MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prosle godine je bila prica da je jedan od izvoznika iz pozege inace rekao stanicu plati preko 180 pa da vidim da li ces kilo da izvezes. I sta je bilo????? I posle neka neko kaze da ne moze da se sazna nista to sam cuo oko pola berbe kod nas proale godine

A gde ne treba da plati preko 180? U Arilju ili Lipolistu? Ma dajte...

niti mi mozemo bez hladnjacara niti oni mogu bez nas.
nadam se da ti i ti bivsi ministru poljuprivrede tj onaj bradonja iz sapca sto za udovicom djindjic uzeo taj monopol...
i nama je zlogrdilo i necemo vise trpeti,vi uzmite svoje ali dajte i nama da zivimo
nikakva ni mrznja ni bilo sta al realnost da postoji i vise ne damo da nam niko vredja zdrav razum,mogliste ranih godina i da ucenjujete i svasta,al ima i kada ljudima dogori...

Slavisa, prema mojim informacijama Rasina ide 170 - 180 tj u rangu cene od prosle godine, pa i manje, jer je za 1euro trebalo manje dianara nego danas.
Ako ovaj Vucic ispali za sastanak u ponedeljak, znamo sami sta nam je jedino ciniti. Moramo se skupiti i napraviti nesto veliko, jednostavno skrenuti paznju svih medija i javnosti sto domace sto strane *(zasto da ne, da i svet vidi sta se ovde radi). U suprotnom dzaba nam sva busanja u grudi i pretnje i psovke, ovako sa tastature nista necemo uraditi! Nece nas biti vise nigde, postacemo robovi nepismenih, koji su raznim mahinacijama sa kreditima i "nepovratnim" sredstvima dosli do nekih hladnjaca (svaka cast postenoj manjini) i sad nastavljaju pljacku drzave i ovog napacenog naroda jer im je sve malo.
Sa neverovatnim strpljenjem cekam ponedeljak, nije me potresao ni sinocni grad koji me je pogodio na 10-ak minuta, bice mi muka da je berem po ovo ceni... bracu dok povadim ulozeno i zbogom...

Kolega kolika je investicija za hladnjaču od 10 t? Hajde Sale šta smeta , zanimljiva je diskusija, cena maline se još kuva.

Mislim da je pametnije diskutovati o hladnjači nego revoltirani cenom maline da pravimo blokade,dizemo ustanak ili nedaj boze nečiju zapalimo.

Sinoc cetvrto branje.dajem na pijacu 250 prekupcima,jutros vec puna pijaca i deo vratio kuci. Nabavljaju na pijaci i na 200 a ko im daje jbm ga. Taze cene od pre 15min.

- - - - - - - - - -

I proizvodjaci sami sebe potkopavaju.ako je krenulo 250 sta obaraju.posle mala cena.ma 5 din treba da bude za nepismene.otkupljivac 1ovde placa 180 i moguca doplata.al pametne gegule za 20 din podrane pa na pijacu.tako nam i treba

Pozdrav svima i ovde... Ja sam Mihailo. Ove godine mi prva berba pa sam tu da nesto naucim od vas... Za sada imam 10 ari.. Proba,pa cemo videti...

Opet ce da me iznerviraju kao pre par god odem na pijacu oborim svoju na 150 i manje pa tako izgube i geguke i tezgari.tako sam 1 god pa posle nisu ni uzimali jer ne znaju kad se ja pojavljujem i koju cenu dajem.al nma veze samo kazem kako sami sebe potkopavamo i posle kriv djavo.i taj ko je sad uzeo na 200 obori na nabavnu i ujutru gegule nose svezu opet.nemam reci

Ništa novo stara priča tako rade i izvoznici na EU trzištu. Frka mu za pare obori cenu izvozne pa posle vraca se bumerang na nas proizvodjače.

U prijepolju se jos ne zna cena. Nude jedan od drugog 5-10 dinara vise, ali niko ne govori od koje sume... 100,200,300... Nista konkretno..

U prijepolju se jos ne zna cena. Nude jedan od drugog 5-10 dinara vise, ali niko ne govori od koje sume... 100,200,300... Nista konkretno..
Obavestavaj ti nas mislim da je lakde stici do prijepolja nego do sapca ako i kod vas bude krljacina za cenu.Mala je kolicina a ima dosta hladnjacara sad jer im to podrucje postaje zanimljivo

LJudi neznam sta se desava hocu da sadim malinu iz Bosne sam inače ovde kod nas svi prezadovoljni cijenom od 3 km sto mu dodje oko 180 din kad citam vase komentare o cijenama od 240-300 din nije mi jasno kako se ovim nasim isplati tako da gubim volju za sadnjom ako ce mi to biti uzaludan trud kao sto mi je sa jagodom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh