MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
exit malina

Potvrdjujem dolazak,da se braco sretnemo i blize upoznamo,samo to ce biti zurka ko IVKOVA SLAVA.Pole ne trazi radnike za krcenje ako odobris dolazak imas gore navedene.Bravo tasoo na ideji

Cena danas u mom kraju silazi sa 220 na 200,sto se tice razlike u ceni izmedju vilameta I mikera nikada je nije ni bilo ponavljam kod mene okolina Leskovca tj mesto Lebane.

Berba maline je inace na kraju prve trecine ,rod solidan ali susenje kako izdanaka tako i rodne Maline prisutno nekih 20% .

Malina mi je jedan od bitnih prihoda ne osnovni ,inace radim u Rusiji,gde malina dostize cak 5 puta vecu otkupnu cenu po 1 kg nego li kod nas,susreo sam coveka koji se bavi Malinarstvom ,nazalost nemogu da dam dokaze o tome zato sto radim na dalekom severu I nije mi bas blizu civilizacija .

Navikli smo da pomazemo drzavu I njene aparate ,I ja sam za to ali vreme je da I ona nas pomogne ,sami nemozemo puno da uradimo ali mozemo potraziti neku simbiozu sa njom moje misljenje.

I jos jedanred puno pozdrava za sve Malinare I one koji nam pruzaju podrsku. A zurka moze, moze . :ppozdrav:

Pa da,kisa pa malo da se obori,nista novo.sad ide fora plasenje da ne padne cena,naravno sve uspe samo ne znam zasto se to ne uradi odjednom nego se smanjuje-penje svako vece.lepo sutra cena na 1/2e i da se lepo,mirno batale radovi bez i malo protesta.zaboravi se i na tu fabriku kao i na sve. Nije zlatna za 5e po kg al nije ni us... za 1,6e kao sto rece vreme ide na ruku da se obori cena. Ne gubi se na 180din al se ne isplati da se cuva roba,zato lepo u kofu sto vecu kao pre 40god pa tad vredi tacno 180. E propala drzavo.paradajz iz albanije.malina poljska... pa na tih 180 skines 8% i toliko kosta malina.Bruka

. Ne gubi se na 180din al se ne isplati da se cuva roba,zato lepo u kofu sto vecu kao pre 40god pa tad vredi tacno 180.
ne gubi se ove godine po 180 din al ce naredne ih godina biti 1 do 1.2 i tad ce se sahraniti srpsko malinarstvo, ako mi bude niska cena malo nogom svaku gajbicu pogaziti odozgo malo posuti lepe i kraj , cisto da cena opravda kvalitet i da neko bas ne zaradi mnogo na mojo muci :osmeh:

Da sam došao iz Nemačke pre 15 dana vidim maline dobre cena preko 2evra rekao bi OK, sada malina se slošila 1,5 e Ok ali.... prekosutra malina bude dobre ,odlične, cena 180 rekao bi CURIK za Nemačku ovde nešto nije u REDU. Kod mene je Vilamet usitnio, Miker nikad bolji tek počeo , Otem Blis tek priprema drugi rod.

Ja ovom sto predajem jutros nije menjao cenu,ne znam za danas,a ako je malina mokra nek je danas bace u drugu klasu,a ne da zbog jednog kisnog dana spustaju cenu prve klase.Logicno je da mora biti po koji kisni dan u berbi,nismo u Sahari.
Svacim se sluze da obore cenu nadole,stvarno sramota.

Boyla,opet kod mene Vilamet nikad bolji,dok je Miker usitnio,ali prva berba bila,valjda ce se popraviti.

Banda nece malinu da klasiraju baš zbog ovoga više im se ovako isplati lakše manipulišu.

. Ne gubi se na 180din al se ne isplati da se cuva roba,zato lepo u kofu sto vecu kao pre 40god pa tad vredi tacno 180.
ne gubi se ove godine po 180 din al ce naredne ih godina biti 1 do 1.2 i tad ce se sahraniti srpsko malinarstvo, ako mi bude niska cena malo nogom svaku gajbicu pogaziti odozgo malo posuti lepe i kraj , cisto da cena opravda kvalitet i da neko bas ne zaradi mnogo na mojo muci :osmeh:
A da je dajemo svinjama? Puna je vitamina. Setio sam se snimka od pre par godina kad si bojkotovao cenu.
Nema, pokupise otkupljivaci kajmak a nama koji najvise radimo i ulazemo ostane surutka...

Bas tako.bila je i 0,9e 2010. Tu neka god pre one susne god. Zato sad je najbolje da bude 0,5e i da se lepo povadi. Barem se nebi mucili za male pare.vise dosadno da se sade jer se godinama nesto suse ili odnese voda... pa vise berac zaradi. Ovo bolje svi iz kuce koji beru da idu u nadnicu 2000din dnevno.da ne racunamo od pocetka radova.srecom ne pisem koliko MESECI mi ode pa kao ima zarada.samo pamtim djubrivo i preparate u startu bez ovih sto uvek naknadno iskrsnu

Do podne nabrana 1 tona ....dosao i tehnolog da pogleda robu ... (i posto je bilo nekoliko gajbi maaaalooo pokislo ...neke zene nisu se brze kretale da pobegnu od kise ) tehnolog hteo da obori cenu za jos 5 din ... Posto sam se ucvrstio i bio spreman da dam drugoj hladnjaci na nizu cenu... Prihvatise robu prosto OTIMAJU...=?

Ako stignem sutra malo slicica ..... i bice uskoro snimak kakve RASPEVANEEE beracice imam.... prosto ORIII se malinjak pjeesmom.

Tako da ni danas nebi fala Bogu ...makar i simbolicnog PROSIPANJA

Vece vedrooo ...najava sutra suncano , znaci bice KVALITETA ... Dao sam joj KALCIJUM ,MAGNISAL i TRIFENDER-a 1/3 preporuke da ucvrsti plodove.

xSale smanjuje li se ponuda ili pojacava....? Mislim da Belorecani za par dana zavrsavaju berbu...??

U slucaju da cena nastavi da pada ja cu sve sto je ostalo preraditi u sok 90 posto i npr. dzem.Nemam mnogo maline a bar necu kupovati celu godinu i znacu sta pijem.Da je kvalitet losiji sada nego na pocetku berebe pa nema veze ali ovako je stvarno bezobrazno...

Do podne nabrana 1 tona ....dosao i tehnolog da pogleda robu ... (i posto je bilo nekoliko gajbi maaaalooo pokislo ...neke zene nisu se brze kretale da pobegnu od kise ) tehnolog hteo da obori cenu za jos 5 din ... Posto sam se ucvrstio i bio spreman da dam drugoj hladnjaci na nizu cenu... Prihvatise robu prosto OTIMAJU...=?

Ako stignem sutra malo slicica ..... i bice uskoro snimak kakve RASPEVANEEE beracice imam.... prosto ORIII se malinjak pjeesmom.

Tako da ni danas nebi fala Bogu ...makar i simbolicnog PROSIPANJA

Vece vedrooo ...najava sutra suncano , znaci bice KVALITETA ... Dao sam joj KALCIJUM ,MAGNISAL i TRIFENDER-a 1/3 preporuke da ucvrsti plodove.

xSale smanjuje li se ponuda ili pojacava....? Mislim da Belorecani za par dana zavrsavaju berbu...??
nadam se Pole da ce sutra biti slika a i uskoro snimaka...
i kod mene je pesma i smeh do suza ...
pesmi hvala ona nas je odrzala....

vera ljubav nada

Ako Bog da pa se posle berbe nadjemo kod POLA nece to samo biti zurka, nadam se da ce taj dan da se stvori jedan novi pokret za zastitu malinara. Hvala ovom forumu sto je na jednom mestu skupio LJUDE sa karakterom,iskrene vredne proizvodjace koji s malinom zive,pevaju,raduju se tuguju. Danas ovako sutra onako izdrzao je ovaj seljak sve i dok smo zivi bice nam tako,jedino da promenimo motiku za olovku.POZDRAV odoh u prvo branje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh