MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ariljci ima li ko da predlozi nekoga za usluzno ledjenje??? Ipak ste vi dosta duze u tom poslu od nas Ivanjicana. Koji su uslovi molim vas takodje napiaite(cena ledjena i posle cuvanja po mesecu)

- - - - - - - - - -

Hvala..........

Cena usluznog zamrzavanja maline ti se krece oko 15 centi po kg,a cuvanje 1 cent mesecno po kilogramu.Kod vecih hladnjaca mozes proci i jeftinije,ali ti niko ne garantuje da ces dobiti na kraju svoju malinu,odnosno svi oni ocekuju da im prodas malinu koju si kod njih zamrzao.

Da li znate nekoga ko je prošle godine bio nezadovoljan cenom maline da ga je ove godine iskrčio? Sa svojom porodicom obrađujem 850 m maline i prošle godine sam nabrao oko 3 tone i bio sam zadovoljan cenom , ako ove godine bude više neće škoditi! U problemu su uvek novokomponovani malinari koji odmah zasade hektar dva,ne ulaze u malinjake i ništa ne znaju o njima i sve radove plaćaju.I tako sedeći po kafanama očekuju zaradu od 5 do 10 hiljadad evra, e da njima je uvek cena problem a oni pravi igrači imaju i maline i hladnjaču pa izvolite nađite sebe na kom ste nivou...:cool:

Ti sa tvojih 17 ari maline koja ti ocigledno nije ovnovni izvor prihada ces da kazes da ti je dobra cena.Neko ko od maline zivi on ne moze da se uklopi u tu cenu.Ako ti sa 17 u prosloj godini izvuces samo 3kg/m znaci da se malinom ne bavis ozbiljno vec je cisto imas.

- - - - - - - - - -

Ariljac moze li odgovor na pp

Da li znate nekoga ko je prošle godine bio nezadovoljan cenom maline da ga je ove godine iskrčio? Sa svojom porodicom obrađujem 850 m maline i prošle godine sam nabrao oko 3 tone i bio sam zadovoljan cenom , ako ove godine bude više neće škoditi! U problemu su uvek novokomponovani malinari koji odmah zasade hektar dva,ne ulaze u malinjake i ništa ne znaju o njima i sve radove plaćaju.I tako sedeći po kafanama očekuju zaradu od 5 do 10 hiljadad evra, e da njima je uvek cena problem a oni pravi igrači imaju i maline i hladnjaču pa izvolite nađite sebe na kom ste nivou...:cool:

Posto si ti zadovoljan s' ovom cenom od 170-180 dinara ti lepo vrati ulozene porodicne ulozene pare u slamaricu (mislim posle berbe),iplati zeni i deci dnevnice sto su radili a i mislim da bi bilo red da od zarade (rece da si zadovoljan) vodis porodicu na letovanje bar 10 dana, posle tog mukotrpnog rada..Saberi se pa vidi.Izvinjavam se svima sto sam van teme,pozdrav!

Ti sa tvojih 17 ari maline koja ti ocigledno nije ovnovni izvor prihada ces da kazes da ti je dobra cena.Neko ko od maline zivi on ne moze da se uklopi u tu cenu.Ako ti sa 17 u prosloj godini izvuces samo 3kg/m znaci da se malinom ne bavis ozbiljno vec je cisto imas.

- - - - - - - - - -

Ariljac moze li odgovor na pp

Poslao,nisam mogao pre..

Evo sa fejsbook profila emisije Dobra zemlja sta kaze Uros Davidovic o ceni maline kao odgovor na komentar jedne gospodje o ceni maline.Ja sam kopirao pitanje i odgovor a koga zanima moze pogledati na profillu detaljnij

Uroše,ako je moguće pokušajte da saznate šta se radi sa cenom maline!?Opet kreće sezona branja sa ogromnom razlikom u cenama po okruzima!Neko negde skida veliki novac sa leđa proizvođača,kao i u svemu do sada i mleku,pšenici,kukuruzu,svinjama...Hvala unapred!

Uros Davidovic 250 dinara minimum - s time krece, maline uopste nema po hladnjacama. Sve ostalo je spekulacija ..

da u pravu si brate,nebi se ni malina ovoliko sadila,i sade je ljudi na hektare,to nam ostaje da prezivimo za ovu godinu sve ispod 2e je mizerija,nek oni imaju svoje al i mi jer Jelena i xsale lepo nude 250 a vamo ce po 180 da uzmu.to vredja svaki zdrav razum,za ovu godinu je realno 280 al kako da Jelena i xsale u startu nude 250 a gdesu ovi u tvom okrugu

Drago mi je da su se neki prepoznali u mom postu i da me ne shvatite pogrešno i ja sam za realnu cenu od 280 dinara jo š samo da mi je neko plati.Interesuje me ovi što nude po 250 da li otkupljuju ceo rod po toj ceni,pravi li se kakav ugovor sa njima i na koje vreme,godinu,dve,tri...crops iz mog okruga nudi 170 i 190 kao početnu cenu.Ono što je sigurno za sada je da je zbog manjka radne snage cena dnevnica skočila sa 2000 plus hrana na 2500-3000 plus hrana!

Drago mi je da su se neki prepoznali u mom postu i da me ne shvatite pogrešno i ja sam za realnu cenu od 280 dinara jo š samo da mi je neko plati.Interesuje me ovi što nude po 250 da li otkupljuju ceo rod po toj ceni,pravi li se kakav ugovor sa njima i na koje vreme,godinu,dve,tri...crops iz mog okruga nudi 170 i 190 kao početnu cenu.Ono što je sigurno za sada je da je zbog manjka radne snage cena dnevnica skočila sa 2000 plus hrana na 2500-3000 plus hrana!

Sigurno ce neko garantovati cenu 3 godine,a i sto bi se neko zezao na malo kad ima taj Krops koji ce dati vasu malinu po 250,a ne interesuje ga sto cena rada varira

kako da ne,i da mu dam jos i zenu rodjenu da se pocasti a on ce da bere 40 kg dnevno,ma 1700 u Arilju i ni paru preko,barem oni sa kojima sam u kontaktu+ nasa hrana i smestaj

cuj boyla obicno 1000e ide za hladnacu od tone tj 1000kg i tako se srazmerno siei cena tj 10000 kg 10000e...
ove godine moramo da ustanemo svi i da se borimo,dobro znam da terzic sve cita,koliko su ga prvo ucenjivali i lomili i onda ga slomili,ne zameram nikom jel jebeno je biti protiv sistema ili ekser koji strci.izvinjavam se i tebi radovane direktoru crops pozega sto sam te javno prozvao i b bukvalno znam celu tvoju istoriju ko svakog a jer normalno da ti dajes 170 a jelena i xsale 250.sve ovo vredja zdrav razum i tada covek gubi osnovne granice normalnog ponasanja.i mi trebamo hladnjacarima a i oni nama al da nam ude 170 a jelena i xsale 250 koje ovde lud?????hvalati jeco i xsale sto nam ulepsavate zivot i dajete nadu za bolje sutra

Ja sam imao danas PRVO simbolicno branje,nekoliko gajbica,predao,cena se ne zna,nezvanicno bice oko 240-250 u Valjevskom kraju...ali samo NEZVANICNO...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh