u nasoj drzavi monopol je bio do sada u sprezi sa vladajucim strukturama , a sve je to sitno sta se na globalnom nivou radi ,tako da nama proizvodjacima dodje da svake 5 godine uzmemo pristojnu zaradu a 4 godine jedva prezivljavamo
To o čemi ti pričaš blage veze nema sa onim značenjem koje ta reč ima u komewntaru koji sam napisao (a na koji si ti požurio da odgovoriš)
Monopol označava situaciju kada je samo jedan ( grčki: monos- jedan) učesnik u poziciji da se bavi nekom delatnošću.
Napisao sam, da te potsetim, da niko nema monopol na pravljenje hladnjača i bavljenje tim poslom, što znači, da ti prevedem, svakome ko želi, ume, ima mogućnosti, je dopušteno da pravi hladnjaču.
Eto, nije teško,j el da?
Javi i polu, i on kuburi s tim, a uzgred mu možeš i objasniti pravilnu upotrebu velikih slova.
Rogi,
To što ti pišeš su fraze koje mogu a i ne moraju da budu tačne.
One praktično ne znače ništa, jer se ne mogu ni dokazati niti opovrgnuti, klasičan manir onih koji nemaju konkretnih argumenta niti su vični diskutovanju. Nevešt politikantski govor.
Jedino o čemu bi se koliko toliko konkretno moglo pričati je tvoj navod da je cena malo po malo spuštana.
Ako bi smo cenu maline u Srbiji uopredili sa cenom drugih proizvođača ta tvoja teza bi pala jer ni kod drugih cena nije viša,naprotiv.
Tu, znam, sledi priča o čarobnom kvalitetu srpske maline, ali ta priča je jedna od onih slatkih a opasnih samoobmana.