@ žconntra
Pomnožiš dužne metre sa rastojanjem između redova(ebe veličine u metreima) i dobićeš površinu i m^2, podeliš to sa 100 i dobićeš koliko imaš ari. Tako npr. za međuredno rastojanje od 2,5m dobijaš da u aru imaš 40 metara.
Što se tiče cene kupine ne mogu ništa da kažem jer ne znam i ne želim da nagađam. Stanje na terenu je sledeće. Kome prošle godine nije izmrzla kupina i ko je brao, navodnjavao i maksimalno ulagao kako bi sačuvao lastare od ožegotina ove godine ima dobru kupinu(recimo kod mene
), kome nije izmrzla ali nije navodnjavao ili sačuvljavao od ožegotina taj ove godine ima kupine, ali nisu u najboljem stanju, u ovu grupu se mogu uvrstati i kupinjaci koji su bili pored nekih reka pa su prošle godine izmrzli ali zbog položaja nisu toliko osetili sušu, i treća, možda najveća grupa je gde je prošle godine izmrzla kupina, nije navodnjavana ni zaštićivana, lastari nisu imali rodnu kupinu kaja bi ih bar malo zaštitila od ožegotina već su bili direktno izloženi suncu, kod takvih kupinjaka je stanje veoma loše, a u nekim čak nema ništa.
Nezahvalno je sada komentarisati, biće kako bude, biće kako bude, ali ide nam leto i visoke temperature tako da će svi slabi kupinjaci brzo propasti
Ja sam optimista, kako će biti videćemo