MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nije dobro ako mnogo znas tek onda se razocaras
da tj ali opet ako neko udari na tebe mozesmu tek tako odgovoriti,mislim da sam napisao da nekima bosovima svaki momenat znam iz zivota,a i veceras sam u razgovoru napisao da i miodragu kosticu tj kralju secera mnogo znam,al to drzimm za sebe i nikakav dodir sa njim nemam.nemogu o ovim krvopijama da napisem svasta jer me licno nisu caknuli,to je sve u globalu i sve to postujem.al cisto nedam da mi se zdrav razum vredja

U Valjevu veceras 180.din..... Do sada je bila 200 par dana.....Imam informaciju da ce jos padati cena.....................Ovde veceras vidim da se ljudi dogovaraju ali OZBILJNO da ne beru par dana u znak protesta pa da utorak-sredu spakuju list po dnu pa budjavu malinu i kupljenu sa zemlje a po vrhu po koju lepu pa da predaju malo i takvu shodno ceni ali sve fino bez nerviranja....Pominju se i neke crepljike i limovi isl. zA podlogu gajbice..............Ja necu ucestvovti,nemam sa cim,vec zavrsavam berbu bice oko 500-600 kg. na 1000 struka PRVA godina i ja sam zadovoljan...Ostalo za dzem,sok isl...pozdrav iz Valjeva...

Večeras imam loše mišljenje o sebi i o drugima koji sušimo gace pod istim suncem. Bojim se da je svaka diskusija iluzorna,besmislena, nekorisna jer nemogu krivu drinu ispraviti. Kada nisam sebe mogao organizovati da uradim sve što treba nemam prava ni od drugih to očekivati. Jer ako na ovolikom prostoru Podgorine samo mala grupa ljudi uspe uvesti proizvodnju maline u sistem kvaliteta dzaba im je kome da je prodaju. Gde da teraju robu? Kod nas sistem otkupa ne stimuliše kvalitet vec sve trpa u istu cenu i kraj priče , kada gospod bog i nebeske sile usklade vreme sa našim naravima dobro je ali kada krene naopako e tada je sve pravi haos. Tako je i večeras ima loše maline ima dobre maline ali svejedno ti je 160 d. Laka noc a jutro je pametnije od večeri.

Večeras imam loše mišljenje o sebi i o drugima koji sušimo gace pod istim suncem. Bojim se da je svaka diskusija iluzorna,besmislena, nekorisna jer nemogu krivu drinu ispraviti. Kada nisam sebe mogao organizovati da uradim sve što treba nemam prava ni od drugih to očekivati. Jer ako na ovolikom prostoru Podgorine samo mala grupa ljudi uspe uvesti proizvodnju maline u sistem kvaliteta dzaba im je kome da je prodaju. Gde da teraju robu? Kod nas sistem otkupa ne stimuliše kvalitet vec sve trpa u istu cenu i kraj priče , kada gospod bog i nebeske sile usklade vreme sa našim naravima dobro je ali kada krene naopako e tada je sve pravi haos. Tako je i večeras ima loše maline ima dobre maline ali svejedno ti je 160 d. Laka noc a jutro je pametnije od večeri.

ma 109 treba uzeti malinu i naterati te da skinu gace i poturese
uskoro idem odjavu,vala BOGU IMAM I DRUGE POSLOVE A U OVOM DOBAR PRINOS I NIJEMI PROBLEM DA NIKOM ODGOVORIM IZ NEKIH RAZLOGA...
AL ODJAVA DO 7.07.2015

- - - - - - - - - -

da odjava,od miodraga kostica pa milion njih celu njihovu istoriju znam,nem pojma koji je ovaj DZIN ali nije problem da i o njemu sve saznam,
zalosno je samo u kom svetiu xivim

Loznica sinoć 210,jutros kod Glišića 160

- - - - - - - - - -

Gledam ovo vreme i ne mogu da verujem da će se opet ponoviti loša sezona kao prošle godine (samo hvala Bogu bez onih poplava). Kako je krenulo sa cenama u startu mislio sam da će biti neke vajde i za cenu mog Heritage-a u julu i avgustu,ali kako stvari stoje ako bude cena od 170 kao prošle godine treba da se udaram nogicama u du..

U znak protesta na cenu od 160 rsd,NEBEREM do ponedeljka,kada ocekujem pocetak vece kolicine....
Zahvaljujem kolegama iz Ivanjice na srdacnosti ali vec sam ostvario kontakte u blizem okruzenju takodje na 210,i gledacu da povucem za sobom sto vise ljudi,a pregladnele hijene nek nastave otkup za milostinju.

Postovane kolege,

Ne predajte malinu ispod 200 din. akontno,propustite dva tri branja pa sacekajte da vidimo situaciju,pozovite prijatelje,rodjake i komsije(nek napune zamrzivace) i oberite ta branja,a na kraju neka i opadne koja NE DAJTE maline za dzabe.Ako nema para za nas nece imati ni robe za nih.Pozdrav

ne ljutite se

Kolege moje ako se sada vrti oko 200 to je znak kad progreje mora izaci na realnu cenu oko 250,ne ljutite se na mene jutros sa otkupljivacem sam razgovarao o kvalitetu iceni pokazao mi je dosta budjave nisam imao sa cim da opravdam proizvodjce kojima na pocetku budjavi malina to moram da konstatujem i uvek govorim ne moze da 1 donese kvalitet za 10 mozda sam ija nekad u tih 10.Od naseg VIDOVDANA lepo vreme pa cemo videti.POZDRAV odmorite po ovoj kisi,ja cu se malo vise danas posvetiti porodici

- - - - - - - - - -

Uh pomerise prolepsanje oko 1jula

postovane kolege,

ne predajte malinu ispod 200 din. Akontno,propustite dva tri branja pa sacekajte da vidimo situaciju,pozovite prijatelje,rodjake i komsije(nek napune zamrzivace) i oberite ta branja,a na kraju neka i opadne koja ne dajte maline za dzabe.ako nema para za nas nece imati ni robe za nih.pozdrav

bravo ,bravo...!

Kako se vremenske prilike najavljuju izgleda bit ce dosta prazni dzepova i kod nas i hladnjačara.:bravo:

Koliko sam ja informisan,nije u pitanju toliko kvalitet,vec sto ne postoji nikakvo interesovanje za kupovinu maline otkupljene iz naseg kraja,pa je ovo obaranje cene vise iz straha.
Sad da li je to prirodno ,ili je mozda zbog proslogodisnjeg i ovogodisnjeg "probijanja cene",ne znam,uglavnom da znate to je u pitanju.

Koliko sam ja informisan,nije u pitanju toliko kvalitet,vec sto ne postoji nikakvo interesovanje za kupovinu maline otkupljene iz naseg kraja,pa je ovo obaranje cene vise iz straha.
Sad da li je to prirodno ,ili je mozda zbog proslogodisnjeg i ovogodisnjeg "probijanja cene",ne znam,uglavnom da znate to je u pitanju.
Sramota srpskog malinarstva
Naas predsednik udruzenja hladnjacara Srbije,oborio cenu do te mere da je to ponizenje za sve malinare SRBIJEE
I vrsi pritsiak na druge hladnjacare........DOKAZANO......

BEZ KOMENTARA

ja i dalje strajkujem NEBEREM

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh