MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas danas nova akontna cena, vilamet 207din, miker 215din. Hladnjaca INEX SOKOLICA. To je ona nova o kojoj sam jednom pisao, kapaciteta 1000 tona.

mora da ti je gazda bio na ribanju kod glavnog sefa MAFIJE!
sa 250 odjenom na 180,sramota je sta rade i dokle sve monopol ide,neznam da li je narod ili lud ili zaplasen.
pregurace se sve,ali i ti mafijasi dali veruju u ista,mislim na par ljudi koji drze celo trziste i na proizvodjace gledaju ko na ovce za sisanje.
kvalitet maline se poboljso,neka plate makar 2e sto je iole neka minimalna realna cena za ovu godinu...
to sto se pise kod pola o druzenju je lepa ideja,ali ljudi nemoj da i to bude samo prica.
konkretno predlazem 1 avgust,tj tada je subota a u nedelju je SV.Ilija.dotle ce se sva berba zavrsiti,Pole ce imati vremena da vidi ko dolazi i da organizuje druzenje.da se vidi koja bi bila cena svega...
tj da se sve konkretno organizuje...da sve ne bude samo prazna prica,ne verujem da cu tu biti ali ljudi radite nesto konkretno.inace iskreno divim se Polu sa kojom energijom prilazi celom poslu i koliko je se spreman boriti za svoja osnovna ljudska prava od prosipanja do sece malinjaka..
jednom se zivi i zasto da te koje kakvi hostapleri ceo zivot gaze...

- - - - - - - - - -

pitam sebe jesam normalan?pre sat i po sam ovde pisao i videh da je vec 130 neki pregled bio,i to u vreme kada su svi vecinom u malini.koliko njih sve ovo cita i cuti...odgovorno tvrdim da skoro svi hladnacari ovo citaju,80% proizvodjaca koji imaju net i znaju bar osnovno u vezi toga...zalosno je sto se sve svodi na par ljudi koji ovde pisu.neki i jedva cekaju da podjebu...ljudi slobodno pisite i recite svoje misljenje,nadam se xsale posto si modelator da neces sakcionisati ako neko kaze stvarno sta misli..ovo nam je samo ostalo,ako se ne borimo za svoja prava niko namih nece dati.cak ni majka nece uzeti svoje dete dok ono ne zaplace.
aznam da zivim u srbiji i ima milion budala koji vise vole da crkne komsiji krava nego da se njemu oblizni...
znam i za zoranasefa,marka987 i jos par izvrsnih forumasa...kojima se sve ovde smuci...
propraticu ceo razvoj situacije,ali ako vecina neustane i ne kaze svoje ja,ne vidim razlog da se ovde dzapam za cenu.zato se i divim Polu koliko bez podrske okoline i svega prosipa i spreman da isece malinu samo da ono osnovno svoje ima.
vala Bogu jako sam obrazovan i svasta sam prosao u zivotu i nije mi malina sve u zivotu,ali ako sam u nekom poslu onda se i tu ddajem..
pratite samo broj pregleda,i niko nista da napise...
smesno mi da se neko uopste raspravljao sa onim sto mu bese profil poznavalac prilika,zadnje je da se covek spusti na nivo da se sa takvim uopste objasnjava a kamoli raspravlja,iskreno nisam ni citao sta pise.dovoljno je par recenica..
nadam se da cete istrajati da kod Pola se skupite 1 avgusta,ako nista razmenite neka svoja iskustva,nesto jedni od drugih nauciti,sklopiti neka poznastva i priljateljstva...
retko za koga garantujem ali ono sto Pole radi u proizvodnji maline su nadcovecanski napori...

krunisanje

Prvo branje 20ari 43kg,cveta jos uvek,cena 200din akontna,kvalitet odlican po onom sto vidim na zelenim plodovima bice jos bolja. Danas dok sam brao zlato i nama najvoljeniju biljku pade mi na pamet ako je Kole kralj secera moze i Pole KRALJ MALINE krunisanje dace BOG posle berbe.

Napredujemo brzim koracima prema 2000 g . Danas cena skočila na fantastičnih 160 din. Nazdravlje.!!!!

Prvo branje 20ari 43kg,cveta jos uvek,cena 200din akontna,kvalitet odlican po onom sto vidim na zelenim plodovima bice jos bolja. Danas dok sam brao zlato i nama najvoljeniju biljku pade mi na pamet ako je Kole kralj secera moze i Pole KRALJ MALINE krunisanje dace BOG posle berbe.
hahaha... :) sticajem okolnosti,i nekih zajednickih poznanika... dobro znam neke intimne detalje iz zivota miodraga kostica tj kralja secera...i on je sasvim obican covek sa svojim vrlinama i manama...
da Pole jest trenutno jest KRALJ MALINE,ko se iko u srbiji ovako ko Pole????

Napredujemo brzim koracima prema 2000 g . Danas cena skočila na fantastičnih 160 din. Nazdravlje.!!!!
Ne mogu da verujem,sta je sa kvalitetom kolega,koliko ima jos da se bere.Pre 3dana kontaktirao sam onog hladnjacara iz Osecine rece mi da se sipa vecinom u cisterne... Sojicu izvini nisam najbolje razumeo poruku

Ne mogu da verujem,sta je sa kvalitetom kolega,koliko ima jos da se bere.Pre 3dana kontaktirao sam onog hladnjacara iz Osecine rece mi da se sipa vecinom u cisterne... Sojicu izvini nisam najbolje razumeo poruku
neznam zasto ne razumes cinizam,cinicno nudim 109 jer toim je bila prva pocetna cena,a dok ima ovaca koje mozes uvek osisati povesti,poterati,koji ce ici za ovnom i zaklati je kad hoces...dotlece i biti vukova koji ceje uvek pojesti..
poredjenje kako nas par ljudi koristi i gleda na nas ko ovce izgubljene u stadu..
nicija nije sijala do zore a nece ni njihova...
dabogda sve dali za lekove
meni platite 2e malinu i vuci siti i sve ovce na broju...
panjimajes sto bi rusi rekli?

204 na otvoreno kad nas. Kao sto sam trazio tako sad i nudim ako sta treba iz naseg kraja pitajte tu sam sta god da treba. 205 za kes moze da se da kod nas video sam danas izmedju latvice i arilja i 210 okqcena cenq ali ne znam da li neko zeza ili je stvarno posto na tom mestu stoji samo tabla ali nema otkupnog mesta. Ali ih tako ima 3 na 50m od table.

- - - - - - - - - -

Inace u Ivanjici je toliko hladno da ako ovako nastavi ima malina da traje mesec i po. Jutros bilo 6 stepeni na goliji provejavao sneg

- - - - - - - - - -

Jos jedna zanimljiva stvar se desila kod nas u blizini one famozne hladnjace vilamet neki rus sa nasim covekom napravio hladnjacu ulaze u biznis. Znaci i bacuake stigle

204 na otvoreno kad nas. Kao sto sam trazio tako sad i nudim ako sta treba iz naseg kraja pitajte tu sam sta god da treba. 205 za kes moze da se da kod nas video sam danas izmedju latvice i arilja i 210 okqcena cenq ali ne znam da li neko zeza ili je stvarno posto na tom mestu stoji samo tabla ali nema otkupnog mesta. Ali ih tako ima 3 na 50m od table.

- - - - - - - - - -

Inace u Ivanjici je toliko hladno da ako ovako nastavi ima malina da traje mesec i po. Jutros bilo 6 stepeni na goliji provejavao sneg

- - - - - - - - - -

Jos jedna zanimljiva stvar se desila kod nas u blizini one famozne hladnjace vilamet neki rus sa nasim covekom napravio hladnjacu ulaze u biznis. Znaci i bacuake stigle
Spetssnaz ovi MAFIJASI nece dozvoliti ni bacuskama niti bilo kome,cinimi se da tassso napisa da onaj DZIN treba da bude ministar poljuprivrede.moze neko da mi kaze koje trenutno aktuelni ministar poljoprivrede???od one dulicke sve gori i gori,ispade da je bio onaj najbolji sto ga u azotari terete za proneveru..
Nadam se da ce uskoro i na petrovdan da se na kremnima zabeli,jer po tarabicima tada je kraj a sve ovo ne zasluzuje nista bolje osim takvog.par ljudi rade sta hoce i ovde niko nista,a mali milion njih posmatra...
SVAKA CAST POJEDINCIMA,DAIM SADA IMENA NEPOMINJEM,VECINA CE MI SE I SMEJATI I PRICATI KOMSIJAMA KAKO NEKI SRECKOSOJIC...
AL U GLOBALU NEKO LEPO ZIVOTNO ISKUSTVO...

Kolegijalnost

LJudi sta cekate kao sto vam se spetsnaz ponudio tako vam ija stojim na raspolaganju,ako smo mi planirali i na 30din da teramo kod vas nevidim razlog sto vi to sad ne uradite u nasem pravcu,i prenociste kod mene za 2 coveka bar a moze i vise iz dna duse vam nudimo pomoc POKRENITE SE

odjavljujem se do 7.7.2015,skoro 1000 pregleda od 16.30h.ne treba mi ovo.
a iskreno bukvalno sve mogu da znam jer mi drug jedan visoki oficir u dzandarmeriji,neki i rade u unutrasnjoj konroli i par likova iz vlade al ovo sve vredja zdrav razum.
odjava do 7.7.2015 tj ivanjdana,inace i tada je i Polu rodjendan.tj osobi kojoj se divim u istrajnosti

UH
Gledam ovaj jad pa neznam dali uopste sta da kazem....A AKO NISTA NEKAZEM SVE SAM REKAO...

'"Ponosni kraj" iznjedrili smo PREDSEDNIKA UDRUZRNJA HLADNJACARA..ma ponos .......ponosni smo i na cenu od 160-
Sada smo kraj sa ubedljivo najnizom cenom u Srbiji......na srecu ovo hladno vreme usporilo zrenje....tek prvih 10 gajbi....
Ponovo mislim da je najbolje resenje drasticno smanjenje proizvodnje.....drage kolege CINJENICA JE da sve sto vise radimo sve dzabalije radimo i sve vise za drugoga radimo,

ovo je BAS PONIZENJE koje nisam mogao da zamislim....iako godinama sam dozivljavao i uspone i padove...
E sada sam jos veci entuzijast da pokusamo nesto pokrenuti,uraditi razmenuti ako dodje do tog zeljenog sastanka... koji netreba da se desi brzo vec sto bolje organizovan i osmisljen...naravno ako to vecina zeli....

Kupinars
Koliko je tacno da je sinoc malina u Pocuti bila 130?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh