi. ova godina je jedna od najtezih, jer je sve stalo..propast.. trebalo bi malo kise.. jeste da je juce malo palo ali to je bilo dovoljno sam da porosi. ne bi bas nista skodila da padne lepa kisica..

ja jos prodajem po pijaci 130 -150 dinara hladnjace oko Brusa istakle cene
vilamet-80 l klasa (75dinara u malinjaku)
vilamte-60 ll klasa i klasa III 40 dinara
miker-95 l klasa
miker-60-ll klasa
brate mili cisto ludilo

Ja isto dajem hladnjaci u okolini brusa , tacnije kad se krene od Boturica ka Brusu .

Pretpostavljao sam da ce da istaknu ovakve cene .
ovo je sramooootaaaaa ljudi.
Opet da napomenem da je prosle godine meni prosecna cena bila 112.5 dinara za kilogram , a u Arilju 156 dinara za kilogram crvenog zlata.

Inace sam juce ubrao prvih pet zrelih malina , i berba se polako blizi .
Ocekujem prvo branje u cetvrtak ili petak.

I da dodam da sam dobio neke podatke direktno iz RHMZ-a , a ne sa njihovog sajta i TV-a , gde mi je receno telefonom da ce se od cetvrtka vreme pogorsati , da ce biti kise i da ce se temperatura znatno sniziti za viken . Ovo ne bi bilo lose .
Mada ovo nisu sigurne informacije . 60 % je tacno .
Ovo bi vredelo. Daj boze samo da bude ovako .
Kod mene juce nije pala ni kap.

Malini je potrebno kiše, kod mene nije bilo ovih dana, a i oblačno vreme nije loše, tada malina najbolje zdreli... Što se tiče cene mogu reći samo katastrofa, na cenu od 80 dinara nema računice platiti radnike... Inače danas sam bio na razgovoru kod jednog hladnjačara, pričali smo oko otkupa i ceni prevoza i mogu reći samo sramota, ponudili su nam bednu cenu za prevoz i otkup, bolje da sedim kući i ništa ne radim nego da pustim da me zajebava ko stigne....

Dukanac nosi malo na pijac spasi malo sezonu jos moze da se proda 150 dinara na veliko bio mi je jedan preprodavac iz kalinica pijace u beogradu je cena dobra 200 dinara i vise mene stra kad je ovako jeftino da ne krene na dole jos jer kad cena pada pada a kad raste kao prosle godine raste odma i stalno tako je bilo pre dve godine sa krompirom a prosle suprotno

Poslednja izmena od urednika:
cena je sledecea......85 din I klasa, 55 din II klasa
ubili su sa cenom sta ce od svega ovoga biti videcemo ali ovde nesto zestoko nije kako treba.......

Nemam mnogo zdrele maline, sve da oberem možda bi imalo 5 kg a za to nemem računa da se jurim po pijaci.... Ima li neko ovde da vuče malinu za neku hladnjaču, koliko daju din/kg za prevoz, a koliko za otkup?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh