Malina-cena i berba 2013.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
još nema cene od 250 dinara ne daju hladnjačari,banda hoće sebi sav novac.....hapsi Vučiću ako boga znaš

Juce 960 kg 2. berba ...Tamiska po 200 din ostaili neko 185 a ARILJAC 190 ..DOCA 195 ..t o traje vec nekoliko dana....!

Sutra ocekujem tonu + ? na 2600 m .....RELEVANTNI Malinari znaju ...koliko je dobro ili ne... prva je bila 820 i podbirivanje 360 kg... u buduce bice tajna koliko ...samo cu iskreno reci koliko je po m/d na kraju berbe prizeljkujem sesticu a nadam se petici...???

Slike su od juce

Ujutro opet slike.... laku noc i POZDRAV svima.

kakav je kvalitet u ivanjici jeli padala veceras kisa, kod nas je lilo kao iz kabla, nadam se da ce ovo "napiti i ohladiti" malinu i da ce od sutra biti jos bolji kvalitet (kod nas je vrhunski) a cena ce svakako zavisiti i od kvaliteta .....:kisa:

Mačvanski kraj, okolina Šapca - sem već pomenute Tamiške, o kojoj ne bih više pisao, ostale hladnjače od 20. juna drže cenu od 190 dinara. Što se cene tiče, mislim da je ova cena do kraja, eventualno možda pred sam kraj berbe, zadnje 2-3 berbe podignu cenu na 200 dinara, čisto da se kaže da je cena malina u 2013. godini dostigla 200 dinara. Ovo vreme ne ide baš na ruku malinarima, tako da kad na +40C cena nije probila 200, teško je to i sada očekivati.

kakav je kvalitet u ivanjici jeli padala veceras kisa, kod nas je lilo kao iz kabla, nadam se da ce ovo "napiti i ohladiti" malinu i da ce od sutra biti jos bolji kvalitet (kod nas je vrhunski) a cena ce svakako zavisiti i od kvaliteta .....:kisa:
Padala je danas skoro ceo dan ali mi smo brali u pauzama. Mislim da joj prija ova kisa, najedrala je, krupna, milina brati. Njoj ovo odgovara ali da bi da ne pada vise kisa samo da se temperatura malo spusti, ako nastavi ovih dana da pada morace da se prska.

U B Basti je bilo kise a po okolnim selima kako gde zahladnelo je poprilicno.Malina je i dalje oko 190 din a miker ide i do 230 veceras vidim cenu pored puta verovatno neki nakupci otkupljuju i placaju toliko. Po hladnjcama miker od 200 do 210 din

У Крупњу вечерас цена за виламет 195,оо и 202,оо динара/кг на откупном месту.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh