MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prica o ceni je stara koliko i prica o malini i trajace dok bude maline.Ne gajimo iluzije .Samo u periodima predizborne kampanje imacemo cenu cak i vecu nego sto trazimo.Posle toga ide sve po starom.

Ako ste gledali crtac Noddy pa tamo Lukavi i Gobo taksiraju i kazu gospodji koja se zali na visoku cenu: "Gospodjo, pare na sunce..." E tako bi trebalo i mi da kazemo hladnjacarima "Gospodo, pare na sunce, hoces da uzmes ili neces". A nas su doveli u situaciju da oni odlucuju kolika je nasa racunica. Ne valja nam sistem poslovanja, mozemo protestovati koliko hoces, ja cu da dodjem ali nista od toga. Hladnjacari moraju da se iskljuce iz dela koji se odvija pre nego sto maline stignu do njih. Kakvo "trziste", sta to znaci "TRZISTE FORMIRA CENU"? To je SHIT. Mi kazemo 250rsd, oni ali tek posle nas kazu 10rsd za njih, oni u BG kazu 50rsd, prevoznici 10rsd saberes i eto cene, pa ko voli neka izvoli. I svima dobro. A malina je lek, nece ostati neprodana.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=06&dd=11&nav_id=1003126

14 jun dan D.Ako se politicari pojave bice nesto ako iskuliraju krece igranka sa cenom

- - - - - - - - - -

Treba malo zagrebati u naći ko drži monopol nad izvozom svih malina iz Srbije. Kada nađete koja je firma i ko su suvlasnici bice vam jasne i otkupne cene. Inace ovo znam jer sam zeleo da radim izvoz malina i bio sam u tome sprečen dozvoljenim i nedozvoljenim metodama.

PREUZETO SA KOMENTARA B92

Katastrofa znaci za ovu godinu plafon 190 din po kg kod nas

velike su sanse da i u Sapcu spuste cenu. crops je jedan od najvecih kupaca sa zapada i ovi nasi nema sanse da smeju mimo njega i deskura da probijaju cenu,a i sto bi zabole ih. e pa narode moj sta nam je ciniti,da slusamo udruzenja ili da preuzimamo stvar u svoje ruke,malina je pocela,ja nabrao 4 gajbe i predao u Gorenje 440 litara zapremine (zamrzivac)
maline nema,zaliha od prosle godine nema,vecina je prosirila kapacitete barem u Arilju,znaci treba im para da ih otplate i da ostane koja stotina hiljada eura zarade,koje milionce mozda a mi cemo da crkavamo i dalje,da ulazemo nenormalno da bi napravili iole neki prinos i odrzali proizvodnju a oni ce ako im zafali maline da uvezu iz nekog Cilea,Poljske,plate drzavi porez i svi zadovoljni,osim nas naravno.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Samo stanic polka samo stanic. On je prosle godine otkupio 12000 tona u svezem stanju ko zna koliko jos ledjene. Stanic drzi izmedju 30-50% srpske maline.

- - - - - - - - - -

Ja cu da se bacim na potragu za hladnjacom u kojoj bih mogao da zaledim malo maline. Teracu u sabac dok bude 250 onda na led.

da osavremenimo proizvodnju,obnovimo mehanizaciju,stavimo mreze itd.....
ja jedva skrpio da uzmem 2 gume zadnje za imt 539,o cemu pricamo,na 170 ove godine stvarno nema zarade nikakve ljudi. imajte na umu koliko je od bolesti i susenja smanjen rod a da ne pricam koga je grad osasavio,djubrivo samo yara,hemija samo udri. radnici hrana dnevnice ,kukuuuu

strategija je ista kao i prosle godine samo sto se krenulo sa 20din vise. Trebao bi sabac da drzi makar do pola nase berbe na 250 daj boze.

- - - - - - - - - -

Nego sapcani ja pet dana trazim kontakt i niko nista????

- - - - - - - - - -

Zar je toliko tesko pitati svog otkupljivaca za nasu malinu da li ce prihvatiti ako dovezemo i telefon da se dogovorimo????

Mi smo tanki sto se kvantiteta tice,nas kraj,i konstantno nam cena zavisi od one koja bude u moravickom i zlatiborskom kraju i to ako je cena jaka onda Ide prica oni imaju kvalitet ,mi ne i cena niza,tako je bilo skoro cele prethodne decenije,sem prethodnih par godina,kada je tamo kretala niza cena i naravno nasi je decidentno pratili!

Jesmo jelena i hvala na tome. Reci mi samo otkup traje samo od 20-21h???

- - - - - - - - - -

Mi smo tanki sto se kvantiteta tice,nas kraj,i konstantno nam cena zavisi od one koja bude u moravickom i zlatiborskom kraju i to ako je cena jaka onda Ide prica oni imaju kvalitet ,mi ne i cena niza,tako je bilo skoro cele prethodne decenije,sem prethodnih par godina,kada je tamo kretala niza cena i naravno nasi je decidentno pratili!

Druze tebi do cacka treba oko sat vremena ,a nama do sapca makar 3 i to po putu koji je krs zivi zato se i plasim za kvalitet dok dodjem do njih tamo. Put od trstenika do cacka je perfekcija vozio mnogo puta tuda

Jelena nadam se da cete odrzati cenui hvalati puno sto nam ulepsavas zivot od ovih krvopija
ljudi ajmo da se organizujemo i kod jelene i xsala,zasto da nam ove krvopije,pocev od radovana direktora cropsa uzimaju po toj ceni,izvini radovane verovatno ovo citas,znam celu tvoju istoriju,al jel ok da nam u sapcu nude 250 a ti 170.
koliko mozes biti hlapljiv?
znali iko koji je posao oko malina,sto poznavalac prilika nema svoj malinjak vec samo teoretise...
izvinjavam se sto pisem u afektu,ali budimo samo ljudi jer zivot je prolazan
https://www.youtube.com/watch?v=-u1DV_eFcNw
a ti terzicu citas ovo,bio si se borio za nas i onda kada su te prvo ucenili a posle kupili...
shvatite ljudi koliko je zivot prolazan i ovo sve totalno vredja zdrav razum

Ariljci ima li ko da predlozi nekoga za usluzno ledjenje??? Ipak ste vi dosta duze u tom poslu od nas Ivanjicana. Koji su uslovi molim vas takodje napiaite(cena ledjena i posle cuvanja po mesecu)

- - - - - - - - - -

Hvala..........

Ariljci ima li ko da predlozi nekoga za usluzno ledjenje??? Ipak ste vi dosta duze u tom poslu od nas Ivanjicana. Koji su uslovi molim vas takodje napiaite(cena ledjena i posle cuvanja po mesecu)

- - - - - - - - - -

Hvala..........
Ja ti tacno oko toga ne znam ali mogu da se raspitam sutra ko ima i posto je

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh