Malina-cena i berba 2013.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veruj da njihovim ne dolaskom po tim mestima proizvodjaci nista ne gube samo su na dobitku jer oni nece dati tu cenu od 217 din bar za sada.Predavala se malina i bez njih i predavace se.Losa iskustva od ranije ljude teraju da uzimaju kes.A taj deo gore ima Miju Vujetic uvek ce on raditi za nekoga a tu je i Grujo iz Godeceva
Neverujem da su ti ljudi sretni sa Mijom i Grujom, poznatim ucenjivacima

Kako god oni njima daju malinu jer se tokom zime i proleca zaduze pa moraju da daju pod njihovim uslovima tako je godinama ne samo kada je malina u pitanju.
Zaduzivanje je veliki problem celog drustva a tako se pojedinci bogate preko tudje muke i ledja.Na zalost je tako.

U B.Basti nepromenjene cene 195 i 210 din.Citam diskusiju mojih zemljaka Biljanaaa i BrunoX pa da se malo ukljucim. Malinu predajem Elixiru zadnjih 3 god. i oni za svaku isporuku daju otpremnicu i racun kgXcena=iznos. Da li ce posle doplatiti nesto to je samo njihov izbor. Ove godine su krenuli sa 155 i platili su po toj ceni a da li ce sta korigovati neznam. Dosad su sve isplatili do 30.6. koliko je predano. Nisu oni otkazali brdo, vec drugi rade za njih.

Danas 6. berba ocekujem 1600 kg nekako isplacuju mi po 210 a za sutra po 240 din ako im donesam preko 700 kg....?
index.php

index.php
index.php
index.php
index.php
index.php

index.php

Treca slika ...?? ..da nije sve tako lepo ima i ovako ... Pitanje za postovanog @mekera..ovo je ona iz strukture tkiva ...mnogo se nesto pati kao da joj nesto nedostaje.....? Ja pretpostavljam da je uzrok plitka sadnja = plitak korenov sistem koji su kopanjem odgrnuli zemlju + vadjenje sadnica = kao na slici.....????

4.-ta slika novi malinjak mislim da je ok. ostale su aronija i polka ...@joksicu ...pozdrav.....ja se organizovah ovako a koliko je baro ....videcemo.:ppozdrav: svima i SRECNA Berba

Odlicno Pole nek je sa srecom berba:ppozdrav: i nek bude biricetna::novac::, mnogo znoja i truda je tu ulozeno. Odlicna je i jedna i druga samo napred. Ja sad stigao sa zalivanja, postavicu slike za koji dan zasad vodim borbu sa paradaizom i plastenicima.

Pole jos jednom svaka cast samo napred.Ja sm i pisala da Eliksir tako isplacuje malinu bar ovih godina unazad sta ce ove godine biti ko zna.Cene zadnjih dana su ne promenjene kod svih otkupljivaca videcemo hoce li ici sta gore ili ce ostati na 200 din toliko je ovih dana kod mog hladnjacara

kod nas jedan otkupljivač daje 240 dinara,ali samo ljudima koji godinama predaju kod njega

Dobro je da se i oni smilovase da podignu cenu na nekim hladnjacama cena vec nekoliko dana 200 din za vilamet a i miker je 215 230 din kako gde.Ako isplate po zadnjoj ceni nece biti lose ali sumnjam da ce tako biti do sada nije bilo tako ali videcemo

Dobro je da se i oni smilovase da podignu cenu na nekim hladnjacama cena vec nekoliko dana 200 din za vilamet a i miker je 215 230 din kako gde.Ako isplate po zadnjoj ceni nece biti lose ali sumnjam da ce tako biti do sada nije bilo tako ali videcemo
Do sada nisu to radili nikada, prosle godine su malo samo podigli prve berbe. Ove godine bar kod mene skoro pola roda je otislo za sada po 155. jer sam veoma rano poceo sa berbom. Kod mene je podbacilo 40% od prosle godine, jos i ovo malo ode po najnizoj ceni pa vidi gde smo.

Podbacila je kod svih a ja imam tu srecu da u selu kod majke krene kasnije pa bude veca cena mislim da je bila 170 kada je krenulo branje.Mislim i ja da nece isplatiti po racunima jer tako im odgovara po ceni od 200 din imaju male kolicine maline.

- - - - - - - - - -

Mi smo nigde sto se tice poljoprivrede ,sta mozes kada je tako a nece isplati po zadnjoj ceni sigurno jer im tako odgovara.Kada bi ova drzava bar izdala saopstenje hladnjacarima da cena mora biti ista u celoj Srbija pa da se covek i nada necemu boljem ali na zalost nema od toga u skorije vreme nista

kod nas jedan otkupljivač daje 240 dinara,ali samo ljudima koji godinama predaju kod njega

To moze biti Vidakovic , kod njega su uvek vise cene nego kod ostalih . Veceras nacuh cenu od 222 din ali neznam tacno , znacemo sutra . Zna li ko cenu zamrznute , dali je ko prodavao .

Ma uzece ali... Necu da psujem ovde. Ako oporezuju svo voce i povrce, pa i nekako da razumem. Ali samo malinu, to nece moci. Pa sta bi ti radio? Ja znam da bi legao na sred magistrale. A verujem i mnogi

- - - - - - - - - -

Zna li neko o cemu se radi? Hvala

Kupina je upitanju.

2013-07-07-153.jpg

2013-07-07-154.jpg

2013-07-07-155.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh