MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malinari iz valjeva osecine koceljeve javite se koja je cena kod vas. Valjevo je na samo 100km od ivanjice pa je dosta blize od sapca koji je na 200??? Ako moramo ici cemo do sapca ali ako je ista cena i u valjevu lakse nam je da ne vozimo jos preko sata do sapca. Hvala na odgovorima
Inace vec sam uspostavio neke kontakte sa ljudima iz tog kraja javicu cenu za par dana.

@SrećkoŠojić Zaista mi je neprijatno čitati tvoje hvalospeve nama jer smatram da ništa spektakularno nismo uradili. U Mačvi se malina otkupljuje po 250 dinara trenutno, a kako će biti sutra ili za deset dana stvarno ne znamo, pa zato ništa i ne "nudimo" kako ti napisa gore. Trenutna situacija je ovakva, malinu (odakle god bila) plaćamo 250 dinara, osnovica na ruke, pdv na račun.
Ja se iskreno nadam da ljudi neće morati da voze preko 300 km po lošem putu, da žure pretovareni robom i da se posle svakog branja još dodatno cimaju. Ali, eto, nije loše da postoji i ta opcija pa neka svako za sebe izračuna i odluči gde će i kako će.

kupinar placaju li ti tvoji kes i hoce li da uzimaju malinu sa strane?? Ako ne znas mozes li da pitas molim te? Hvala

- - - - - - - - - -

@SrećkoŠojić Zaista mi je neprijatno čitati tvoje hvalospeve nama jer smatram da ništa spektakularno nismo uradili. U Mačvi se malina otkupljuje po 250 dinara trenutno, a kako će biti sutra ili za deset dana stvarno ne znamo, pa zato ništa i ne "nudimo" kako ti napisa gore. Trenutna situacija je ovakva, malinu (odakle god bila) plaćamo 250 dinara, osnovica na ruke, pdv na račun.
Ja se iskreno nadam da ljudi neće morati da voze preko 300 km po lošem putu, da žure pretovareni robom i da se posle svakog branja još dodatno cimaju. Ali, eto, nije loše da postoji i ta opcija pa neka svako za sebe izračuna i odluči gde će i kako će.

Jelena bitno je da imamo bilo kakvu opciju. Sta bi radili kada bi samo mogli da radimo sa ovim nasima??? Meni je iskreno veliki problem da vozim svaki dan po 500km do vas i nazad ali ako ovi nasi pocnu kao sledece godine,a ja nemam nista blize eto mene u sabac.

- - - - - - - - - -

i ne samo mene nego ce masa naroda ko god moze ici.

E nahvali te krtica pa razbi.sad nema neke informacije.nego jeco jel ovo ti na slici?:osmeh:

I kod nas u Arilju je pocela da se susi malina na dosta mesta sam danas video a cene naravno nema.

cekala cenu,cekala,cekala i ne moze vise ni ona jadna. kako je krenulo u Arilju nece ni biti bitno koja je cena,necemo imati sta da beremo. ne znam sta rade inspekcije,kako moze da krene otkup a da nema istaknuta cena na otkupnom mestu,to je valjda jedan od uslova da sve bude po PS-u

cekala cenu,cekala,cekala i ne moze vise ni ona jadna. kako je krenulo u Arilju nece ni biti bitno koja je cena,necemo imati sta da beremo. ne znam sta rade inspekcije,kako moze da krene otkup a da nema istaknuta cena na otkupnom mestu,to je valjda jedan od uslova da sve bude po PS-u
Cene druze nema pise 0 din a malina se susi ne znam jesi li ti primetio po Arilju mnogo naglo zuti ima i meni deo malinjaka koji je pozuteo

kod nas najavili 240 pocetnu, a sto se tice maline susi se ko luda, danas video malinjak ceo osusen a pre 2 nedelje je bio full. uhvatila plamenjaca zbog velikih padavina prosle god. inace ja sam sprecio na vreme ridomilom.

010.jpg

- - - - - - - - - -

016.jpg

- - - - - - - - - -

005.jpg

- - - - - - - - - -

004.jpg

- - - - - - - - - -

003.jpg

- - - - - - - - - -

006.jpg

LJudi neznam sta se desava hocu da sadim malinu iz Bosne sam inače ovde kod nas svi prezadovoljni cijenom od 3 km sto mu dodje oko 180 din kad citam vase komentare o cijenama od 240-300 din nije mi jasno kako se ovim nasim isplati tako da gubim volju za sadnjom ako ce mi to biti uzaludan trud kao sto mi je sa jagodom.
Evo zemljak i ja sam iz Bosne i ovde je kao pocetna cijena 3 km pa kao poslije će biti obracunata razlika,I meni je prva godina imam jedno dulum i po pa šta bude

Sent from my C1505 using Tapatalk

- - - - - - - - - -

Evo zemljak i ja sam iz Bosne i ovde je kao pocetna cijena 3 km pa kao poslije će biti obracunata razlika,I meni je prva godina imam jedno dulum i po pa šta bude

Sent from my C1505 using Tapatalk
Drugari i ja sam iz Republike Srpske i kod nas uvjek spuste cijenu za razliku od Srbije jer nemaju ili imaju slabu konkurenciju hladnajcari ,konkretno ja sam iz okoline Zvornika i imaju samo 2 hlandjace i oni se lako dogovre,a sto se tice naseg seljaka njemu je dovoljno koliko god da das jer se pridrzavaju one narodne '' Bolje komarac u ustima nego prazna usta'' e zato je kod nas dosta i 3KM cak i manje ljudi bi ti rekli dobro je..pozz

Vidim svi iz Bosne pricate da vam je malina 3 kilometara, meni bre tu odma iznad kuce ::suncanje:: . Salim se naravno. Jablanicni okrug sve hladnjace 200

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh